USA
Terry Deary
Dějiny s protivnou pachutí krve a střelného prachu! Děsivé dějiny USA jsou plné těch nejhorších a nejodpornějších momentů historie Ameriky psané od chvíle, kdy krutý Kryštof Kolumbus spatřil její břehy... Dozvíte se například: - který prezident se bál sahat na vypínače, a tak raději spal s rozsvícenými lampami, - proč kovbojové vyhlásili válku ovcím, - jak vypadala bitva za občanské války. Přečtěte si o příšerných podrobnostech ze života prvních osadníků, poznejte pravdu o Billym Kidovi a Calamity Jane a zkuste si, jestli byste dokázali přežít na amerických prériích. Dějiny ještě nikdy nebyly tak děsivé!!!... celý text
Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: 2003 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
The USA, 2001
Přesně jak jsem čekal, tento díl u lidí obstojí méně kvůli brutálnějšímu zpracování informací. Můžu upřímně říci, že na mě žádný z faktů v knize nezanechal nějaké vážné následky až na to zjištění, že lidský rod je prevít.
Navíc ti aztékové a keltové nedělali o nic menší zvěrstva.
Knížka se mi nelíbila. Psala především o krutostech (vím, že je to téma série). Věřím, že byly, ale předkládat dětem co nejkrutější - to je moc. Autor to přehnal.
V knížce jsem našla opravdu hodně nových informací - i díky tomu, že jsem se o historii USA nikdy nezajímala (proto jsem knihu také četla). Jen se mi už trošku začal nelíbit styl Terryho Dearryho... Na mě trochu moc zlomyslných vtípků ala Poseroutka... Bohužel. Předchozí knížky, které jsem četla, mi přišly lepší.
Děsivé dějiny tentokráte USA, zase nemám co vytknout, kniha rozsáhlejší než další ze stejné série. Opět plno zajímavých informaci podaných humornou formou.
USA (Spojené státy americké) dějiny pro děti a mládež
2005 | Strašná druhá světová válka |
1999 | Strašliví Egypťané |
2003 | Mizerná první světová válka |
2000 | Drsná doba kamenná |
1999 | Úžasní Řekové |
Zábavné jako vždy, ale sem tam - a bohužel víc sem než tam - vymyšlené a lživé. Až nečekaně často. Takže bacha, pro pobavení dobrý, ale nevěřit všemu, co se tu píše.