Dievča v ľade
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
1. díl >
Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , CosmopolisOriginální název:
The Girl in the Ice, 2016
První kniha od autora, a musím říct do prostě paráda! Autor si mě získal dej knihy byl svižný a měl spád, vraha jsem do poslední kapitoly neodhadla. Velké překvapení na závěr.
Tento styl psaní mi plně vyhovuje. Sympatická hlavní hrdinka, kolem ní dobře spolupracující tým. Mám rád i takový ten drobný nenápadný humor. Četlo se to velice dobře, kniha měla spád, zápletka dobře vygradovaná, veliké finále. Eriku Fosterovou si dávám na seznam a už nyní se těším na její další případy.
skvělý spád, zajímavé postavy i jejich vztahy... vraha jsem podezírala dost záhy, ale i tak jsem byla napnutá až do konce
Naprosto skvělá kniha, perfektně napsaná, napínavá od začátku do konce, vůbec nebyl problém se do ní začíst, těším se na další od R.Bryndzy.
Skvělé, skvělé, skvělé!!! Od první stránky až do konce jsem se neskutečně bavila. Akce střídala akci, nebylo hluchých míst. Sympatičtí vyšetřovatelé, slizcí pachatelé - co víc si přát... A ten konec, paráda. Už se moc těším na další díl :-)
Detektivky pro mě osobně nejsou mým šálkem kávy. Sem tam si přečtu něco od královny zločinu paní Christie, ale abych sáhla po nějaké severské detektivce, to nikoliv. Ale tady mě zaujal autor a hlavně i to, že to není zase nějaká detektivka z pera norského či švédského spisovatele. A musím říct, že jsem byla mile překvapena. Autor nezdržoval, psal velmi poutavě a čistě. Akorat jsem na konci nepochopila souvislosti s vraždou Andrei, které tam nebyly tak zcela vyjasněny. Ale samozřejmě hodnotím plným počtem:) dobrá detektivka se pozná tím, že až do samého konce nevíte, kdo je vrahem a po zjištění zůstanete jen němě civět. Rozhodně to není moje poslední zkušenost s Robertem Bryndzou.
Od tohoto autora je to moje první kniha. Nechápu, proč je to bestseller. Detektivové byli ve většině případů vykresleny tak, že moje sympatie zrovna neměli. Hlavní hrdinka-detektiv, snad nejméně ze všech. To, jak si celou dobu “jede to svoje”, jde proti všem a všemu... jinde to třeba sedí, ale v tomto případě ne. A co mi vadilo, bylo i to neustálé oslovování celou hodností a zdlouhavé handrkování o moc na policejním oddělení. Příběh a děj jako takový ovšem špatný nebyl. Takže jako celek asi průměr...
Detektivky nejsou mým šálkem kávy, ale obal výjimečně nelže a opravdu je to kniha, kterou nedokážete odložit. Není těžká na čtení, má krátké kapitoly a děj bere rychlý a napínavý spád. Vraha jsem nečekala
Dlouho jsem odolávala této sérii s Erikou, až jsem nevydržela.. Kniha se četla dobře, místy napínavá, občas mi vadilo opakování hodností. Mám doma celou sérii, takže si určitě ráda přečtu všechny.
Někdy je potřeba vzít do rukou knížku s nálepkou "bestseller" a číst a číst a nemoci od ní odejít :-).
Moje první kniha od tohoto autora a určitě není poslední!
Super detektivka která vás nenechá dokud jí nedočtete.Můžu jenom doporučit :)
Z knihy mám rozporuplné pocity. Po prologu a prvních pár kapitolách, jsem chtěla knihu zavřít a už se k ní nevrátit. Po začátku jsem se do knihy začetla a už se to četlo dobře. Neustálé oslovování policistů celými jejich hodnostmi, nepodporující vedení a mě celkem štvalo. Vraha jsem dopředu neuhodla, ale nebyl to extra šok. Kniha byla čtivá, ale neměla takový wow efekt jaký jsem čekala a po dalším dílu nesáhnu.
Měla jsem trochu problém se začíst, ale nakonec dostal děj spád. Líbily se mi krátké kapitoly, ale úplně odvázaná jsem z knihy nebyla. Další vyšetřovatel s poraněnou duší. Uvidím, jak bude vypadat další díl.
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |