Lazar

Lazar
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405257/bmid_lazar-5mS-405257.jpg 4 2642 2642

Komisař Joona Linna si myslel, že už má to nejhorší za sebou, přitom všechno teprve začíná… Policisté objeví v bytě na předměstí Osla tělo mrtvého muže. Z toho, co najdou v mrazáku, jsou v šoku. Zavražděný byl vykradač hrobů, sběratel trofejí a kanibal. Jednou z trofejí je i lebka Summy Linnové, Joonovy manželky. O několik dní později požádá švédskou policii o pomoc německá komisařka. V kempu nedaleko Rostocku byl zavražděn sexuální násilník. Joona záhy pochopí, že zdánlivě náhodnou souvislost mezi oběťmi nemůže ignorovat – stopy vedou k někomu, kdo má být již dávno mrtvý.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host

Lazarus, 2018

Smardik17
20.11.2018 4 z 5

Asi zatím nejtemnější díl. Příběh byl nabitý akcí, až na pár zbytečně natahovaných momentů. Opravdu jsem se při čtení bavil a tajil dech. Uvidíme zda se dozvíme jak dopadla Saga třeba v dalším pokračování.

piittii
19.11.2018 5 z 5

Lars Kepler prostě umí! ;)

Fillipa
19.11.2018 ztráta času

Myslela jsem, že autoři nemohou spáchat nic horšího, než byl Stalker. Velký omyl. Touhle nastavenou písečnou kaší jsem s nimi definitivně skončila.

studentice
18.11.2018 4 z 5

Báječné pokračování, i když pořádně drsné. Měla jsem při čtení částečně smíšené pocity-chtěla jsem pořád číst dál a dál a zároveň jsem se bála, co příjde:).

happy-smile
17.11.2018 4 z 5

Tak nějak úplně nevím, jak se k tomuto vyjádřit. Mám pocit, že už toho s Jurkem začíná být opravdu moc. Že to tak nějak zabíjí celou sérii... Sice se mi další díl s Joonou četl docela dobře, ale bylo tady rozjetých tolik různých epizodek, že jsem si říkala, že je na tom vidět to, že to píšou dva lidé. Každý si tak nějak sepisuje to svoje a pak to dají nějak dohromady. Prostě jsem z této knihy tak nějak rozpačitá. I tak tuto sérii ale zatím nezatracuju. A vlastně když nad tím vším přivřu oči, tak to bylo docela zajímavé pokračování.

hs777
17.11.2018 4 z 5

Dlouhé čekání a velké očekávání. Keplerovic hodně přitvrdili, jsou neúprosní a ani oblíbené postavy nejsou ušetřeny. Nad odbornými znalostmi a fyzickou zdatností některých postav jsem jen kroutila hlavou. I tak ale hodnotím čtyřmi hvězdičkami a další díl bych si přála opět nějaký originál.

spdb
15.11.2018 5 z 5

A je tu zase. Stejne jako Hanibal tak i severske mlceni jehnatek nabizi pokracovani. Jurek vztava z hrobu a nikdo si nemuze byt jisty. Tentokrat vice beznadějnějsi a nervy drasajici. Kdo prezije masakr napric Evropou a kdo nevydrží temnotu ktera se stahuje kolem vsech zucastnenych z predchozi knihy? Byl to nervak a bylo to dobre.

jana9674
14.11.2018 5 z 5

Jako vždycky bomba. Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla.

aleza1
14.11.2018 4 z 5

Musím říct, že Lovec králíků, Stalker nebo Svědkyně ohně se mi líbili víc. Mnohdy jsem se ztrácela v místu děje. Téma Jurek Walter by už mohl být nahrazen jiným. Ale Joona zůstává nadále oblíbenou postavou a děj zůstává nadále otevřený.

kazatell
12.11.2018 4 z 5

Knihu jsem si přečetl s chutí a zabrala mi jen 4 cesty do práce. Takže po dějové stránce nemám co vytknout. Příběh má spád, ani chvíli se nenedíte a “scény” jsou šikovně poskládané, aby vás přítomnost jednoho z aktérů nezačala nudit. Nad samotnými detaily už ale nejspíš nikdo moc nepřemýšlel, protože čas a rychlost některých akcí, by nedokázal vysvětlit ani Brumbál z Harryho Pottera. Konec se mi zdá dost useknutý a tak doufám, že jediný důvod tohoto počinu, je další díl.

amorito
12.11.2018 3 z 5

Novou knížku od dua Kepler jsem napjatě očekávala a říkala si, jestli dosáhne (alespoň pro mě) úrovně Písečného muže. Bohužel musím říct, že jsem zklamaná z rozhodnutí autorů "motat se na místě" a využít do poslední možné kapky něco, co fungovalo v jiné fázi příběhu. Únosnou míru recyklace už pro mě ovšem poněkud přehání.

Knížka se čte dobře, člověk ale velmi rychle otupí ze všeho násilí, které do příběhu autoři nacpali, takže už mu cca od poloviny knížky nepřijdou popisované hrůzy tak moc strašné. Děj, a hlavně osudy některých postav, je navíc tentokrát dosti předvídatelný. Chtělo by to posunout se zase o kus dál, dát vyprávění svěží myšlenku, když autoři v sérii ještě evidentně budou pokračovat. Bojím se totiž, jestli už své zdařilé nápady nevyčerpali v předchozích knihách. Dávám výsledných 50 %, protože ještě pořád mám chuť zjistit, jak si Joona spolu se svými tvůrci povedou dál - aspoň jednu další šanci ode mě mít budou.

spicule
12.11.2018 ztráta času

Četli jsem stejnou knížku?
To jako vážně?
Nemám slov...

Musela jsem odložit po 300 stranách. Ze začátku jsem jen kroutila hlavou, že tohle už asi ne... ale posledních asi 100 stran jsem už musela jenom smát.
Tohle je blbější než kdejaký nějaký C-éčkový horor či hloupá parodie.

Kolik slátanin můžou autoři vyplodit a miliony čtenářů jim to budou pořád žrát?
Stačí si na 2-3 knihách udělat dobré jméno a pak už je jedno, jaký nesmysl z vás vypadne.

Škoda, že tu nejde dát záporný počet hvězdiček, dala bych aspoň -5.
Králík byl postavený na hlavu, proti Lazarovi to bylo úplné nic.

Možná se ještě hecnu a jako dobrou taškařici to jednou dočtu, ale...
Strašný strašný strašný...

ellescorpio
11.11.2018 ztráta času

Komentář obsahuje spoilery.

Ne, ne, prostě ne. Starý pán, který byl postřelen a bylo mu to neodborně ošetřeno v polních podmínkách, přišel o ruku a má plastovou protézu přepere policajtku, co v pohodě složí ochranku/vyhazovačku v baru? Prostě ne. Tohle umí leda super heroes z Sheldonových komiksů. Přestavuju si to takhle: hele, ten Lovec králíků se moc nepovedl, nějak to netáhlo. Ale z Písečnýho muže byli všichni vodvařený, pojď, zkusíme z toho ještě něco vytřískat, vono se to bude dobře prodávat! Dlouho se mi nestalo, abych se do čtení fakt musela nutit, tohle byl fakt šílenej blábol.

Susan94
11.11.2018 5 z 5

Moje čtenářské srdce oběť plesalo radostí. Zase jednou skvělá detektivka s rafinovanými zvraty. Napínavé, čtivé. Úroveň Keplera znovu vzrostla.

Alushka07
11.11.2018

jaksi nemám ráda zmrtvýchvstání padouchů. kniha je zpočátku nudná, ke konci, už je to lepší..

astra3
10.11.2018 5 z 5

Tak to jsem zhltla jak malinu. Napínavé, děsivé. Ti kriminálníci mají snad 9 životů. O Bobrovi ale další díl nechci.

ankaras
10.11.2018 5 z 5

Bylo to porádní počtení, nechybělo tomu vůbec nic !

Česneksmedem
10.11.2018 4 z 5

Včera jsme měli k obědu vepřo knedlo zelo. Večer jsem dumal nad tím, jestli náhodou nejsem v jiném stavu a dnes ráno už mám po porodu.
Ke knize. Nejnovější paráda od dua Kepler. Od začátku napínavé jako produkty firmy Vulkan Intim Brands. Konec docela klasický, neboť je vždy třeba myslet na nášup chechtáků (tedy peněz). Těch nezodpovězených otázek na závěr je tam ale jako při interpelacích na vládu ve sněmovně. Tak snad na další knihu nebudeme muset dlouho čekat.

Pavcitko
09.11.2018 5 z 5

Nepatřím mezi Keplerovy velké fanoušky, po Písečném muži se mi tato kniha dostala do rukou náhodou a hned musím přiznat, že mě dostala. Po přelouskání pro mě otavného úvodu se kniha rozjíždí do vysokých otáček. Napětí z těch stran stříká, nemůžete jít ani spát, musíte vědět jak, proč, kde? Ikdyž vraždy jsou v některých částech až moc brutální a počet mrtvých taky trhá rekordy, věříte tomu a čtete se zatajeným dechem... a to až do poslední stránky. Nakonec s velkým otazníkem v hlavě knihu zavřete... a teď pojďme všichni netrpělivě vyhlížet další díl.

biairicia
08.11.2018 5 z 5

Po velkém škobrtnutí, které pro mě bylo dílo Lovec králíků, je Lars Kepler zpět! Z této knihy doslova stříká napětí :) Je to i pro to, že Lazar navazuje na nejlepší díl celé serie a to na Písečného muže. Super knížka! Jsem nadšená. Nevím však, jak vydržím to čekání na další díl. Konec je samozřejmě otevřený! :) aaaaa! Nutně potřebuji vědět, jak dopadla řada hrdinů této knihy. To jsou muka :) Doufam, že jsou naši milovaní spisovatelé alespoň v půlce dalšího dílu. Jen doplním, že velké nasilí, mnoho mrtvých a někdy krapet přitaženost za vlasy tu je, ale vůbec nevadí, příběh je prostě silnější!