Ve službách zla
Robert Galbraith (p)
Detektiv Cormoran Strike série
Představte si, že jednoho dne obdržíte balíček s useknutou ženskou nohou… I neohroženou Robin Ellacottovou, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika, tento záhadný balík vyděsí k smrti. Jejího šéfa hned tak nic nerozhodí, ale ani on tuhle výstrahu nebere na lehkou váhu. V minulosti narazil na čtyři osoby, které přichází v úvahu jako viníci – a Strike moc dobře ví, že žádná z nich se neštítí ani nejhoršího násilí. Policie se zaměří na jednoho z podezřelých, jenže Strikovi je čím dál jasnější, že právě ten pachatelem není. Spolu s Robin se pustí do pátrání na vlastní pěst a ponoří se do temných a zvrácených světů zbylých tří podezřelých. Záhy však dojde k dalším hrůzným činům a Strikovi s Robin začne rychle docházet čas… Třetí případ Cormorana Strika a jeho sympatické asistentky Robin přináší nejen ďábelsky rafinovanou zápletku s neočekávanými zvraty, ale také poutavý příběh o vztahu oblíbené dvojice vyšetřovatelů na křižovatce osobních i profesních životů.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2016 , PlusOriginální název:
Career of Evil, 2015
![sofmysl sofmysl](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Klasika nikdy nezklame. Nemyslím si, že by byl tenhle díl slabší než ty ostatní, naopak se mi dost líbil. Jedna hvězda chybí, kvůli častému zavádění děje na zdánlivě nepodstatné věci.
Na druhou stranu klobouk dolů před rozuzlením. Když jsem knihu zavřela, byla jsem trochu rozmrzelá, že jsem celou dobu měla úplně jiný názor na to, jaké bude rozuzlení. Zkrátka bych asi nemohla být detektiv :-)
Kniha prostě nezklamala a těším se zda-li pak bude něco dál.
![mazlak mazlak](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/48346/m_mazlak-9Vm.png?v=1569668373)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tento příběh byl snad nejlepší z celé série. Vůbec jsem se nemohl od knihy odpoutat, a to se mi stává opravdu málo kdy. Jen ten konec mne malinko zaskočil. Že by si autorka nechávala pootevřené dveře pro další volné pokračování? No necháme se překvapit. Opravdu doporučuji.
![Misa25 Misa25](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/33636/33636-EoA.jpg?v=1398618025)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
No tak to byl zase jednou hodne povedeny dil....jsem zvedava, jak si BBC poradi se serialem...a tesim se az autorka napise dalsi dil ;-)
![Juzzy Juzzy](https://www.databazeknih.cz/img/users/74_/74863/m_74863-ssu.png?v=1530855622)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Lepší a lepší příběhy zarputilého Cormorana a sympatické Robin. Napínavé od začátku do konce, šikovná zápletka, brilantní vyvrcholení a šťastný závěr se vším všudy. :-)
![vysypanel vysypanel](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/21686/vysypanel-gmQ.jpg?v=1579021276)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Je to prostě perfektní! A kdoví zda bude pokračování - jsem si na tu Robin a Cormorana dost zvyknul :-)
![KACABAK KACABAK](https://www.databazeknih.cz/img/users/65_/65298/m_65298-P0E.jpg?v=1459854943)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Nemám ráda detektivky, ale tato kniha mě zaujala, stejně jako jiné od této "tajné" autorky. Nechce se Vám od knihy odejít, dokud ji nedočtete. Myslím, že autorce se daří celou dobu schovávat, kdo je vlastně ten podezřelý. Celou knihu Vás bude zajímat, zda Cormoran a Robin se dají dohromady, vypodá to u nich dost nahnutě...tak čtěte.
![Carmaykl Carmaykl](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
skvele,skvele,skvele...jen doufam ze ve ctvrtem pokracovani-doufam,ze bude brzy-si corm a robyn spolu zacnou. okoreneni jako v nesbo.
![Jane417 Jane417](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/150599/m_jane417-Hsl.jpg?v=1540844140)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
"Ve službách zla" je určitě nejlepší díl ze série, ale na druhou stranu... kdyby měl o 200 stránek méně, nic by se nestalo. První třetina se tak nějak táhla.
![čef čef](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13435/13435.jpg?v=1381127950)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nečekal jsem, že může autorka překročit svůj stín a pustit se do žánru tak odlišného od její úspěšné literatury pro děti a mládež. Ale povedlo se a to na velmi dobré úrovni, myslím že například za Val McDermidovou nezůstává v ničem pozadu. Propracované psychologické úvahy jsou u žen-spisovatelek téměř samozřejmostí, ale nezaostává ani ve stavbě napínavého příběhu a jeho uvěřitelného průběhu a závěru. Tak do toho Roberte!
![tatruszka tatruszka](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30323/30323-ny1.jpg?v=1497027001)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Hezky promyšlený příběh, samozřejmě i s detaily od začátku do konce. Jen mě trochu štvalo to zbytečné protahování konce, myslím, že se to mohlo o dost zrychlit.
![Siraelxy Siraelxy](https://www.databazeknih.cz/img/users/51_/51119/m_51119.jpg?v=1459854935)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ten chlap (ženská) je výborný :-) Úžasná kniha, kterou nutně potřebují přečíst ti, kdo mají rádi, jak bych to řekla...celistvé knihy. Kde se nejde jenom po vrahovi, ale odvíjí se i jiné příběhy....
![Marcela52 Marcela52](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Také tentokrát mě další detektivní příběh neodolatelného Cormorana Strika a jeho chytré spolupracovnice Robin dostal. Musela jsem číst, i když bych měla dělat něco jiného, tak to bylo napínavé a plné překvapujících zvratů. Rozhodně doporučuji na dlouhé podzimní večery, ale ne na příliš odlehlém místě!
![Acinore Acinore](https://www.databazeknih.cz/img/users/78_/78503/m_acinore.jpg?v=1737617773)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tohle, tohle byl zatim nejlepší díl ;) konečně jsem se do čtení nenutila, naopak se těšila. Nebylo to nudný, obsáhlý, prostě to vše krásně plynulo..
![alabra alabra](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
O třetinu kratší a bylo by to super. V některých částech je kniha zbytečně zdlouhavá, děj přešlapuje na místě. I tak je tento díl opět solidní oddechovkou pro dny volna.
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2008 | ![]() |
2001 | ![]() |
2004 | ![]() |
Dobrá detektivka. Všechny tři ze stejné série jsou skvělý.