Karkulín ze střechy přehled

Karkulín ze střechy https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111351/karkulin-ze-strechy-111351.jpg 4 288 288

V úplně obyčejné ulici ve Stockholmu, v úplně obyčejném domě bydlí úplně obyčejná rodina Svantessonových. Obyčejný tatínek, obyčejná maminka a tři docela obyčejné děti Albert, Bety a Ben. Nahoře v domečku za komínem však přece jen někdo neobyčejný žije Karkulín ze střechy. A kdože to vlastně je? Ten malý, neodolatelný chlubílek a nenasyta, polopohádkový človíček, který umí létat ve vzduchu a provádí samé neuvěřitelné věci? Otevřte tuhle knížku a poznáte ho sami. Užijte si Karkulínovy žertovné kousky a legrace, které pro vás vykouzlila Astrid Lindgrenová.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Lillebror och Karlsson på taket , 1955


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karkulín ze střechy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

LenkaStr
07.01.2024 3 z 5

Děti z Bullerbynu jsem jako dítě milovala a četla jsem je tolikrát, až se mi ta kniha rozpadala v ruce, takže jsem se logicky dožadovala i dalších knih od autorky. Karkulína jsem si ale neoblíbila. Jako neodložila jsem ho, přečetla jsem ho od prvního písmenka až po poslední a bavila jsem se u toho, to ne že ne, což dokazuje, že napsané to je skvěle. Nicméně nikdy jsem neměla chuť sáhnout po něm podruhé, protože jako postavu jsem ho opravdu neměla ráda. Těžko říct, jestli bych ho z odstupem vnímala jinak, spíš asi ne. Jako dítě jsem ho každopádně vnímala jako sobeckého spratka, který si vždycky vezme větší kus koláče, vždycky shrábne ten poslední lichý bonbon a jehož průšvihy si vždycky vyžere jeho kamarád. Jasně že nebyl jen černobílý, měl i své klady, akorát že si je po těch letech nepamatuju, což jen dokazuje, že ta spratkovská stránka jeho osobnosti v mých očích to dobré přebila. A ano, byla s ním legrace, ale to je tak všechno, co si po letech vybavuju. Nespecifickou legraci a karbanátek. Co člověku po letech zůstane v makovici, to se někdy nestačím divit.

Nofar197
29.11.2022 5 z 5

Knížku jsem poprvé četla ve druhé třídě a dodnes ji miluji, nechala jsem si poslat české vydání. Nejvíce jsem se bavila, když Karkulin dopaloval slečnu Sovovou a vytvořil ve třetím díle mumii na zastrašení lupičů Fildy a Rudly.


Mária721
06.10.2022 odpad!

Roztomilá knížka, četla jsem ji synům, moc se jim líbila.Je to škoda, že mí vnuci o čtení na dobrou noc nemají zájem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Karkulín ze střechy v seznamech

v Přečtených407x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených21x
v Knihotéce110x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech5x