Populární knihy

/ všech 41 knih

Nové komentáře u knih Nick Arnold

Zákeřná zeleň Zákeřná zeleň

Opět kniha z této děsivé série mě něco s humorem naučila ,a vůbec mi nevadí ,že je to určené pro děti.
jiri77


Mikroskopická monstra Mikroskopická monstra

Srozumitelně a s humorem podané téma mikrosvěta. Tahle série se mi začíná líbit, je to sice pro mládež, ale i dospělý čtenář se muže něco dozvědět nenásilnou formou.... celý text
jiri77


Protivná příroda Protivná příroda

Zajímavá kniha, která je napsaná zábavnou formou s veselými ilustracemi ,u kterých jsem se i několikrát zasmál ,a ještě jsem se něco zajímavého dozvěděl. Za mě teda doporučuji !... celý text
jiri77



Ohromná archeologie Ohromná archeologie

Kniha "Ohromná archeologie" představuje zábavný a poutavý úvod do archeologie. Kniha je hlavně pro děti ze základních škol. Vychází z konceptu přístupného a hravého učení, který čtenářům ukazuje základní archeologické pojmy a metody formou, která je zábavná a snadno zapamatovatelná. Kniha je plná ilustrací, příběhů a interaktivních prvků, které mladé čtenáře vtáhnou do světa minulosti. Je to skvělý start pro ty, kdo se o archeologii chtějí něco dozvědět, ale nechtějí se hned ponořit do složité odborné literatury.... celý text
verka5083


Nechutně výživné experimenty Nechutně výživné experimenty

Byť má tato kniha stejná pozitiva i neduhy jako ostatní knihy Děsivě vědy, tentokrát mě velmi potěšila. Byť je totiž opět koncipována pro zvídavé školáky, může se tu leccos přiučit i protřelý dospělý. Tím nechci říct, že bych prováděl všechny experimenty - leckdy už pro mě byly zbytečné a výsledek jsem znal nebo odhadl - ale i když vám Břichobol vysvětluje, že tohle je „vědecká publikace, ne kuchařka“, udělala by lépe, kdyby kuchařkou byla. Návody, jak udělat „jedlé sklo“ nebo „pavouka v aspiku“ pro mě nebyly žádnou výzvou a abych modeloval ufony, které ani nebudu jíst, mě taky nemotivuje. Ale! Díky této knize jsem zjistil, jak snadno si doma můžu vyrobit máslo, naučil jsem se dělat další relativně dobrý salát a zjistil, kde chybuju s citronádou. A kopřivovou polévku určitě také vyzkouším (je zmíněna dokonce i v poděkování). Jasně, jsou to „experimenty“ jejichž výsledek je „všechny rostliny v salátu jsou jedovaté“. Nicméně tentokrát spolku své výhrady, protože tato příručka Děsivé vědy je jedna z těch, která se dá využít i prakticky. Fajn pro všechny, kteří se chtějí dozvědět něco o chemii v kuchyni.... celý text
Morbidus