Paganiniho smlouva

Paganiniho smlouva
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113037/bmid_paganiniho-smlouva-6O1-113037.jpg 4 4375 4375

Detektiv Joona Linna série

Po neuvěřitelném světovém úspěchu knihy Hypnotizér se autorská dvojice vystupující pod jménem Lars Kepler vrací v plné síle. Je vlahá červnová noc. Šedomodrou hladinu brázdí opuštěná loď. Všimne si jí starý rybář, vystoupí na palubu a člun prozkoumá. V kajutě sedí dívka, v dlouhých černých vlasech má vetknutou sponku s bílou holubicí — symbolem míru. Je mrtvá ... V salonu luxusního bytu je nalezen oběšený muž. Oprátka je připevněna k lustrovému háku, v místnosti však není jediný kus nábytku, na který by se mohl postavit... Vyšetřování obou záhadných úmrtí se ujme kriminální komisař Joona Linna. Záhy zjišťuje, že utopená dívka i oběšený muž jsou oběťmi monstrózního zločinu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host

Paganinikontraktet, 2010

Finduska
28.12.2017 4 z 5

Libila se mi méně,než hypnotizer,po přečtení skoro všech (chybí už jen králík)se mi pořád líbí nejméně.i svědkyně ohně je o chlup lepší

Denisa232623
27.12.2017 4 z 5

Nevyrovná se Svědkyni ohně ani Písečnému muži, ale i tak zajímavý a čtivý příběh.

harvan69
18.12.2017 4 z 5

Do Písečného muže má daleko, proto dávám jen 3 hvězdy.

Calibra
15.12.2017 4 z 5

Jsem ráda, že tu Joona dostal prostor, oproti prvnímu dílu, kde se jen mihl. Krátké kapitoli,které se čtou úplně sami, žádné nudné pasáže. Těším se na další díl.

katallinka
12.12.2017 4 z 5

Tato série je v podání Pavla Římského naprosto dokonalá! I když při srovnání s hypnotizerem je tento díl trošku slabší, ale i tak naprostá spokojenost!

jankaander
05.12.2017 5 z 5

Super.napínavé až do konce

Viviana-Mori
02.12.2017 4 z 5

Kniha byla slabší, ne-li nejslabší, o tom žádná, chování některých postav skutečně bylo trochu mimo mísu a odporovalo realitě, ale stále to nic nemění na tom, že jde o napínavé čtivo a čte se to moc dobře. Ale na Svědkyni ohně nebo Písečného muže to nemá ani zdaleka.

katerina.p.
29.11.2017 3 z 5

Samotná zápletka kolem "paganiniho smlouvy" byla zajímavá a napínavá. Co mi ale vadilo, a to mají všechny knihy od L. Keplera společné, je to, že když už autor neví kudy kam, přijde Joonovo tušení a intuice (a následně opakující se "měl jsem pravdu"). Vyšetřovatelku Sagu podle mě nejde označit jinak než jako hysterku. A v neposlední řadě mi přijde dost nereálné množství úchylů a podivínů, na které narazila dvojice postav, která už tak prchala před nájemným vrahem ...

Kacule88
26.11.2017 4 z 5

Začala jsem tady tímto dílem, Hypnotizér na mě teprve čeká.
Z knihy jsem nadšená, politické prostředí mi nevadilo, nebylo tam zbytečně moc postav.
Za mě super.

Melaanie
23.11.2017 5 z 5

Tohle byla první kniha, kterou jsem od autora přečetla a musím říct, že se nemůžu dočkat, až si přečtu zbytek. Příběh byl opravdu zajímavý, měl spád a nutilo vás to ke čtení, protože jste chtěli a hlavně museli vědět, jak to bude pokračovat dál. Za mě tedy knihu doporučuji, opravdu to bylo super.

TheGoldenHill
17.11.2017 4 z 5

Detektivka od švédských spisovatelů Keplerových Paganiniho smlouva má skvělý rozjezd - záhadné vraždy, které spolu zdánlivě nesouvisejí a tak se případu ujímá komisař Joona Linna a Saga Bauerová. Není to špatná detektivka, ale Písečný muž a Svědkyně ohně se mi však líbili více.

makyla
14.11.2017 3 z 5

Pro mě byl toto nejslabší díl ze série. Začátek super, opravdu napínavé a pak jsem se musela do čtení nutit. Rozjelo se to zase až ke konci. Vím, že tento díl si znovu nepřečtu. Jednou a dost. Mají lepší. :-)

Lůca99
05.11.2017 5 z 5

Opravdu propracovaná a napínavá knížka. Líbila se mi více než předešlý Hypnotizér, který ale byl také dobrý.

novina
04.11.2017 4 z 5

Kniha je čtivá, krátké kapitoly tomu jen nahrávají. Libilo se mi, že primárním cílem nebylo chytit vraha, ale rozplést celý příběh.
Jednu hvězdu odebírám za konec.

SilvieSisinka
30.10.2017 5 z 5

Všechno od manželů je super :-)

stumpy
26.10.2017 4 z 5

Série je super. Pro mne todle nejslabší díl. A to hlavně jeho závěr. Jinak to bylo prima čtivo.

Wargo
19.10.2017 5 z 5

Výborné ! Axelove hádanie práve hranej skladby sláčikového qvarteta len na základe fotografie bola absolútne dokonalá idea... Oproti prvej knihe veľký skok vpred. Vyzretejšie, obsahovo plnšie, len tak ďalej.

klara7038
18.10.2017 5 z 5

Neměla chybu!

annettka1098
16.10.2017 4 z 5

Opět jsem se nezklamala. Tento díl mě bavil ještě více než předchozí Hypnotizér. Ten by na mě asi až moc plný bláznů. :) Přesto, že jsem si občas říkala "ježiš zase další postava?!" a přišlo mi podrobné čtení o "nové" postavě zbytečně zdlouhavé, autorům nelze opomenout, že jejich postavy jsou opravdu do detailu promyšlené a nakonec je moc fajn je takto detailně znát a chápat jejich jednání.

genie
15.10.2017 3 z 5

Kniha má spád, čemuž napomáhají kratší kapitoly. Hypnotizérovi jsem vyčítala příliš mnoho "bláznivých" a "nepřirozeně se chovajících" charakterů. Jsem ráda, že jsem toho byla tentokrát víceméně ušetřena (ale třeba ta podivná příhoda s Ossianem - zbytečná ...). Dobré čtení, určitě lepší než Hypnotizér ...