Ve službách zla přehled
Robert Galbraith (p)
Detektiv Cormoran Strike / Cormoran Strike série
Představte si, že jednoho dne obdržíte balíček s useknutou ženskou nohou… I neohroženou Robin Ellacottovou, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika, tento záhadný balík vyděsí k smrti. Jejího šéfa hned tak nic nerozhodí, ale ani on tuhle výstrahu nebere na lehkou váhu. V minulosti narazil na čtyři osoby, které přichází v úvahu jako viníci – a Strike moc dobře ví, že žádná z nich se neštítí ani nejhoršího násilí. Policie se zaměří na jednoho z podezřelých, jenže Strikovi je čím dál jasnější, že právě ten pachatelem není. Spolu s Robin se pustí do pátrání na vlastní pěst a ponoří se do temných a zvrácených světů zbylých tří podezřelých. Záhy však dojde k dalším hrůzným činům a Strikovi s Robin začne rychle docházet čas… Třetí případ Cormorana Strika a jeho sympatické asistentky Robin přináší nejen ďábelsky rafinovanou zápletku s neočekávanými zvraty, ale také poutavý příběh o vztahu oblíbené dvojice vyšetřovatelů na křižovatce osobních i profesních životů.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2016 , PlusOriginální název:
Career of Evil, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve službách zla. Přihlašte se a napište ho.
Podle mě povedená detektivka. Jednu hvězdu ubírám právě za to, že je to detektivka a ještě ze série… dobrých detektivek je hodně a 5* chci dávat opravdu jen těm nejlepším knihám.
Ale jinak napínavé, nejsou tam hluchá místa, vraha jsem jako obvykle neuhádla a můj tip, že před koncem Matthewa zabije, aby zůstala pro Strikea volná taky nevyšel :-).
(SPOILER) Tak tenhle díl mi dokonale sednul, nemohla jsem se odtrhnout a obávám se, že potřebuji pokračovat hned dalším dílem... Kriminální příběh byl uvěřitelný a nebyl přehnaný, ale stejně mě na tom nejvíc baví Cormoran a Robin... Na jednu stranu bych chtěla, aby k sobě našli cestu i v soukromí a dva díly mě rozčilovalo, že i přes vzájemné sympatie to nemá tímhle směrem valný posun, ale na druhou stranu je to možná právě to hezké - jak se vzájemně vnímají a snaží se nepřekročit hranici. Je to krásně napsané a je radost to číst. Dívala jsem se i na seriál, který je velmi věrný knihám, ale asi jako vždy, musím říct, že knihy jsou prostě lepší. Těšila jsem se vždycky na něco, co jsem si v knize oblíbila a pak to najednou přišlo, událo se to a film pokračoval a já byla zklamaná - chybí tomu prostě ty popisované pocity a myšlenky, které dokáže zprostředkovat jen psané slovo :-) No uvidím - i u knih s Harry Potterem byly další díly lepší než předchozí, tak třeba se to takhle bude vyvíjet i zde :-)
50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)
17.01.2017
Žebříček nejprodávanějších eknih (prosinec)
04.01.2017
Žebříček nejprodávanějších eknih v červenci 2016
16.08.2016
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Ve službách zla v seznamech
v Přečtených | 4 183x |
vraždy Londýn detektivové zfilmováno – TV seriál
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Čtení jsem si užila, série s Cormoranem a Robin me moc baví. Vraha jsme opět neuhodla. Těším se na další díl.