Hedvábník

Hedvábník
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353519/bmid_hedvabnik-7mX-353519.jpg 4 3742 3742

Když se spisovatel Owen Quine ztratí, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Domnívá se, že se manžel sám uchýlil na pár dní do ústraní – stejně jako to už dříve udělal – a chce, aby ho detektiv našel a přivedl zpátky domů. Jakmile Strike zahájí vyšetřování, je stále jasnější, že za Quinovým zmizením je více, než si jeho žena připouští. Spisovatel právě dokončil rukopis nové knihy, ve které vykreslil velmi jedovaté karikatury téměř všech svých známých. Pokud by byl román vydán, rozvracel by životy – je tedy mnoho lidí, kteří by si mohli přát Quina umlčet.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Plus

The Silkworm, 2014

kacapr
28.01.2016 5 z 5

Mě konec trochu zklamal, ale jinak se mi knížka celkově líbila víc než první! Cormoran Strike je nejlepší! :-) Těším se na další díl!

tesi04
28.01.2016 5 z 5

opravdu se mi to prostě líbilo. Napínavé,

chanahd
27.01.2016 2 z 5

Tak jsem se dala přece jen zlákat druhým dílem v naději, že bude lepší než ten první. No, nebyl. Opět slabý děj, většinu knížky se nic neděje, zdlouhavé... Mimo hlavního hrdiny a jeho asistentky jsou snad všechny postavy nepříjemné nebo rovnou magoři.

Juzzy
26.01.2016 4 z 5

Skvělý závěr, opět vysoce sypmatické duo Cormorane a Robin, ale spousta bezduchého děje. Řekl bych, že tak 100-150 zbytečných stran navíc. Detektivky Rowlingové bohužel nejsou tak čtivé, jak nejlepší severské. :-/

helusa2
24.01.2016 5 z 5

Brilantně napsaný, velmi napínavý příběh. Jelikož jsem nedávno byla v Londýně, bylo to pro mě, jako bych se po něm s Cormoranem opět procházela :-)
Samotná vražda je ale tedy NAPROSTO BRUTÁLNÍ a místy mi nebylo volno... Ale je mi jasné, že to není nic, co by se někdy neudálo... Vyvrcholení bylo pro mě naprosto nečekané!!!
Děkuji za náhled do prostředí high spisovatelských celebrit a podivínů...

cokolate
23.01.2016 4 z 5

Velmi čtivá kniha. Ráda bych viděla pokračování Robin jako detektiva.

iris861
23.01.2016 5 z 5

Pěkně se četla,bavila mě.

technolog
20.01.2016 3 z 5

Slabý děj, povrchní zápletka. Kniha nenadchla...

papajapa
15.01.2016 4 z 5

Detektivky nejsou muj styl ale knihu jsem precetla za par veceru. Po Volani kukacky si prectu i vychazejici dalsi roman.

Klarinet
15.01.2016 1 z 5

Velké zklamání. Těšila jsem se na další pokračování Kukačky a osudů Cormorana a Robin. Očekávání se nesplnilo. Mrzí mě investovaný čas do pseudoknížky psané pod pseudonymem.

jesterka.as
13.01.2016 5 z 5

Nezklamala, opět do detailu propracováno. Tahle serie se mi moc líbí, už se těším na další :)

Pavluskap
12.01.2016 5 z 5

výborné, napínavé

nicol6.5
04.01.2016 3 z 5

Moc me teda nenadchla..

škwor
04.01.2016 4 z 5

Kniha byla na můj vkus příliš utahaná, občas byly pasáže, kde jsem se ztrácela a přeskakovala. Některé části byly naopak velmi dobré. Dávám 4 hvězdičky.

pavla.ctenarka
03.01.2016 4 z 5

Líbila se mi víc než Volání kukačky, ale trochu mě zklamal konec. Čekala jsem větší překvapení.

Jančislava
03.01.2016 5 z 5

Kniha se mi četla dobře a rychle. Styl psaní mám ráda, spisovatelka umí vyprávět. Možná trochu lepší než Volání kukačky. Mě kniha bavila a užila jsem si jí.

Dae
31.12.2015 5 z 5

Předchozímu dílu (Volání kukačky) jsem dal 4 hvězdy hlavně za roztahanost. Prostě se podle mě dala ta knížka napsat o sto stránek kratší a příběhu by to jen pomohlo. Hedvábník je taky celkem rozsáhlý, ale tenhle pocit jsem z něj už neměl. Ano, příběh by zase šel napsat podstatně stručněji, ale chyběla by tam pak linie vztahu mezi Cormoranem a Robin (a to by byla podle mě škoda). V této kombinaci to sice není asi úplně klasická detektivka, ale mě to sedlo a fakt bavilo.

Jsem docela zvědavý, kdy se dočkáme zfilmování, protože kombinace soudobý Londýn, originální příběh bez zbytečných efektů a jméno autorky mi přijdou jako neodolatelná kombinace. :o)

Danago
29.12.2015 2 z 5

Naprosto ve stylu prvního dílu. Až mocpoklidné, rozvážné, žádnej nápor na budku. Postavy hlavního hrdiny a jeho asistentky jsou zajímavější než děj samotný. Jsou mnohem lepší detektivky a je jich hodně, ale kdo má rád tento styl ten zklamaný nebude

Kubíííína
29.12.2015 5 z 5

Autor mě stejně jako ve Volání kukačky nezklamal, detektivní, strhující, překvapivé, super. Rozhodně doporučuji.

BarboraSalome
27.12.2015 4 z 5

Opět mě to uchvátilo. Ovšem Volání Kukačky se mě líbilo víc. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.