Dievča v ľade
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
1. díl >
Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , CosmopolisOriginální název:
The Girl in the Ice, 2016
Výborná detektivka. Žádná hluchá místa, děj graduje od první stránky. Je znát, že autor se danému tématu řádně věnoval. Nicméně jsem za poslední dva měsíce četl samé detektivky a i když za to Bryndza nemůže, těch mrtvých začalo být tento týden nějak moc. Kniha mě navíc nezastihla v plném zdraví, takže o to více na mě doléhaly některé scény. Jinak ale mohu knihu doporučit každému, kdo má rád žánr krimi. Od autora mám ještě tři další díly, ale za mě mohu říci, že se mi zdá, že každý díl je více drsnější než předchozí, alespoň podle anotace a komentářů a myslím si, že stupňovat brutalitu je celkem škoda. Stupeň akčnosti hned v prvním dílem Dívka v ledu se mi zdá dostatečný až až. Přiznávám, že jsem citlivější nátura, takže si teď kladu otázku, zda Bryndza pro mě bude nadále vhodný. Uvidíme dál. Ostatním čtenářům ale mohu jen doporučit. Je to kvalitně napsaná kniha a postava Eriky a jejich kolegů mi byla velmi sympatická.
Moje první kniha z této série byla "Do posledního dechu", která se mi celkem líbila, ale něco mi tam prostě chybělo, něco naopak přebývalo a něco mi tak úplně nesedělo. Dívka v ledu byla mnohem lepší a rozhodně se pustím do dalších dílů. Jo a doporučuji hlavně teď na léto :)
Je perfektní, čte se sama. Erika je sympatická. Nikde žádné zbytečně rozvleklé natahovačky. Od teď je Bryndza můj oblíbený autor. Vrhnu se na další díly.
Kniha je sice moc pěkně psána, dobře se čte, ani chviličku se nenudíte, ale rozhodně jsem četla lepší. Žádný wau na konci se nekonalo. Hlavní hrdinka mě vytáčela, stejně tak její nadřízení, bylo tam dost nelogičností, přišlo mi to psané horkou jehlou....
Právě jsem dočetla a jsem spokojená. Kniha byla čtivá od začátku do konce, hlavní hrdinka mi byla sympatická právě svým tvrdohlavým přístupem a výrazným morálním kreditem. Vše do sebe zapadlo, nerozumím komentářům, že nebylo na závěr vše vysvětleno, mi nic nechybělo. Je pravda, že mě také zarazilo pár drobností, jakože v Londýně někde není signál, ale to byly jen maličkosti. Už se těším na další díly.
Styl psani mi vyhovoval, kniha je dost ctiva.Vraha jsem sice odhalila celkem brzy, ale i tak jsem se tesila na zaver. Ano, je tam par nejasnosti a trochu prehnanych akci, ale proc ne.
Díky této knize jsem se zamilovala do Roberta Bryndzy.. skvělá kniha, skvělý příběh, skvěle psané.. DOPORUČUJI!!
Toto byla moje první detektivka a musím říct, že jsem si tu knihu zamilovala. Už se těším na další knihu od téhož autora.
Knihu jsem četla delší dobu, protože mě chvílemi nebavila a i štvala.
Jenže pak se to najedou rozjelo a nešlo přestat číst. Takže posledních 300 stránek jsem přečetla jako nic.
Konec mi přišel moc uspěchaný, ale možná to tak spisovatel zamýšlel.
Další díly si určitě přečtu, protože jsem si Eriku oblíbila, i když je zvláštní.
Ačkoli všichni knihu velice chválí, já se k nim přidat nemohu. Netvrdím, že se četla špatně ale podle mě nám autor vůbec nevysvetlil co se vlastně stalo. Čekala jsem lepší závěr.
Stejně jako voda zamrzá v led, i já jsem se nechala touhle knihou zcela pohltit. A moc ráda!
Jedna z nejlepších knih , co jsem kdy četl z okruhu tvorby tohoto autora. To prostě nemá chybu.6 hvězd_ maximum. !
Uprimne jsem se toho bala, protoze to nebi uplne muj "salek kavy"... Nicmene jsem nadsena, fakt je to super a uz se moc tesim na dalsi pripady Eriky Fosterove :-)
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Nesympatická hlavní hrdinka, která jedná skoro jenom na základě intuice, i když důkazy nejsou téměř žádné, několik věcí, které do sebe vůbec nezapadaly a konec mi přišel hrozně rychlý, bez vysvětlení zápletky.. Nebylo to špatné, ale další díl už si nepřečtu.