Dívka, která se dotkla nebe
Luca Di Fulvio
Na počátku 16. století a na pozadí spletitých benátských uliček a kanálů, ve víru nečekaných dějových zvratů, obklopeni plejádou plasticky vy kreslených postav, které balancují mezi dobrem a zlem, kráčejí Mercurio a Giuditta po trnité cestě plné nebezpečí, výzev a pádů, při níž prokážou nevídané odhodlání a zaujetí a jež je dovede ke skutečné dospělosti. Tři navzájem propletené osudy v dramatické době vzniku prvního židovského ghetta v Evropě. Neodolatelný příběh o lásce a smrti, přátelství, nenávisti a odpuštění i o naplnění životních snů.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2022 , TémbrOriginální název:
La Ragazza Che Toccava Il Cielo, 2013
Interpreti: Libor Hruška
Krásná dobrodružná historická kniha. Děj je zasazen do Itálie 16. století, většina se odehrává v Benátkách. Ač je román poměrně rozsáhlý, nudit se nebudete. Naopak. Děj je svižný, napínavý, plný dramatických situací, takový historický thriller. Doplněno o romantickou lásku, samozřejmě i nenávist a zhrzenou ženu, která zosnuje pomstu. Konec je trochu pohádkový, ale to dílu neubírá na kráse. Moc se mi líbily dobové reálie, vykreslené životní podmínky tehdejších lidí, bída, rozdílný život chudiny a šlechty a život židů v té době. Připomnělo mi to staré dobrodružné příběhy, jen s větší dávkou akce. Doporučuji, pokud máte rádi dobrodružné romantické příběhy.
Druhá knížka od autora a přidávám ho do oblíbených. Pan Di Fulvio je spisovatel s velkým S a neskutečný vypravěč. Nevěřila bych, že historický román se mi bude takhle líbit. Obdivuji jak je celý příběh vystavěný. Každou postavu jsem měla před očima, příběh mě vytáhnul, cítila jsem pocity hlavních hrdinů. Je tam vše: přátelství, láska, nenávist, faleš, zoufalství, odpuštění a o tom, jak si jít za sny... Další plus nádherná obálka. A Mercuria si zamilujete :-) DOPORUČUJI!!!
Skvělá historická kniha odehrávající se na začátku 16.století v Římě, ale hlavně v Benátkách.
Příběh podvodníčka Mercuria, který se s přáteli na cestě do Benátek setká židovkou Giudittou a jejím otcem.
Nepřiklášlený, reálně popsaný život v tehdejší době. Nákazy, nemoci, živoření, stejně jako boj o moc v Benátkách v podsvětí.
Krutá doba, včetně tmářského chování, krutosti duchovních. Je šílené, čeho jsou lidi mezi sebou schopni.
A stačí jedna zhrzená žena...
Úžasné. Spisovatel je supr vypravěč. V knížce se stále něco děje. Do poslední chvíle jsem čekala jak budou zakončený postavy. A dočkala jsem se. Postavy jsou vykresleny úplně detailně. Jejich vývoj, co je pohání a proč dělají to, co dělají. Jediná výtka jak uz jsem četla v jiném komentáři je, ze je to spis o Merciriovi. Plný počet hvězd. Kdybych mohla, dam i víc.
Di Fulvio je znamenitým vypravěčem a ani tahle jeho kniha nesnižuje úroveň jeho děl. Historický román se trochu zvrtne ve své poslední čtvrtině, kdy pravděpodobnost některých událostí nelze přijmout ani při zamhouření obou očí. Prvku červené knihovny jsem se obával mnohem víc, tady trochu mate název knihy - za hlavního hrdinu bych označil spíš Mercuria.
Moje první avšak nikoli poslední kniha od Fulvia. Zajímavý pohled do staré Itálie. Neměla jsem ani tušení, že zakládání židovských ghet je mnohem starší, než se učí na základních školách. Nesmírně mne zaujala celá linie příběhu. Klidně bych si ho dokázala představit i rozvětvenější, protože styl, jakým autor vypráví, se mi moc líbí.
Moc pěkná kniha, stejně tak doporučuji i ostatní romány Luca Di Fulvia. Velmi čtivé, jatykově a stylisticky výborné
Nádherná kniha plná postav jako z masa a kostí, pomsty, sladké romantiky, briskního humoru i napínavých intrik. Bavila mne již od prvních stránek a konec jsem doslova zhltla díky té správné dávky napětí, nečekaných zvratů, lásky a dokonalé psychologie jednotlivců i davu.
Jedinou hvězdu ubírám za přílišné množství sexuálních scén. Myslím, že nějaká ta erotika tu a tam knihu pěkně okoření, tady mi to však přišlo až moc. Jako nemám ráda příliš mnoho koření v jídle, nemám v oblibě ani příliš mnoho koření v literatuře.
Užasná kniha - krásný historický příběh ....určitě si přečtu další knihy tohoto autora.
Kniha se mi líbila, byla čtivá a zajímavá. Některé popisné pasáže bych možná trošku zkrátila, ale i přes tuto výhradu hodnotím kladně. Líbil se mi příběh hlavních hrdinů, jak bojovali proti svému osudu, který chtěli změnit.
Moje první knížka od tohoto autora. A po shonu ke konci roku mi vyloženě sedla. Postavy byly dobře vykreslené, kulisa Benátek super a samotný příběh krásně smotaný a zapadal do sebe jak měl.
láska 16. století italská literatura židovská ghetta tragédie Benátky historické romány romance
2016 | Dítě, které v noci našlo slunce |
2015 | Chlapec, který rozdával sny |
2014 | Dívka, která se dotkla nebe |
2019 | Sen, který se naplnil |
2021 | Všechny touhy vedou do Říma |
Kniha se mi líbila - začátek se trochu táhl ale pak měl děj spád a opravdu se špatně odkládala.
Hrozná doba, jsem ráda, že jsem jí nezažila.