Diablova nevesta
Penelope Stratton
Ešte predtým, ako sa lord Rupert Glennister objaví v Bathe, predchádzajú ho čudesné chýry, z ktorých naskakujú dámam na chrbte zimomriavky. Mladá a neskúsená Calvina je šokovaná vlastnou pochabosťou - z jedného dňa na druhý sa stáva nevestou človeka, o ktorom sa hovorí, že je v spolku s diablom! Čoskoro zistí, aké to je nebezpečné a zároveň krásne...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2000 , Ikar (SK)Originální název:
The Devil´s Bride
Klasická historická červená knihovna, ale překvapivě dobrá. Byly tam i napínavé a nepředvídatelné zvraty a do poslední chvíle jsem si nebyla zcela jistá, jak to dopadne.
Klasická historická romance, která mě nezklamala. Začala jsem ji číst, protože mám moc ráda "Neromantickou dámu", která u mě zatím pořád vede. K této autorce se ještě ráda vrátím.
Knihu jsem začala číst, protože jsem ji našla doma v knihovně. Je to taková pěkná romantická knížka.
Líbilo se mi to. Ale bude to nejspíš taková jednohubka, dlouho v paměti nezůstane. Neurazí a trošku i nadchne ????
Calvininy pohnutky ke sňatku chápu. Vše je lepší než život s jejími "dobrodinci". Dokonce i sňatek s ďáblem. Důvody, proč se chce oženit Rupert, už mi jsou jasné o něco méně. Vznešená společnost prý přehlédne jeho čertovsky zhýralý život, když se očistí ženitbou s nějakou cudnou pannou. Aha!
Většinu knihy se Rupert vyznačuje nepřítomností po boku své ženy. Kam pořád ujíždí (a co tam dělá), to je mi záhadou. Asi zase hýří a smilní. Calvina se najde v dobročinnosti, což se mi líbí. Konec románu obsahuje nejedno zásadní překvapení, mezi něž počítám i zamilování se hlavních postav do sebe. Tak málo času spolu tráví, ale láska si k nim přesto cestu najde.
Hezký standard tohoto žánru.
Knihu jsem si v knihovně vybrala náhodou, takže to bylo nakonec milé překvapení :-)
Calvina byla poměrně originální hrdinka. Líbilo se mi to pojetí víry a "víry", to jsou většinou až moc hloubavé myšlenky na tenhle žánr...
Jinak to byla prostě klasika. Ničema a svatá. Jen mě trochu zklamalo, že místo toho postupného zamilovávání se to bylo - nesnáším tě- miluju tě.
Jo a ještě nemám ráda, když jsou do hlavní hrdinky všichni až po uši zamilovan a ona o tom neví.
Hvězdička musela jít dolu, šly by i dvě, kdybych od téhle knížky očekávala víc.
Na červenou knihovnu pěkný. Ale co má propána znamenat ten přebal. Titulka prý prodává, ale kdybych ji neměla na doporučení, nikdy bych si ji kvůli obalu nepřečetla.
Překvapivý zjištění o Ninianovi na konci knihy, to jsem nečekala...rozhodně si od tý autorky přečtu další knížku, super čtení :-)
Moc hezké, čtivé. Mělo to spád a líbilo se mi, že tam bylo málo zbytečných popisů, jak to občas v nějakých knížkách bývá.
Anglie 19. století milostné romány romance historické romance
2000 | Ďáblova nevěsta |
1999 | Neromantická dáma |
2000 | Milujúca duša |
2000 | Korunka pre Laurel |
(SPOILER) Není to úplně špatný příběh, jen trochu přehnaný a špatně vygradovaný.
Ďábelský Rupert na mě moc ďábelsky nepůsobil. Že by jeho reputaci až tak pomohla cudná manželka je přitažené za vlasy. A poté, co jí pomohl, strachoval se o ni, přispěl na charitu, zachránil jí 2x brož po matce a sblížili se, byla ta záležitost s milenkou a vraždou prostě... příliš.
Příliš protichůdná předchozím událostem, příliš melodramatická, příliš nekonzistentní. Také bylo celkem jasné, kdo je strůjcem potíží. Autorka chtěla očividně tajemně naznačovat, jen to tajemno se nekonalo.
Toby... chudák - slabý, poddajný. Kdyby si vzal Calvinu, zřejmě by měli spokojené manželství a měli se celkem dobře.
Dalrympleovi byli až příliš křiklaví.
Dalo se, ale znám lepší kusy.