Dívka ze země Venku 7
Nagabe
Dívka ze země Venku série
Pana učitele, který se vzpamatovává ze zjištění ohledně svého bývalého života, a malou Šivu honí nejenom proměnění vojáci, kteří touží po spasení, ale nyní i vlastní minulost. Nebezpečí je stále blíž a blíž. Cožpak není na světě místo, kde by mohli žít v poklidu…?
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2022 , GateOriginální název:
とつくにの少女 7, 2019
Tohle bylo skvělé, napínavé a i když jsem se nedozvěděla nic nového, hltala jsem všechny stránky jedním dechem.
Dějově žádný výrazný posun, ale nejakčnější díl za dlouhou dobu. A koukám, místo toho, aby se nám to celé skládalo, se to (včetně hlavních postav), začíná postupně rozpadat. Nu to jsem tedy zvědavý, kam budeme dál pokračovat...
Tak závěr nabral pekelný spád. To, že nevíme, odkud se prokletí vzalo, mi vlastně nevadí. Jako stěžejní beru vztah Šivy a pana učitele
V tomto díle už začíná jít o život i samotné Šivě. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál..
Pokračuji ve vyčítání malé dynamiky, konstantního děje, který začíná nudit, a naprostá prokrastinace autora s prací na nějaké hlubší hlavní zápletce. Naopak trošku pochvala za dechberoucí honičku mezi vojákem a Šivou, souboj mezi monstry a vojákem a finální zvrat, který se týká prokletí. Naopak stále stejné mínusy za neodhalování ani drobných vodítek k hlavním otázkám vzniku prokletí, cílů říše Uvnitř aj. Docela zajímavé dilema ohledně existenciální otázky pana učitele, uvidíme, co z toho bude. Myslím, že ten závěr ohledně Šivy dodá dech na další díl, ale celkově se tahle série už zoufale musí rozjet.
Tento díl je úzce zaměřen na jednu konkrétní událost a jednu informaci, která předznamenává další vývoj. Ta hlavní seznamovací část příběhu (myšleno seznámení se situací, postavami, minulostí) už je u konce. Čtení mangy jsem si opět užila.
2022 | Dívka ze země Venku 1 |
2022 | Dívka ze země Venku 2 |
2022 | Dívka ze země Venku 3 |
2022 | Dívka ze země Venku 4 |
2023 | Dívka ze země Venku 11 |
Ja si vlastne vubec neumim predstavit, ze to nejak dopadne :D