Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň
Iva Lecká
Vtipná, humorná a zábavná kniha o příchodu prvního dítě na svět, který se v tom okamžiku pro matku zásadně změní. Autorka vypráví, jak se nejprve důkladně připravovala na mateřství, ale po porodu pochopila, že jedině šílená matka může jako kůň vydržet všechno a zvládnout rodinu i návrat ke své původní profesi.
Jelikož nejsem matka, zrovna tato kniha, ve stylu deníku, mě nenadchla. Očekávala jsem ztřeštěné vyprávění s kouskem důvtipu o tom, být matkou, ale nic takového to není. Humorné mi to také nepřišlo, takže jsem to po asi 10stránkách odložila.
Nenarocna oddechovka, nenadchne neurazi... Precteno hned, ale ze bych se u toho mohla potrhat smichy, to zase ne
Nenáročná kniha, ke které bych se nedostala nebýt Čtenářské výzvy 2020. Pohodové čtení o tom, co zná každá matka :)
Zavzpomínala jsem si a zasmála se. Bylo to fajn pohodové čtení. Vracet se ke knize nebudu, ale jistě ji půjčím kamarádkám v očekávání nebo s malými dětmi :)
Rozhodně oddychovka na vyčištění myšlenek od každodenních starostí. Smála jsem se hlavně sama sobě, když jsem si vzpomněla, jak jsem se v těch popisovaných situacích taky pěkně koupala.
Knihu jsem přečetla velmi rychle. Je to pro mě oddychovka. Jelikož jsem sama máma v některých věcech se vidím. Trošku vtipné, ale né tolik abych se u toho pořád smála.
Oddechovka. Po předchozí knize jsem potřebovala něco lehčího, a tak jsem sáhla po dárku od sestry. Hodnotila bych asi jen dvěmi hvězdičkami, moc jsem se u knihy ani nepobavila, tu třetí přidávám za velmi podobný náhled na mateřskou dovolenou a blízkost tématu. Mnohokrát jsem si řekla - přesně - to píše o mně.
Téměř každé všední ráno vstávám s rádiem City a když jsem zjistila, že moderátorka ranní show je též spisovatelka, chtěla jsem ochutnat něco z její tvorby. Tato útlá knížečka je zábavným čtením především pro ženy chystající se na mateřskou dovolenou, případně pro posluchače již zmiňovaného rádia. Deníček popisuje mateřství s nadsázkou a humorem bez zbytečných zdrobnělinek a kudrdlinek.
Polovina knihy byla velmi zábavná, poté již "stereotypní", a proto je to oddychová četba. Jinak proč ne. Zkusím i pokračování. Tuhle jsme měli v práci, kde jsem si ji přečetla, když dlouho nechodili lidi - taky možnost.
Kniha mě bavila, byla vtipná, hlavně reálná se zkušenostma autorky. Jako oddechovka pro ženy proč ne :-)
Vtipné a z reálného života, na typické anglické humorné deníky těhotných žen to ale zdaleka nemá.
2011 | Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň |
2018 | Koktejl štěstí |
2012 | Všechno je jednou poprvé |
2013 | Dámská jízda s Milanem |
Moderátorku neznám, autorka popisuje situace, které nejspíš zná každá novopečená maminka.
Kniha obsahuje krátké příběhy nejprve o těhotenství, posléze o jejím synovi Tobiášovi.
Kniha není špatná, čte se rychle, ale občas mi přišlo, že se autorka snaží být za každou cenu vtipná.