Hypnotizér přehled

Hypnotizér
https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74711/bmid_detektiv-joona-linna-hypnotizer-bZH-74711.jpg 4 6135 6135

Psychiatr Erik Maria Bark je uznávaný odborník na léčbu traumat pomocí hypnózy. Jedné prosincové noci ho probudí zvonění telefonu. Volá mu detektivní inspektor Joona Linna z nemocnice ve Stockholmu a prosí ho, aby okamžitě přijel k případu malého chlapce, který je v bezvědomí, ve velmi kritickém stavu. Erik je jedinou nadějí, jak může policie chlapce vyslechnout a zjistit, kdo brutálně zavraždil jeho rodiče a mladší sestru. Doufají, že vraha vystopují a zachrání jeho starší sestru dřív, než bude pozdě. Erik se však praxi hypnotizéra nevěnuje už deset let a je rozhodnutý, že hypnózu už nikdy provádět nebude. Žádost o pomoc v něm probudí bolestné vzpomínky, a proto Erik prosbu policie odmítá. Když se však Erik konečně nechá přesvědčit, všichni se rázem ocitnou ve víru nečekaných událostí. Tyto události bez varování udeří plnou silou do Erikova života. Erikův syn zmizí. Erik je nucen postavit se tváří v tvář minulosti a vrátit se ve vzpomínkách zpět do časů, kdy jeho profesionální život ležel v ruinách a jeho manželství bylo na pokraji zhroucení. Jedině tak má šanci zachránit život svému synovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

Hypnotisören, 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hypnotizér. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1092)

pakoshka
13.09.2024 3 z 5

Můj první Kepler. Jako jo, dám tomu ještě šanci a nějakou Keplerovinu si přečtu, ale že bych byla nadšená, to vůbec. Opakování už řečeného, divné postavy.

Metuje
28.08.2024 2 z 5

(SPOILER) První kniha od autora/ů, musím říct, že jsem docela zklamanej. Obecně vychvalovaná série, která má patřit mezi ty nejlepší severské detektivní kousky. Ve srovnání s Larssonem (kterému se prý manželé chtěli přiblížit) nebo Nesbøm však naprosto nemají šanci. Kapitoly jsou rychlé, děj relativně rychle uteče, ale hodně textu je pouhou výplní a postavy pro mě nebyly příliš zapamatovatelné. Hodně lidí vyčítá Nesbømu jeho dramatické, až přehnané konce, tady však byla scéna s autobusem až komická. Určitě dám sérii ještě šanci, ale oproti prvním dílům Harryho Holea nebo Millénia tedy znatelně horší zážitek.


Elapheg
08.08.2024 5 z 5

Moje první kniha od dua Larse Keplera a chci napsat, že to byla kvalitní severská detektivka. Kniha to byla dost ostrá, někde mezi Stefanem Ahnhemem a Helen Fieldsovou, atmosféra příběhu ponurá, ale jinak jsem si čtení užil a jsem velmi rád, že jsem se do knihy pustil. Měl jsem zde ještě nějaké rezervy ohledně ostrosti, ale jinak se mi zápletka s hypnózou moc líbila a konečný dějový zvrat mě velmi překvapil. Na styl psaní v přítomném čase jsem si také zvyknul rychle. Komentáře na knihu se různí. Někdo je zklamaný, někdo nadšený. Já se řadím mezi spokojené čtenáře a jsem rád, že mám doma celou sérii. Zde děkuji za recenzi uživatelky: moudivlacek, díky které jsem si knihy zakoupil a nelituji. Děkuji Ti za Tvůj čas. :-) O knize: Psychiatr a specialista na hypnózu Erik Maria Bark má prosincové noci telefon od komisaře Joony Linny, který žádá Erika, aby se dostavil do nemocnice, kde je hospitalizovaný přeživší člen rodiny, který přežil brutální vražedný útok na svou rodinu. Přežil jen on a jeho nejstarší sestra je nezvěstná. Rozbíhá se závod s časem. Komisař Linna žádá Erika, aby pacienta zhypnotizoval, aby se dozvěděli od něj, kdo rodinu povraždil. Erik se zprvu zdráhá pacienta zhypnotizovat, protože s hypnózou před 10 lety skončil. Nakonec se však nechá umluvit a pacienta zhypnotizuje. To co se dozví, započne řetězec následných událostí. Erik se bude muset porvat se svými démony z minulosti a znovu se do ní ponořit, aby se mu podařilo s komisařem Linnou případ vyřešit. A nakonec zde půjde i o Erikovu rodinu. Za mě velká spokojenost, bylo to ostré akorát, smysluplnný děj, výborná zápletka, napětí, zvraty, démon z minulosti u Erika a komisař, který je také sympatický. Pět hvězd a dopručení spíše pokročilejším detektivkářům, kterým brutální scény a temná atmosféra příběhu nevadí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

I paranoidní osoby může někdo pronásledovat.


Kniha Hypnotizér v seznamech

v Právě čtených106x
v Přečtených9 904x
ve Čtenářské výzvě1 154x
v Doporučených439x
v Knihotéce1 811x
v Chystám se číst1 136x
v Chci si koupit205x
v dalších seznamech24x