Dievča v ľade

Dievča v ľade
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483412/bmid_dievca-v-lade-zEP-483412.jpg 4 6053 6053

Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

Shardlake
03.05.2019 4 z 5

Velmi čtivé a gradující...
Ráda si přečtu pokračování.

LeSk
01.05.2019 5 z 5

Wauuuuu, velmi záživné a poutavé čtení, velmi mě to nadchlo a těším se na další díl. Přečteno jedním dechem, DOPORUČUJI.

Storm5007
01.05.2019 3 z 5

Kniha se mi celkem líbila. Zajímaví příběh s překvapivým závěrem, který se mi povedl z části rozklíčovat. Musím říct, že hlavní hrdinka mi, ale není nijak zvlášť sympatická. Uvidíme jak se charakter postavy bude dále vyvíjet.
Knihu určitě doporučuji a chystám se na druhý díl. :oD
-------------------SPOILER--------------------
Co jsem nečekala, bylo to že do zločinů bylo zapojeno tolik osob. To bylo velmi překvapivé.

Sarrah
01.05.2019 5 z 5

Za mě super četba. Čekala jsem po přečtení komentářů nesympatickou inspektorku, ale mě se Erika líbila a těším se na další knihu.

oblakaknih
27.04.2019 5 z 5

Tak tohle byla pecka!
Moje úplně první setkání a Erikou Fosterovou. Musím říct, že jsem si ji hned oblíbila.
Všechny postavy byly skvěle vykreslené a moc jsem si užívala jejich seznamování. Ze začátku jsem v nich měla trochu zmatek, ale v průběhu čtení se vytratil.
Velké plus dávám za Eričiny myšlenky, bylo úžasné vědět, co se jí honí hlavou.
Autorův styl psaní je bomba! Skvěle vykreslené prostředí, při čtení mě mrazilo (nejen ze studeného počasí). Příběh měl skvělou atmosféru. Navíc autor popisuje podrobně téměř vše, takže jsem si dokázala mnoho věcí živě představit a žila jsem příběhem.
Napínavé od začátku do konce! A opět jsem plakala u thrilleru (je to normální?).
Sice by bylo ještě lepší, číst knihu v zimě, ale i tak na mě dokázala zapůsobit.

iLuciferie
27.04.2019 1 z 5

Nesympatická vyšetřovatelka, nezajímavý příběh, nepřekvapivá pointa..

Krisařka
26.04.2019 4 z 5

Kniha se četla dobře, musím říct, že jak jsem RB nevyhledávala, tak teď si s chutí přečtu další díly.

Zumina
26.04.2019 5 z 5

Výborná kniha. Těším se na další pokračování.

Steiniglovka
23.04.2019 4 z 5

Moje první kniha od RB a jsem spokojená. Nevím proč tady někdo psal,že je Erika Fosterová nesympatická - prostě to není žádná křehká lesní víla,ale tvrdá detektivka, která si stojí za sým názorem. Mně se líbila :)
Příběh je dobrý,zajímavě propletený a i když jsem od začátku měla dva typy na to,kdo je vrah a jeden se potvrdil,neustále se děj pěkně posouval a vybízel k dalšímu čtení :)
Jediné co bych očekávala u řešení případu vražd,je více odkrývání stop a logiky a méně intuice - mám ráda na thrillerech, když můžu sledovat myšlenkové pochody detektiva, to že vidí to,co jiní lidé přehlédnou apod.
Těším se na pokračování téhle série :)

luculi
21.04.2019 3 z 5

Vcelku čtivá kniha se zajímavou zápletkou. Závěr byl trošku divočejší a rychle ukončený. Našlo se pár věcí, které mi neseděly, jako například ne příliš sympatická hlavní hrdinka nebo otravné oslovování postav s celou hodností... Za mě dobrá, ale průměrná detektivka.

Teris320
16.04.2019 1 z 5

Asi nejlepsi od Bryndzy, mozna tim, ze byla prvni. Zatim mam precteny 4 dily a uz nebudu pokracovat.

Capkomi
16.04.2019 4 z 5

Já musím říct, že mám knihy Roberta Bryndzy ráda (ano, už jsem četla Do posledního dechu). Případy mají spád, dynamiku, nic překombinovaného, pro mě nenáročné oddychové čtení.

elena2054
14.04.2019 1 z 5

Má první kniha od autora a dost možná i poslední.
Čtení mi přišlo studené jak psí čumák, neosobní. Styl psaní mi zněl jak vojenský marš.
Do žádné z postav jsem se nedokázala zakoukat a hlavní hrdinka mě iritovala, místo aby ve mně vzbuzovala sympatie, i když, zdá se, je nesmrtelná.
Pokud se někdo snažil vymyslet Harry Holeo v sukních, v mých očích se mu to vůbec nepovedlo.
Chlad je cítit nejen v tom, že si všichni, i ve vypjatých situacích vykají, oslovují se příjmením. Nejhorší pro mne je však to, že i ve spánku slyším " detektiv šéfinspektor" .. "superintendant".. Tohle je z té knihy ten největší horor.
Obsah knihy je podle mě nesmysl, hlavně že podle norem jsme měli možnost setkat se 2x s homosexuály, s afroameričanem, rusorumunem, indkou, slovenkou, češkou, bulharkou...
Kniha podle mě nedrží pohromadě, lítá od zdi ke zdi.
Samotný závěr je trapárna.
Vrah nejenže je spiderman, ale na závěr vyšetřovatelce všechno vykecá, což je tak trapné klišé, až v mých očích knihu degradovalo téměř na odpad. Tak k čemu bylo těch 425 stran vyšetřování, kdyż nám to musí vrah na závěr sám sdělit?
Chtěla jsem dát autorovi ještě šanci, ovšem po přečtení recenzí na další knihy si asi raději vyhlédnu jiného autora.

novama
12.04.2019 2 z 5

Knihu jsem dostala před dvěma roky a vůbec se mi to číst nechtělo! Primárně mi vadí označení světový bestseller a u nově vydané knihy to považuji za vrchol drzosti! Vysoké hodnocení nechápu, ale evidentně to většině lidí vyhovuje a stačí. Já mám pocit, že autor měl oběť a způsob zabití, ale nějak nemohl přijít na to kdo a hlavně proč, to udělal. Tak přidával a přidával...

MaryAllen
11.04.2019 4 z 5

Má první kniha od tohoto spisovatele. Velmi dobře čtivá, nepředvídatelný konec udržuje čtenáře v napětí. Rozuzlení případu bylo dost překvapivé a nutilo vracet se k ději a přemýšlet nad ním. Jediné, co zanechalo trochu negativní dojem na závěr, byla z mého pohledu nepříliš možná reálnost příběhu.

Petucelli
11.04.2019 5 z 5

Vynikajici ????????????

LuluBird179
10.04.2019 5 z 5

Skvělý Bryndza!!! Paradoxně jsem se k Dívce v ledu dostala až k jako poslední knížce od RB. A byla to jízda! Bryndza prostě umí! Za mě jedna z jeho nejlepších knich ze série s Erikou Foster.

Dalimila12
10.04.2019 3 z 5

Příjemné čtení

Katuska88
10.04.2019 5 z 5

Jedna z mnoha detektivek, které jsem přečetla, ale za mne jedna z nejlepších vůbec.
Minimálně za poslední dobu.
Naprosto skvělý styl psaní. Bryndza mi okamžitě přirostl k srdci, stejně tak jako Erika.
Skvostné! Opravdu se od četby nedalo odtrhnout.

Roux
08.04.2019 4 z 5

Přiznávám se, že jsem měla trošku strach si přečíst něco od Bryndzy, protože v poslední době jsou ty nejvíce opěvované knihy, pro mě tím největším zklamáním. Ke čtení jsem se odhodlala až ve chvíli, kdy vyšel již šestý díl a všude na něj byla soutěž. A světe div se, ona je ta kniha fakt dobrá. Jasně, jsem někdy hnidopich a určitě bych si našla něco co mi úplně nesedlo, ovšem jako celek se mi kniha celkem hodně líbila. Až jsem z toho byla překvapená. Určitě dám zbytku série šanci a ostatním ji také doporučuji.