Zrádné síly
Nick Arnold
Pozor! Fyzika dokáže člověka nejednou pořádně pozlobit! Kniha Zrádné síly vám doslova vyrazí dech! Vsadíme se s vámi, o co chcete, že jí neodoláte. Kde jinde byste zjistili: - proč můžete děkovat svým uším, že nepadáte z kola, - jak lze s trochou gravitace způsobit, že ztratíte hlavu, - co by mohlo vyvolat výbuch plomb ve vašich zubech. Pokud máte pevné nervy, přečtěte si také, co drží Měsíc na nebi, jak rychle vám rostou nehty a co se stane, když vědci spadne na kokos obyčejné jablko! Na stránkách této knihy najdete samozřejmě i fantastická fakta, bláznivé kvízy, kreslené vtipy a testy pro učitele. Věda ještě nikdy nebyla tak děsivá!... celý text
Literatura naučná Věda Pro děti a mládež
Vydáno: 2004 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Fatal Forces, 1997
Super knížka o základní fyzice, především mechanice. Líbilo by se mi jako učebnice pro ZŠ.
Opět spousta seriózních i těch absolutně neseriózních faktů a hlodů, tentokrát o zrádných sílách. Ať žije Děsivá věda!
2006 | Vesmír, hvězdy a slizcí ufoni |
2007 | Smrtící jedy |
2001 | Protivné breberky |
2003 | Nezdravé nemoci |
2004 | Protivná příroda |
Knihy z této série mě jako školačku hodně bavily. Dozvěděla jsem se něco nového zábavnou formou a navíc jsem milovala to grafické zpracování a obrázky.