Svědkyně ohně

Svědkyně ohně
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130307/bmid_detektiv-joona-linna-svedkyne-ohne-hCg-130307.jpg 4 4583 4583

Svědkyně ohně je název napínavého detektivního románu, jehož autorem je manželská dvojice vystupující pod pseudonymem Lars Kepler. V dnešní době začíná být běžné, že policejní práce nespočívá čistě v rutinním porovnávání faktů a ověřování údajů. Když policie řeší obzvlášť komplikované případy, přizve k vyšetřování i osoby, které by se k místu činu nesměly ještě před několika lety ani přiblížit. Využívání lidí s paranormálními schopnostmi tak sice není běžnou každodenní praxí, ale stává se čím dál častěji. A to i přesto, že prozatím není v policejních statistikách zaznamenán ani jeden případ, který by vyřešil psychotronik nebo médium. Flora Hansenová se živí jako médium. Již celou řadu let přesvědčuje své okolí, že umí komunikovat s mrtvými. Postavila si na tom celou kariéru, a jak je to doopravdy s jejím talentem, ví jen ona sama. Jednoho letního večera sleduje zprávy a zaujme ji děsivá vražda, která se stala v ústavu pro psychicky narušené dívky. Flora se rozhodne, že zavolá na policii a oznámí, že kontaktovala ducha mrtvé dívky a může pomoci s případem. Vyšetřování brutální vraždy je vždy ošemetné a Joona Linna ví, že nemůže ponechat nic náhodě. Stejné noci, kdy dívka skonala, z ústavu uprchla jiná chovanka. Všichni ji popisují jako hodnou a tichou dívku. Protože z vyšetřování jednoznačně vyplývá, že vraždu spáchal někdo zevnitř ústavu, je i tato dívka v podezření. Jak najít stopu prohnaného vraha dřív, než spáchá další zločin? Pomůže Flora policii vraha dopadnout, nebo celé vyšetřování ještě více zkomplikuje?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host

Eldvittnet, 2010

Manyna
05.11.2018 4 z 5

Já jsem tak trochu tušila...ale i tak jsem četla jak pominutá. Autorská dvojice umí tak krásně zachytit charaktery postav, že mi někdy přijde, že tím komisaře Joonu úplně přibijí.

Maras
27.10.2018 5 z 5

Svědkyně ohně je moje první kniha od této manželské autorské dvojice a hned za 5⭐. Napínavé čtení obsahující všechny rysy kvalitní detektivky.

Majulda8
25.10.2018 5 z 5

Nevím proč, ale vždy jsem u knihy od těch autorů očekávala, že na konci odhalí nějakého šíleného neznámého vraha a ve finále jsem byla strašně překvapena, že je to někdo, kdo už je v knize zmiňován od začátku. O to více je to děsivější.

jfialova
22.10.2018 4 z 5

Musím říct, že s postupem času tato autorská dvojice vyzrává a knihy jsou čím dál lepší. Svědkyně ohně je prvním opravdu zdařilým kouskem. Příběh postavy vraha je sice dle mého názoru trošku překombinovaný, ale to nic neubírá z celkového vyznění. Kniha je velmi čtivá, až návyková, prostředí dívčího diagnosťáku neotřelé a dobře zvládnuté. Jen tak dále!

Katulinka69
20.10.2018 5 z 5

Ze série naprosto nejlepší díl.

Disinka
20.10.2018 5 z 5

Tak pro zatim nejlepsi dil, cetla jsem jednim dechem a nakonec jsem cucela jak pero z gauce na vyreseni.... tesim se na dalsi dil Pisecny muz, vecer ho zacnu ;-)

Janniska
19.10.2018 5 z 5

Skvělá detektivka,autorům se myslím celkem dobře podařilo udrzět čtenáře dlouho v nevědomosti.Aspoň já sem skoro do konce netušila kdo je vrah.Za mě poutavé čtení.

Abia
17.10.2018 4 z 5

Zatím nejlepší kniha ze série, hezká zápletka, naprosto nepředvídatelný padouch a nakonec i odhalení osudu komisaře, po kterém se může člověk těšit na další knihy.

Dashmo
16.10.2018 5 z 5

Vyborne!!!dva pribehy..jeden, kde sa vysetruje pripad a druhy,Joonova minulost.Bola som v hroznom napäti pocas vysetrovania aj kde som nejak podvedome tusila vraha.ale ten Joonov pribeh ma momentalne zaujima ovela viac a zajtra utekam kupit dalsiu knihu v tejto serii.snad sa daco dozviem ????

CaliMon
14.10.2018 5 z 5

napínavé...posloucháno jako audiokniha

Akkiki
11.10.2018 5 z 5

Tuto sérii čtu od začátku a tahle kniha mi zatím přijde nejlepší, má velmi zajímavý příběh, zápletku i vyústění. Jsem zvědavá, jak bude pokračovat příběh Joony Linny. Rozhodně ji můžu doporučit.

Aquagirl
07.10.2018 4 z 5

O poznání lepší než předešlé díly téhle série. Jenom na ten styl psaní si pořád nějak nemůžu zvyknout. Každopádně napínavé a drsné, od začátku až do konce.

Petr1977
05.10.2018 5 z 5

Čtu tuto sérii postupně a každý díl se mni zdá lepší a lepší. Tak se těším na další díly. To se opravdu čte jedním dechem.

Simii45
02.10.2018 4 z 5

Moje první kniha od těchto spisovatelů a určitě ne poslední.
Kdo je pachatelem jsem se dozvěděla až pár stránek před koncem , takže kniha nepředvídatelná a napínavá. Těším se na další díl.

Summer7
24.09.2018 5 z 5

Super Kepler jako vzdy. Joona Linna je skvela postava. Urcite se nejedna o nejlepsi dilo serie, ale bavit bude urcite.

katerina2660
21.09.2018 5 z 5

TOP! tento díl je absolutně nejlepší! Uff to byla jízda. Byla jsem překvapená, kdo za tím byl... paráda!

Melodiel27
20.09.2018 5 z 5

Absolutně top!! Pachatel mě napadl cca. Tak cca 30 stránek před rozuzlením. Styl těchto dvou spisovatelů a celkově špičkové zpracování této zápletky bylo skvělý. Řadím mezi mých top 10.

Romanka89
19.09.2018 5 z 5

Skvěle čtivá detektivka, Keplerovci mě baví, snad zatím kromě Paganiniho smlouvy. Vraha jsem taky neuhádla dříve než byl odhalen v knize.

Čtenářská výzva 2018: Kniha od více autorů.

Mandla
05.09.2018 4 z 5

Nemohla jsem se odtrhnout. Super mnohovrstevnatost a spousta pribehu

Nello
30.08.2018 5 z 5

První kniha od této dvojice a naprosto mě chytila a musela jsem přečíst i všechny ostatní.

vraždy detektivní a krimi romány severská krimi švédské detektivky

Lars Kepler
švédská, 1967