Pod junáckou vlajkou
Jaroslav Foglar
Devadesátka série
1. díl >
Příběh Mirka, který vstoupí do junáckého oddílu s myšlenkou, že tam ukradne stan pro svoji partu. Postupně však poznává život v oddílu a původní plán dostává trhliny...
Jsem milovník knížek Foglar. Kniha pod Junáckou vlajkou a její druhý díl - Devadestáka pokračuje mně velice mile překvapila. První díl nás vtáhne do života kluka (Mirka), který není zrovna vzorným hochem. Jeho parta a snaha zviditelnit se, mu kazila pohled na svět. Zprvu špatný nápad ukrást v Junáku stan se převrací a laskavost a přátelství tamních kluků jej přivede na správnou cestu. Mirek se stává součástí skautů a jeho život se mění od základu. Krásná knížka, čte se velice snadno a rychle. Pohodové, někdy i velmi napínavé čtení pro pohodu a dobrou náladu. Toto se dá číst v každém věku!
O knihu jsem v knihovně zavadila a jelikož jsem skautka tak jsem si ji půjčila a přečtená byla v cukuletu.
První příběh Devadesátky je parádní dobrodružství, které by chtěl prožívat snad každý kluk v tom věku.
Pro správné chlapce a čas letních prázdnin a i jako návod na aktivní trávení volného času.
Čtyři hvězdičky dávám z pozice dítěte a vychovatele dítěte!
2003 | Záhada hlavolamu |
2007 | Rychlé šípy |
2005 | Hoši od Bobří řeky |
1991 | Dobrodružství v temných uličkách |
1990 | Boj o první místo |
Přečteno dávno v době zákazu. Tehdy byla kniha nedostupná, hodně půjčovaná a obdivovaná. Možná dnes v záplavě konkurenčních knih ztrácí své kouzlo, ale věrným čtenářům to myslím nevadí. Jedna z mých NEJ.