Dievča v ľade
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
1. díl >
Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , CosmopolisOriginální název:
The Girl in the Ice, 2016
Četlo se to sice rychle, svižně, ale moc mě to nevtáhlo.. Dám ještě šanci dalším dílům a uvidíme :-)
Skvělý sériový start.
Citace:" Objevila se ryba, která líně proplula kolem dívčí hlavy a ocasem se otřela o její rty....."
Autor známý svým životním postojem, dává ženským postavám zabrat.
Kombinace možných variant řešení se zadrhává na mužských přístupech ovlivněných britským žebříčkem vlivnosti a nemizející národnostní arogancí.
Obrázek z pestrého života vrstev, s obroušenými hranami soudnosti.
Slovenský naturel v bestselleru má tak ve světě o popularitu vystaráno.
Ani se nedivím, že se mu na Slovensku líbí.
Úžasná kniha, úžasný spisovatel. Nešlo se od knížky odthrnout úplně Vás vtáhla do děje :-)
Jsem na 54 straně a že bych z knihy byla nějaká odvařená se tedy říct nedá. Četla jsem i lepší, ale jsem na začátku a třeba nějaká ta odvařenost přijde.
Nee. Buď jsem nebyla na detektivku zrovna vyladěná... a to já bývám téměř vždycky..:-):-)...nebo nevím...něco neklaplo...dějem jsem se musela prokousávat, oběť by měla čtenáře zajímat, její život..i okolnosti smrti...těch nesympatických postav tam prostě bylo až moc....přiznám se, že jsem to dolouskala, jen abych odfajfkla - přečteno.
Kniha napínavá od začátku až dokonce, určitě doporučuji přečíst i ostatní autorovy knihy ze série. 5/5
Tak jsem právě odjistila granát nad Bryndzovkama a týmem Eriky Fosterové, první díl dočtený :-) Kniha se mi velmi líbila, je čtivá a napínavá. Vraha sem si sice tipla, ale i tak jsem byla překvapená, jak k odhalení dospěli. Upřímně mi vadilo oslovení šéfinspektor detektiv x-krát po sobě skoro na každé strávce. Konec mi přišel zbytečně rychle ukončený a vlastně i pro mě bez vysvětlění zápletky. V ruce mám právě druhý díl, tak směle do toho :-)
Četlo se to vcelku svižně a kdo je vrah já vážně netušila až do konce. Ale kniha je spíše lepší průměr. Všechno se vyřešilo vlastně náhodou, jen díky pocitu...
Erika Fosterová coby totální kráva, jako vystřižená z béčkových kriminálek známých z TV (jediný rozdíl byl, že nepracuje pro FBI). Parta policistů až ukázkově hloupých kolem ní a samozřejmě proti ní. Naprosto příšerné oslovení šéfinspektor detektiv několikrát na každé straně mě také zrovna nenadchlo a děj samotný...Co říci, věděla jsem kdo je vrah poměrně brzy ale přesto jsem doufala v zajímavý závěr a že se všechno hezky propojí, bohužel ani to se nepovedlo. Abych řekla i nějaká pozitiva, kniha se velmi snadno četla, autor umí dobře popsat místa i osoby, takže se do děje hezky přenesete a prostředí Londýna atmosféru dolaďuje. Celkově je kniha spíš pro méně náročné čtenáře. Závěrem, do této knihy jsem se pustila, protože jsem se rozhodla seznámit s "top prodejnými a oblíbenými autory", v případě tohoto konkrétního autora mi však postačí jen jedna kniha a další číst asi nebudu.
Další kniha do které jsem se pustila díky společnému čtení ve FB skupině Klub tajných knihomolů a která mě nezklamala. V podstatě od první kapitoly jsem s napětím sledovala vyšetřování vraždy mladé dívky i osudy šéfinspektorky Eriky Fosterové. Bylo to moje první, ale určitě ne poslední setkání s Bryndzou. Určitě se někdy v brzké budoucnosti pustím do dalšího dílu.
Taková severská detektivka, až na to, že se odehrává v Británii. Hlavní hrdinku honí stíny minulosti a (pozor malý spoiler) případ nakonec vyřeší vlastně náhodou. Přiznám se, že vraha jsem uhodla, jen co se objevil na scéně, ale vůbec mi to nevadilo. Navzdory řadě drobných lapsů jsem si tuhle knížku užila a s detektiv šéfinspektorem Erikou se ráda zase potkám.
Čtivá detektivka, ale vlastně průměrná. Hlavní hrdinkou opět jedna osobně postižená traumatizovaná vyšetřovatelka..
Mám přečtené všechny díly, jsou čtivé s rozuzlením na posledních stránkách. Výhoda, dají se číst i na přeskáčku. :)
Kniha mě velice bavila, plné hodnocení nedávám, protože jsem četla již lepší detektivky, thrillery, ale Dívka v ledu byla příjemným překvapením. Byla velice čtivá, až do poslední chvíle jsem netušila, kdo by mohl být vrahem (což mě vždy potěší). Určitě budu pokračovat i v ostatních dílech, protože první mě nadchl. Jedná se o další krimi sérii, která stojí za pozornost.
Moje první kniha od autora. Ta dějová linie - policistka, která si projde osobní tragedií, naprosto ignorujíci své nadřízené, oblíbená u podřízených - jako bych už to někde jinde četla nebo viděla. Ale kniha mě chytla i když jsem docela brzo tipla vraha a to se mi často nestává. Jen ty východoevropské prostitutky, jejich jména, která všechna zní česky ikdyž jsou z Bulharska, Rumunska, Slovenska - to už je trochu moc. Ale zkusím další dily.
Za mě průměrná detektivka,která nijak zvlášť nenadchne, ale když je zrovna po ruce,tak proč ne.Kniha byla celkem čtivě napsaná,ale děj mi přišel málo propracovaný a fádní.
Pomalý začátek. Ale pak děj dostane švih a i když jsem tušila, kdo je vrah, tak jsem byla napnutá jak špagát a knihu jsem nemohla odložit. Super detektivka!
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Ihned jsem se zamilovala do autorova stylu psaní, skvělá kniha od skvělého autora. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Rozhodně se těším na další a mám v plánu přečíst celou sérii.