jiri77 jiri77 komentáře u knih

Mikroskopická monstra Mikroskopická monstra Nick Arnold

Srozumitelně a s humorem podané téma mikrosvěta. Tahle série se mi začíná líbit, je to sice pro mládež, ale i dospělý čtenář se muže něco dozvědět nenásilnou formou.

17.12.2024 4 z 5

Andílek Andílek Lucinda Berry

Skvělý psychologický thriller, který nemá žádná hluchá místa, čte se to jedním dechem a udržovalo mě to v neustálém napětí. Jen ten Christopher mě někdy vytáčel svijí naivitou. Velmi dobrá kniha, doporučuji.

16.12.2024 4.5 z 5

Zahrada Zahrada Jiří Trnka

Krásná kniha nejen pro děti. Ten humor v příběhu je naprosto skvělý ,když si poslechnete audio verzi s Karlem Högerem ,tak to je naprostý skvost. Film jsem viděl v dětství, ten mě zas tolik nechytil, i když mám pohádky Jiřího Trnky hodně rád.

15.12.2024 4.5 z 5

Historie na sobotu Historie na sobotu Miroslav Šiška

Velmi zajímavé čtení ,ve kterém jsem se něco dozvěděl o Matě Hari, Titaniku, proč nedostal Tiso milost a ještě mnoho dalších zajímavých informací v historických miniaturách.

11.12.2024 4 z 5

Doktor Proktor a konec světa. Možná... Doktor Proktor a konec světa. Možná... Jo Nesbø

Tak jsem se pustil do dalšího dílu a opět spokojenost, možná trochu horší ,jak předešlé dva, ale i tak jsem se zasmál. Určitě si přečtu i další.

09.12.2024 3.5 z 5

Zlé laně odcházejí k ránu Zlé laně odcházejí k ránu Jan Skácel

Hezká sbírka básní, která mi navodila pohodovou náladu.

nejprve bylo jenom bílo
potom se ticho ulomilo
a slavík zmlkl aby slyšel
děravý měsíc z lesa vyšel

08.12.2024 4.5 z 5

Protivná příroda Protivná příroda Nick Arnold

Zajímavá kniha, která je napsaná zábavnou formou s veselými ilustracemi ,u kterých jsem se i několikrát zasmál ,a ještě jsem se něco zajímavého dozvěděl.
Za mě teda doporučuji !

03.12.2024 4.5 z 5

Bitvy, které změnily svět Bitvy, které změnily svět Andrew Humphreys

Bitvy jsou v knize popsány stručně, plus obrázek nebo fotografie, které více čtenáři přiblíží ,jak bitva vypadala. Kniha se mi líbila a splnila, co jsem od ní očekával.

29.11.2024 4 z 5

A noc je dnes nahá... A noc je dnes nahá... Jiří Wolker

Skvělá kniha, která mi u kávičky navodila pohodu.

Nevím...
...Nevím, snad je to známkou mé slabosti, ale strašně toužím mít
na světě lidi, kteří věří ve mně tak, jako já věřím v ně.

29.11.2024 5 z 5

Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

Kniha se mi moc líbila, od autorky jsem už něco četl ,opět naprostá spokojenost. Kniha mě bavila a udržovala mě v napětí ,jak to asi dopadne. Překvapivý konec. Hodnotím plným počtem hvězd.

26.11.2024 5 z 5

Doktor Proktor a vana času Doktor Proktor a vana času Jo Nesbø

Musím se se přiznat, že mě to hodně baví. Je to kniha plná dobrodružství, kamarádství a hlavně humoru ,co mi naprosto sedí. Určitě se pustím do dalších dílů.

24.11.2024 5 z 5

Orfeova plavba Zátokou mrtvých Orfeova plavba Zátokou mrtvých Pavel Bělíček

Kniha obsahuje dvě básnické díla ,a to ''Orfeova plavba zátokou mrtvých'' a ''Sobáš překrásné Vasilisy s kostlivcem ( umrlčí byliny)''. Více mě bavily umrlčí byliny, kniha splnila mé očekávání.

24.11.2024 4 z 5

Neobyčejné okamžiky historie Neobyčejné okamžiky historie Karel Pacner

Kniha obsahuje hodně zajímavostí z historie, vědy a politiky. Kniha mě bavila a přinesla mi mnoho nových poznatků. Doporučuji.

19.11.2024 4 z 5

Tomu říkám překvapení Tomu říkám překvapení * antologie

Povídková kniha, která obsahuje ,jak lepší ,tak i horší povídky. Nejvíce se mi líbila povídka od Petry Dvořákové - Díky pane doktore, Anny Musilové - Novoroční předsevzetí, Davida Urbana - Žárlivost a od Lucie Huškové - Domov naděje.

18.11.2024 3 z 5

To nejlepší z Fouska aneb Nemám čas lhát To nejlepší z Fouska aneb Nemám čas lhát Josef Fousek

Fouskovi básničky, satiry, epigramy, epitafy a texty. Je to pěkný výběr ,u kterého se čtenář nasměje ,ale i odpočine a trochu popřemýšlí.

17.11.2024 4 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Film jsem kdysi viděl ,naštěstí si z něho moc nepamatuji ,a po uvedení seriálu v TV ,jsem se rozhodl ,že si knihu nejprve přečtu. Nějak se tomu Nesbovi dostavám na chut',kniha mě hodně bavila a splnila mé očekávání. Určitě si ještě něco od autora přečtu. Doporučuji a hodnotím plným počtem hvězdiček.

12.11.2024 5 z 5

Leonardo da Vinci a jeho supermozek Leonardo da Vinci a jeho supermozek Michael Cox

Jednoduše, stručně a s humorem popsaný život a doba Leonarda. Kniha se mi četla skvěle, a hodně se mi líbilo i zařazení humorného komiksu.
Kniha splnila mé očekávání.

07.11.2024 4 z 5

Enšpígl Enšpígl Josef Hiršal

Ke knize jsem se dostal díky čtenářské výzvě. Knížka mě celkem bavila, až na některé části , které byly pro mě trochu za hranou, hlavně ta scéna s tím psem. Jinak se to dalo číst. Hodnotím třemi hvězdičkami.

05.11.2024 3 z 5

Království Království Jo Nesbø

K Jo Nesbovi hledám pořád nějakou cestičku ,aby mě začal bavit, protože série s Harrym Hollem, mě ,až nějaké výjimky zatím moc nechytla. Tak jsem sáhl po tomhle dílku a nemůžu jen lpět chválou. Naprosto skvělá kniha ,která mě bavila od začátku ,až do konce, je to takový společenský román, který se pomalu přesouvá do senzačního thrilleru. Za mě plný počet hvězdiček.

''Měsíc vystrčil trhlinou v mracích bledej rypák. Jako herec, kterej si před začátkem představení potají zpola opony prohlíží publikum''

Tohle mě hodně pobavilo, skvělé přirovnání.

03.11.2024 5 z 5

Slavní malíři Slavní malíři Robert Cumming

Kniha čtenáře provede světem umění. Každému malíři je věnována jedna dvoustrana. Nejprve se v krátkém odstavci dozvíme něco o životě umělce, pak stručně ,hlavní světové události, co za umělcova života proběhly ,a soupis klíčových malířových děl, ale hlavní je jedno umělcovo dílo, které je podrobněji popsáno, jako je symbolika, námět ,význam, postavy, předměty a atd.
Kniha je nádherně upravená, čtenář se pokochá krásnými obrazy a něco se i dozví.

27.10.2024 5 z 5