Lazar přehled
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna / Joona Linna série
Komisař Joona Linna si myslel, že už má to nejhorší za sebou, přitom všechno teprve začíná… Policisté objeví v bytě na předměstí Osla tělo mrtvého muže. Z toho, co najdou v mrazáku, jsou v šoku. Zavražděný byl vykradač hrobů, sběratel trofejí a kanibal. Jednou z trofejí je i lebka Summy Linnové, Joonovy manželky. O několik dní později požádá švédskou policii o pomoc německá komisařka. V kempu nedaleko Rostocku byl zavražděn sexuální násilník. Joona záhy pochopí, že zdánlivě náhodnou souvislost mezi oběťmi nemůže ignorovat – stopy vedou k někomu, kdo má být již dávno mrtvý.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2018 , HostOriginální název:
Lazarus, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lazar. Přihlašte se a napište ho.
Prvních pár dílů této série jsem se tlačil číst dál, protože přece tak populární série musí stát za to. Teď už čtu jenom, protože to chci mít za sebou když jsem došel tak daleko. Skoro 3500 stran stran a spisovatelské duo Lars Kepler je buď neschopné nebo nemá důvod zlepšovat své psaní. Stupidita tohoto dílu dokonce předčila věštecké vyšetřování ve Svědkyni Ohně.
Už je taková tradice, že z kraje zmíním, že ani v jediné knize detektivní série o Joonu Linnovi nemůže detektiv Joona Linna vyšetřovat svůj případ po dobu celého příběhu. Autoři mu to nedovolí. Klidně se vraťte zpátky ke každé knize, vždy je z případu odvolán, případ je přidělen jinému oddělení, je mimo službu nebo prostě pryč. Autoři také nerespektují základy policejního vyšetřování, fyziky, biologie, nebo lidského smýšlení. Tato tragikomedie je přesně ten důvod, proč lidé zavrhují severské detektivky. Je to jen brutalita, sex a drama. Což je jako fajn, ale já chci i trochu víc.
Bylo jasné z povahy zmizení našeho superpadoucha Jurka, že se jednou vrátí. Doufal jsem, že se to nestane, ale co už. Mám rád dobré fantasy, ale tohohle supervojáka, geniálního psychologa a nesmrtelného zabijáka jim prostě nežeru, je to jak kdyby puberťák psal sériového vraha. Z plot twistu na konci jsem vyprskl smíchy. Nerad v těchto komentářích spoiluju, ale vážně se dvoumetrová hora chlapa, hledaného sériového vraha, převlekla za zdravotní sestřičku a za bílého dne se procházela nemocnicí napěchovanou policisty a personálem ? Jak tohle vyplodily dvě hlavy a shodly se, že je to skvělý nápad slouží jako testament palčivé nekompetenci autorské dvojce.
Dvě knihy zbývají, došel jsem už dost daleko abych to nedoklepl. (Edit: tak za nedlouho vychází desátá kniha, sice devátý už sbírá prach v knihovničce, ale možná to pokračování ještě zvážím)
(SPOILER) Tak snad už máme toho nepolapitelného Jureka polapeného, protože jestli ožije ještě v dalším díle tak to už bude sci-fi místo krimi. Jinak to bylo napínavé jako vždy. Škoda rodiny Sagy Bauerové, té bylo naloženo. A jak to bude pokračovat? Že by Bobr s perlovými náušnicemi byl nový padouch?
50 nejčtenějších knih minulého roku (2019)
27.02.2020
10 nejprodávanějších eknih (duben)
02.05.2019
Knižní novinky (14. týden)
31.03.2019
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„...Chci říct, že život není jenom o přežití, ale o žití.“
Kniha Lazar v seznamech
v Přečtených | 4 140x |
sérioví vrazi severská krimi švédské detektivky
Manželská spisovatelská dvojice Kepler je pro mě zárukou kvality. Opět krásně komplikovaná, napínavá a psychologicky propracovaná kniha.