Dívka, která kopla do vosího hnízda

Dívka, která kopla do vosího hnízda
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390549/mid_divka-ktera-kopla-do-vosiho-hnizda-o5O-390549.jpg 5 5737 5737

Milénium série

Lisbeth Salanderová plánuje pomstu. Chce se pomstít lidem, kteří se ji pokusili zabít, a také vládním institucím, které jí téměř zničily život. Ale nebude to mít jednoduché. Poté, co ji kulka zasáhla do hlavy, leží pod přísným dohledem na jednotce intenzivní péče. Pokud se uzdraví, bude souzena za tři vraždy a jeden pokus o vraždu. Ale i v nemocnici, přestože je v kritickém stavu, musí být stále ve střehu. Je tu totiž ještě jeden pacient - Alexander Zalaščenko...Mikael Blomkvist se rozhodne, že nenechá Lisbeth v rukou státní spravedlnosti. Lisbeth bude muset s jeho pomocí dokázat svou nevinu a také upozornit na zkorumpované politiky, kteří dopustili, aby se bezbranní lidé stali oběťmi zneužívání a násilí. Salanderová, bývalá oběť, je připravena úder vrátit. Kniha získala v roce 2008 ocenění The Glass Key za nejlepší dílo severské kriminální literatury. Na motivy této knihy, stejně jako předchozích dílů, vznikl celovečerní film v produkci agentury Yellow Bird. Film už zhlédly asi dva milionů diváků ve Švédsku, Norsku, Dánsku, Finsku a Španělsku. Připravuje se premiéra filmu v Kanadě, Estonsku, Řecku, Itálii, Francii, Německu, Švýcarsku, Rakousku a České republice.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host

Luftslotter som sprängdes, 2007

lucie5078
23.01.2017 5 z 5

Opět úžasné, skvěle se čte, velmi napínavé. Nemá chybu.

BaruZ
19.01.2017 4 z 5

Po přečtení trilogie jsem si jenom smutně posteskla, že další knížku od Larssona už si nepřečtu.. :)

JustWomen
16.01.2017 5 z 5

Ani v třetím díle nechybí kvalitní postavy, napětí, skvělý motiv pomsty, úžasně to do sebe zapadá. Jen mě trošku zklamala Lisbeth, její chování po procesu bych ohodnotila jako dětinské, prostě jsem od ní čekala víc.
Jdu si dát obložený chléb...

jana277
15.01.2017 5 z 5

Výborný záver trilógie.

Leusee
13.01.2017 4 z 5

Mám z knihy takové smíšené pocity. Jedna půlka mě spíše nudila a druhá půlka byla naopak úplně strhující. Spousta nepodstatných jmen v knize byla celkem matoucí a byly chvíle, kdy jsem nevěděla, kdo je kdo. Také bych si přála, aby bylo v knize více Lisbeth.
Scénu u soudu jsem mimochodem naprosto hltala a podle mě to byla nejlepší část celé knihy. Skvělé zakončení.

JankoSvec
08.01.2017 4 z 5

Tak tomu sa hovorí finále.
Skvelé asi najlepší diel z celej trilógie.

Majule7
08.01.2017 4 z 5

Váhala jsem, jestli mám dát 4 nebo 5 hvězd. Nakonec 4..ale je to takové 4+. První půlka knížky pro mě neměla moc svižný spád, ale musím uznat, že ta druhá to krásně vykompenzovala. Krásně vystavěný děj. A pojďme si říct, kdo by nechtěl být alespoň někdy, jako Lisbeth Salendrová...

Martial
21.12.2016 5 z 5

Mooc hezká kniha, až se nechce věřit... Krásně jsem opouštěl všední strasti

Lidic
21.11.2016 5 z 5

Jedním dechem

Odehnalka
20.11.2016 5 z 5

Nemám slov, prostě bomba!

gersie
17.11.2016 4 z 5

Takový šikovný spisovatel , tak jsem si jeho dílo pochvaloval. ALE....jedno velké ale.
Absolutně jsem nepochopil konec druhého a začátek třetího dílu ???
Buď to psal někdo jiný , kdo nepochopil celou trilogii, nebo byl autor totálně namol,nebo
mu asi někdo držel pistoli u hlavy a diktoval. Jinak si nelze vysvětlit jak se mohlo stát , že v celkem realisticky a docela uvěřitelně napsaném příběhu se najednou zjeví neprůstřelná terminátorka co by klidně sítem přenosila lávu z jedné sopky do druhé a ani by si neušpinila sváteční oděv.
Takováto nehoráznost degradovala dobře napsanou knihu na trapný škvár......škoda.

Malin20
16.11.2016 4 z 5

Kniha se mi líbila, i když někdy jsem se ztrácela. Musím uznat, že je to velmi promyšlené a dokonale propracované dílo.

sagasir
02.11.2016 5 z 5

Závěr jednoho fenoménu

Do třetice všeho dobrého knižního. Samozřejmě ani v třetím díle této trilogie nechybí kvalitní postavy, vystupňované napětí, děj, který vás nenudí a precizně zpracované detaily. Samotný motiv pomsty je dalším prvkem z řady plusů Milénia. Samotná pomsta je zde chladná jako samotný sever Evropy a provedená do nejmenších detailů a čtenář se nemůže odpoutat od čtení protože prostě potřebuje vědět, jak to bude dál a kdo je další na řadě.

Co říci na závěr. Snad jen to, že vám doporučuji si tuto knihu přečíst i z důvodu samotného života autora. Jelikož mnoho podrobností v knize je sepsaných na základě života autora. Na úplný závěr si dovolím upozornit na jeden detail, protože zrovna mistrně sepsané detaily jsou jednou částí, díky kterým je trilogie Milénium tak výjimečná.

V prvním díle této trilogie dostane starý průmyslník Vanger jako každý rok v obálce květinu. Pro někoho nevýrazný detail (květiny, které Vangerovi posílala samotná zmizelá Harriet Vangerová), pro mě však podstatný detail. A takovýchto detailů je Milénium plné. I proto si dovolím jedno malé přirovnání. Pro mě je Milénium jako květina od Harriet, možná je na první pohled nevýrazná, obyčejná a ne každý ji pochopí, ale při začtení si najednou řeknete, že to je mistrovsky napsané dílo a každá nová strana z tohoto úchvatného příběhu je jako rodící se květ.

xhonzik
22.10.2016 4 z 5

Po vlaznem startu a lehce tahnutem deji se objevil akcni konec.

Adiee19
30.09.2016 3 z 5

Lepsia ako druha no stale u mna vitazi prvy diel :)

Sighisoara
29.09.2016 5 z 5

Nejlépe vykreslená a zpracovaná hlavní postava jakou znám! To i poručík Colombo chudák co do zajímavosti krapet zaostává : ). Soudní proces s Lisbeth a třetí díl je pro mě nejzajímavější! Výborný literární počin!

Pavlina.13
25.09.2016 4 z 5

Druhý díl této série byl rozhodně poutavější a oslovil mě o něco více. Třetí kniha je sice také velmi čtivá, ale už se zde vyskytuje příliš velké množství postav, které nejsou až tak podstatné a je těžké je napříč dějem rozlišovat. Občas se mi pletlo, kdo je kdo a to není dobré. xD
Na můj vkus je zde také až příliš krkolomných názvů různých ulic a míst. Po chvíli jsem se je už ani nesnažila přečíst, ale měla jsem tendenci je přeskakovat jako naprosté zbytečnosti.
Ale i tak celou sérii "Milénium" řadím, k velmi dobrým a kvalitním knihám a myslím si, že je velká škoda, že pan Stieg Larsson už neměl bohužel šanci v tak dobře rozepsané sérii pokračovat.

Jelen51
21.09.2016 5 z 5

naprosto skvělý - první díl a druhý díl přečten jedním dechem, třetí za mě trochu táhlejší, ale i tak řadím do nejlepších knih letoška.

oleg
02.09.2016 5 z 5

Užasná série,dlouho jsem nečetla tak zajímavé čtení,mám to stále v hlavě a opravdu to stojí za to.Byla jsem zvědavá na poslední díl,chvíli mi trvalo než jsem se začetla ale pak jsem se opět nemohla odtrhnout,škoda že je konec.....

desert.fox
02.09.2016 2 z 5

Neprůstřelná superhrdinka. Asi takové potřebujeme.