Děti z Bullerbynu
Astrid Lindgren
Prožijte dobrodružství šesti kamarádů na švédském venkově. Astrid Lindgrenová je nositelkou Ceny H. Ch. Andersena a zcela jistě patří mezi nejoblíbenější autorky knih pro děti nejen u nás. Lisa nám vypráví neuvěřitelné příběhy, které jste určitě zažili i vy. Strávíte s dětmi celý rok: jaro s koťátky, léto s prázdninami, podzim se školou, zimu s vánočními svátky.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2022 , Albatros (CZ)Originální název:
Alla vi barn i Bullerbyn, Mera om oss barn i Bullerbyn, Bara roligt i Bullerbyn, 1947
![Lely Lely](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10594/10594-FDu.jpg?v=1493566420)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Je to kniha mého dětství. Jsem ráda že jsem jí mohla přečíst a přece jen i teď se k ní ráda vracím :)
![Augi Augi](https://www.databazeknih.cz/img/users/93_/9324/9324.jpg?v=1381127936)
Dodnes si pamatuju jak mi máma vyprávěla o tom jak když byla malá četla tuto knihu, zaujala mě tím a taky jsem se do ni začetl...doporučuju všem :)
![petruska85 petruska85](https://www.databazeknih.cz/img/users/85_/8585/8585.jpg?v=1381127935)
Báječná knížka mého dětství, ale ráda si ji přečtu i teď. Krásné prostředí, i postavy. Měla by se zavést jako povinná četba.
![Addie Addie](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/3392/3392.jpg?v=1381127922)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Myslím, že by každé dítě mělo dostat příležitost poznat děti z Bullerbynu.
Já osobně jsem za ni tedy opravdu vděčná a věřím, že nejsem zdaleka sama.
![*Véronique* *Véronique*](https://www.databazeknih.cz/img/users/65_/6538/6538.jpg?v=1381127931)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pro mě navždy nejkrásnější kniha mého dětství, ke které se stále vracím a kterou, doufám, budu číst i mým dětem...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
krásná kniha z dětství, není zas tak jednoduchá na čtení, ale krásné ilustrace a příběh.
![yanita yanita](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
nejlepší knížka mého dětství. hrozně ráda na ní vzpomínám a dodneška jí s chutí otevřu
![henry123 henry123](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/1036/m_1036.jpg?v=1459854917)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha by sama o sobě nemusela být tak hrozná, ale četl jsem ji povinně ve škole a tam mě od ní hodně odradily kresby Heleny Zmatlíkové. Nemám je rád a tak mi dokázali zkazit celou knihu - byly na každé straně. Takže slabší tři hvězdy...
pro děti zfilmováno švédská literatura rodinné vztahy dobrodružství dětský hrdina severská literatura rozhlasové zpracování dědeček parta dětíAutorovy další knížky
1962 | ![]() |
2001 | ![]() |
2007 | ![]() |
1998 | ![]() |
2007 | ![]() |
-velice známá dětská kniha, provázela skoro každé dětství, i mé
-krásné ilustrace od Heleny Zmatlíkové
-ovšem jedna z mála, na které pořád rád vzpomínám, i teď v dospělosti
Dětské hry v pokoji za bouřlivého večera, tajná schovka (vždy jsem si přál mít něco podobného) v seně, ukrytý ostrůvek - tajná základna, snaha o ztechnizování celého kopce a tak dál. Nestejnoměrně rozdělené děti - 3 sourozenci, 2 sourozenci, jedináček pomáhají ztotožnit se aspoň s jedněmi z nich skoro každému a vůbec - dodává to zajímavosti. Mít to 2-2-2 by překvapivě bylo mnohem horší.
Mnoho dětských příběhů ztratí náboj, hloubku, emoce vyprchají, vzpomínky vyblednou (popřípadně zešednou), nebo se za ně člověk v dospělosti stydí. Nic takového se ale nestalo v mém případě, i když jako dítěti mi kniha přišla dlouhá několik SET stránek, ne jen nějakých 200.
Klasika, která odolala testu času. Viva Bullerbyn