Zatuchnutá archeológia
Nick Arnold
Táto príšerne zaujímavá kniha je dokonalým sprievodcom pre všetkých, ktorí sa radi hrabú v zemi na starobylých miestach a túžia odhaliť ohromné tajomstvá! Nebojte sa nasledovať odvážnych archeológov až do temných hlbokých vôd a preskúmajte s nimi jaskyňu smrti, zostavte tvár dávno mŕtveho človeka podľa lebky, ktorú tam nájdete a odhaľte hrozné tajomstvá ukryté v telách pochovaných v močariných a v prehistorických výkaloch. Ponorte sa do minulosti a staňte sa detektívom v čase.... celý text
Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: 2012 , Slovart (SK)Originální název:
Awesome Archaeology, 2001
Knihy z této série mě jako školačku hodně bavily. Dozvěděla jsem se něco nového zábavnou formou a navíc jsem milovala to grafické zpracování a obrázky.
Dobrovolně bych si asi knihu nekoupila a to i přesto, že mě archeologie zajímá. Je to asi proto, že mě tyhle edice Děsivé vědy moc nelákají.
Knížku jsem dostala od kamarádky a nedávno jsem si řekla, že se tedy mrknu, co mi stránky odhalí. Asi za hodinku jsem měla dočteno a mé pocity? Kniha je vyvedena v humorictickém stylu, to ano.. Já se ale nesmála a ani mě hlášky nějak nefascinovaly. Je to asi proto, že jsem na takovéhle čtení přeci jen už trochu velká. Kdybych to četla mladší, tak bych se určitě nasmála a takovéhle čtení by mě bavilo. Bohužel nyní musím říct, že mě kniha nijak nepoznamenala a za pár týdnu si ani nevzpomenu, že jsem něco takovéhleho četla. Také ale musím říct, že mladším čtenářům mohu vřele doporučit, protože přesně tohle je počtení, které by je mohlo velice zaujmout.
archeologie dějiny pro děti a mládež
2006 | Vesmír, hvězdy a slizcí ufoni |
2007 | Smrtící jedy |
2001 | Protivné breberky |
2003 | Nezdravé nemoci |
2004 | Protivná příroda |
Kniha "Ohromná archeologie" představuje zábavný a poutavý úvod do archeologie. Kniha je hlavně pro děti ze základních škol. Vychází z konceptu přístupného a hravého učení, který čtenářům ukazuje základní archeologické pojmy a metody formou, která je zábavná a snadno zapamatovatelná. Kniha je plná ilustrací, příběhů a interaktivních prvků, které mladé čtenáře vtáhnou do světa minulosti. Je to skvělý start pro ty, kdo se o archeologii chtějí něco dozvědět, ale nechtějí se hned ponořit do složité odborné literatury.