Děsuplné povídky
Jan Opatřil
Po úspěchu hororových povídek sáhl autor do stejného šuplíku a opět pro nás připravil jedenáct hrůzostrašných povídek, ve kterých balancuje na tenké a těžko rozpoznatelné hranici mezi reálnem a iracionalitou. Milovníci hororu a napínavých příběhů rozhodně nebudou zklamáni. První vydání.
Knihu jsem dostala k 12. narozeninám i s podpisem autora. Čekala jsem, že v ní budou vystupovat nadpřirozené bytosti a bude to určené dětem. Jenže to jsem se velice spletla! Dokonce si dovolím tvrdit, že je tento titul určený spíše dospělým, protože se v ději vyskytovaly zbraně, nechuťárny a trochu sexuality. Za mě rozhodně a jednohlasně NE! Pro mne velké zklamání a po čtení jsem až znechucena a stydím se, že jsem to vůbec četla!
Toto mi rozhodně moc nesedlo. Místy jsem se sice dokázal začíst, ale celkově mi to přijde celé takové naivní, nebo jak to lépe vystihnout.
Autor má rozhodně potenciál, první povídka mě nadchla, nicméně některé z povídek mají dost předvídatelný závěr.
Nějak mě ten styl psaní neoslovil. Povídky pěkné,čtivé,ale nic originálního,nic,co bych doposud nečetl. Postrádal jsem tam hutnou atmosféru.
Další knížka skvělých strašidelných povídek, ještě lepší než ta první. Chválím neutuchající nápaditost a pěknou barvitou češtinu.
P.S. Poslední povídka je jiná. Jako kdyby autorovi zbyla v šuplíku, a tak ji tam přidal. Není hororová ani strašidelná, nejsou v ní duchové a příšery, a přesto je z nich nejděsivější a nejsmutnější :-(
Nebylo mi z ní dobře na duši...
Povídky se mi velmi líbily. Od autora jsem četla i Hororové povídky a rozhodně mě nezklamal. Vřele doporučuji :)
hororové povídkyAutorovy další knížky
2017 | Hororové povídky |
2010 | Stoupající hvězdy 2011 |
2016 | Hrůzostrašné povídky |
2013 | Děsuplné povídky |
2013 | Kapřík Metlík v řece |
Musím říct, že knihu jsem několikrát odložila, než jsem se donutila ji dočíst. Příběhy ani styl psaní mi naprosto nesedl..