Dievča v ľade

Dievča v ľade
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483412/bmid_dievca-v-lade-zEP-483412.jpg 4 6055 6055

Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

deedulka
24.06.2019 4 z 5

Napínavý detektivní příběh od oslavovaného autora. Docela příjemné překvapení, že mne kniha tak chytla a dychtivě jsem hltala stránku za stránkou. Hlavní hrdinka u mne zrovna nezískala cenu za sympaťandu roku, navíc se občas chovala hrozně iracionálně. S povděkem jsem uvítala, že zde nebyly nijak brutální popisy, jak bývá v poslední době oblíbené.
Prostě poctivá detektivka.

Ctv
23.06.2019 2 z 5

Dvě hvězdy možná hlavně proto, že tento žánr není tak úplně něco, co by mě fascinovalo. Také proto, že mi to přišlo celé takové neuvěřitelné, křečovité nebo nevím jak bych to pojmenovala. Určitě si knihy pana Bryndzy nebudu kupovat. Možná dám šanci ještě jedné jeho knížce při příští návštěvě knihovny ... ale spíš ne.

efka.saf
23.06.2019 4 z 5

Trvalo mi dlouho, než jsem se dostala ke knihám Roberta Bryndzy. V knihovně, kam chodím, jsou na ně čekací lhůty cca 2 roky, a jelikož už raději knihy bez předchozího otestování nekupuji, musela jsem si je obstarat jinak. Ale povedlo se, a tak jsem se pustila do čtení :).

Příběh jako takový byl velmi zajímavý. Spletitý tak akorát, bez nějakých přílišných odboček a superakčních scén (když nepočítám závěr). Hlavní vyšetřovatelka Erika se u mě neustále pohybovala na hranici sympatičnosti a nesympatičnosti s tím, že jednou jsem se přiklonila tam a podruhé onde. Především její pohrdání jakýmikoliv příkazy mi chvílemi přišlo docela přes míru. Na druhou stranu, buldočí zarputilost společně s dobrým instinktem jsou dneska pro hlavní vyšetřovatele skoro povinností a Erika Fosterová nemůže být výjimkou. Jenom mě vždycky vytáčí, proč takový vyšetřovatel musí v policejním sboru čnít jako vidle z hnoje mezi ostatními, lehce tupoučkými kolegy. Na druhou stranu, když byl čtenáři odkryt její nelehký osud, autorovi pak lze ledacos odpustit. Ano, mám sice nějaké připomínky, ale toto vše neberu jako extrémní zápory knihy. S čím jsem ovšem já měla velký problém, byla čtivost jako taková. Knihu jsem četla extrémně dlouho, protože ještě ani 100 stránek před koncem jsem necítila onu nutkavou potřebu příběh okamžitě dočíst. Osobně by mě zajímalo, čím to bylo, protože - jak jsem už psala - celá zápletka se mi ve finále opravdu líbila.

pocketka
22.06.2019 5 z 5

Skvělá kniha, čte se díky krátkým kapitolám velmi lehce a rychle. Má spád, zbytečně se nic neprotahuje.
Určitě doporučuji

Jiitush
17.06.2019 3 z 5

Knize bych vytkla:
- Poměrně nesympatickou hlavní hrdinku "detektiv šéfinspektor" (což mě při čtení prostě rušilo, proč to nemohli přeložit aspoň jako šéfinspektorka?!) Fosterovou, která případy řeší hlavně pomocí intuice.
- Vyšetřovací tým celkem plný neschopných lidí ... důkazy téměř nulové, ale i tak na konci zatknou několik lidí a čekají, že se jim přiznají.
- Vysvětlení vražd i motivů vraha mi přišlo takové nevěrohododné a vůbec mi do toho teda nezapadá vražda Ivy Norissové ...
- Zbytečně akční závěr, klidně bych se bez té akce obešla.
- Ano, jde vidět, že autor je homosexuál a to se samozřejmě muselo promítnout do jeho knihy. Kolik tam těch homosexuálních a spokojených páru vlastně bylo, dva, tři?
- Plno zbytečných popisných pasáží, které, když přeskočíte, tak vůbec o nic nepřijdete.
- Střední Evropa není východní Evropa není jedno a to samé, už by se to ti Západoevropani mohli konečně naučit!
- !SPOILER! Paní Fosterové je teda dobrá superhrdinka, když dvakrát přežila vrahův pokus o vraždu ...

Takže celkový verdikt: Kniha, která vás na začátku naladí, ale později, i díky spoustě nelogičností a amatérismu ze strany policie, lehce otráví a odradí ...

ElfkaEleanor
16.06.2019 3 z 5

Knihu jsem přečetla během jednoho dne, nudné pasáže opakujících se dialogů střídaly chvíle napětí... Plusem je i zápletka, kde čtenář do poslední chvíle netuší, kdo je vrah, stejně jako hlavní hrdinka. Jen mě překvapuje, že ač žije autor na Slovensku, neví, kde končí střední Evropa a začíná východní...

Robie
16.06.2019 5 z 5

Kniha se pěkně četla. Erika je velmi kontroverzní, není to ten sympatický detektiv z knih A.Christie a proto mně její příběh moc bavil.

Martina23275
15.06.2019 5 z 5

Moc pěkná knížka, od zacatku až do konce. Strhující závěr při odhalení vraha. Už se tesim na další

Nickyheat
08.06.2019 5 z 5

1. Kniha od Bryndzy, kterou jsem napjatě očekávala a nezklamala jsem se. Skvělý začátek, dej, který má spád i odhalení vraha nemají chybu

Grety
07.06.2019 2 z 5

Hlavní hrdinka mi úplně nesedla, jinak pěkně napsána a čtiva detektivka.

ADE138
07.06.2019 4 z 5

Dobře napsaná detektivka s celkem sympatickou vyšetřovatelkou Erikou.

Dani25
07.06.2019 4 z 5

Čítala sa veľmi dobre, zápletka zaujímavá, ale niektoré detaily ako že šéfinšpektorka si zabudne nabiť mobil, reaguje niekedy ako civil, značky mobilov, topánok atd. mi vadili.

vivula
06.06.2019 3 z 5

Konečně jsem se dostala k téhle knížce a po celkem dlouhé době ji dočetla, ale jsem zklamaná. Můj problém je asi to, že jsem při čtení Dívku v ledu moc srovnávala s případy Kim Stoneové... Zkusím druhou knížku v sérii, tak snad se chytne lépe.

Máša10
02.06.2019 2 z 5

No, abych se přiznala, tady ty detektivky mám spíš na ukrácení dlouhé chvíle třeba v tramvaji nebo někde ve frontě. Už teď nevím, o čem to bylo..

Anneska
27.05.2019 4 z 5

Byt jsem cetla knihu v nemeckem prekladu, tak musim rict, ze se cetla velice prijemne. Vitam take osvezeni v podobe detektivky Eriky Fosterove, konecne jiny a velmi zajimavy typ mezi hlavnimi detektivnimi postavami jinych knih stejneho zanru. Velice dobry literarni pocin, ktery potesi kazdeho fanouska thrilleru a detektivek.

olejnice
26.05.2019 5 z 5

Prvni knizka tohoto autora - precteno na jeden zatah - super, napinave, ctive, tesim se na dalsi !

Hugomil
26.05.2019 3 z 5

Velmi srozumitelně napsaná kniha, která se četla sama a s lehkostí. Příběh nekomplikovaný a přesto zajímavý. První seznámení s inspektorkou Erikou Fosterovou dopadlo nadmíru dobře a já se těším na její další případ...

majáček
26.05.2019 1 z 5

Do knihy jsem se nemohla vůbec začíst. Čtená asi v nesprávný čas.
Dala jsem jí druhou šanci. Bohužel ani po 2 měsících nezaujala.

lenkavildomcova
26.05.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Po dlouhé době zase skvělá kniha. Autor píše velmi čtivě. Jdu vyhledat další knihy.

Dany58
26.05.2019 5 z 5

Přečteno za dva dny. Dost dobré. Rozhodně lepší než Nesbo se svým věčně ožralým detektivem, který všechno vyřeší.