Dlouhý pochod

Dlouhý pochod
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422990/bmid_dlouhy-pochod-bdr-422990.jpg 4 2596 2596

Richard Bachman série

1. díl >

Dlouhý pochod - tak se jmenuje nová soutěž pro čím dál otrlejší a náročnější diváky i soutěžící. Sto mladých chlapců se dobrovolně rozhodlo postavit se na start a vydat se společně na Dlouhý pochod. Soutěž má prostá pravidla: nikdo se nesmí odchýlit z vytýčené trasy a nikdo se nesmí zastavit ani zpomalit chůzi pod určitou rychlost, jinak dostane napomenutí: tři napomenutí znamenají definitivní konec v soutěži. Nezáleží na tom, kdo jde nejrychleji nebo dojde nejdál, Dlouhý pochod přežije jen jeden z nich...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

The Long Walk, 1979

Šárka345
09.12.2015 5 z 5

Ráda chodím...., moc ráda chodím, ale tohle.... Úžasně napsané, bylo mi s nimi horko i zima, když pršelo, tak jsem se přikrývala... Ty myšlenkové pochody, fakt skvěle napsané. Akorát jsem myslela, že se konce nedočtu, neboť mi tekly slzy jako hrachy a písmenka jsem vůbec neviděla :0))))
Samo sebou dávám 5 * :0)

LCCLucifuk
05.12.2015 5 z 5

Jedna z mojich fakt obľúbených od Kinga. Aj keď toto si vravím skoro pri každej :)

Tinoušek
14.11.2015 5 z 5

Jako asi každá od Kinga... Skvělá, mrazivá, děsivá, ale chytne vás a nepustí. Originální nápad, i když se v knize prakticky nic neděje, hltáte každé slovo...

zuzca.h
21.10.2015 5 z 5

Ze začátku jsem si říkal no jo tak jdou a pak padl první výstřel a já jsem měla problém knížku zavřít a začít dělat něco jiného.
Po přečtení jsem přemýšlela jestli je možné, že by se někde na zemi mohl uskutečnit takový Dlouhý pochod a pak mi došlo, že s lidskou povahou to není až zas tak nerealistická věc...

heavy66
14.10.2015 5 z 5

Je to prosté! Jdete, jdete, pořád jdete a když už nemůžete, zemřete!
Motivační příručka pro začínající turisty a fanoušky dálkových pochodů!

Faustka
05.10.2015 5 z 5

Co po tomhle napsat? Že mám Dlouhý pochod v hlavě, srdci a nohách. To je zbytečný. Tak to prostě je.

Karnager
03.10.2015 4 z 5

Varování! První varování čtenáři! Koukej tuhle knihu projít a rozhodně nebudeš litovat :)

jefff
29.09.2015 4 z 5

Začínám se obávat, že se s Kingem v něčem neshodnu. Opět (již potřetí za sebou) se mi stalo, že se mi kniha od něj strašně líbila, hltal jsem ji po celou dobu a zase mi nesedl závěr. Pořád jsem zase čekal na finále, které mě omráčí a opět nic co by mě uspokojilo. Spíš naopak. Škoda. Jinak super kniha.

BiiZet
29.09.2015 4 z 5

Od začátku do konce mě nepřestala kniha překvapovat. Každou větu přichází větší a tíživější napětí, že prostě nemůžete přestat číst, aniž byste ze soucitu a zároveň ze strachu nechtěli vědět, co se v dalších okamžicích stane, kdo půjde ven další. Sympatický mi byl nejen autorův styl, ale i některé postavy. Myslím, že autor dokázal velmi věrohodně vykreslit pocity člověka na pokraji sil, situaci, v níž člověk musí bojovat jen sám za sebe. Jsem ohromena :)

Lev
14.09.2015 3 z 5

Kniha je zaměřena na vytrvalostní soutěž, jejímž cílem je aby jeden z účastníků vydržel co nejdéle. Čím větší únava a útrapy soutěžící sužují, tím jsou samozřejmě pro masy diváků zajímavější. Pachuť případné smrti je pro supy vždy příliš velkým lákadlem. Z příběhu také vyplývá, že u moci je nějaký autoritativní režim, kde mají velkou prioritu ozbrojené složky v čele s armádou. V takové společnosti potom psychická a fyzická námaha nikoho příliš dojímat nemůže. Armáda je přítomna i u pochodu a má ho za úkol doprovázet a dohlížet na pravidla. V příběhu se seznamujeme s řadou postav a zjišťujeme v jakém rozpoložení se postupně nacházejí. Dozvídáme se i několik zajímavostí z jejich osobního života, ale přesný důvod proč se přihlásili do soutěže se tu moc detailně nerozebírá. Vlastně jsem si k nikomu nevytvořil vztah a bylo mi celkem jedno jak nakonec všichni dopadnou. Děj se stejně jako pochod dlouze vleče a brzy se dostaví stereotyp a nuda, takže mě asi v půlce knihy zmáhalo i otáčení stránek. Možná ale byla atmosféra tak dokonalá, že únava padla i na čtenáře. Knížka mi prostě nesedla, možná by byl příběh zajímavější pouze jako povídka.

Philoun
09.09.2015 5 z 5

Naprosto jednoduchá dějová linie, ale kniha se čte doslova jedním dechem, kdybych na to měl víc času tak bych ji jedním dechem opravdu přečetl.

willi
26.08.2015 2 z 5

Ať se snažím sebevíc, Kinga si asi neoblíbím. Řbitov zvířátek byla pecka, ale každá další kniha ve mně vyvolává pocit ztráty času...Od první strany vlastně víte, kdo "vyhraje". A 270 následujících stran pořád jen jdou ( tím městem, tou vesnicí, přes lávku, kolem nákupního centra...) a King se snaží rádoby psychologicky vykreslit myšlenkové pochody a charakter postav...Kdyby byl Dlouhý pochod napsán na 50 stran, možná bych tak kritická nebyla...

achilles
18.08.2015 5 z 5

Opět nádherné vykreslení povah lidí. Dlouhý pochod je sbírka lidí s nejhoršími vlastnostmi - pýcha (jen já to dokážu), lakomství (touha po penězích), hněv (nesnáším ty vedle sebe), smilstvo (nečisté myšlenky) a závist. Snad jen lenost byla všem cizí.

romankrasa
16.08.2015

Právě dočtená. Vrátil jsem se k ní zhruba téměř po deseti letech, po době, kdy ze mě sice vyprchaly detaily a pasáže, ale nikoli atmosféra, s níž jsem ji četl...opět skvělá, ne tak jako poprvé, ale rozhodně jedna z těch nejlepších kingovek/bachmanovek (pro mě)

LynnWeiLi
12.08.2015 5 z 5

Naprosto skvělá kniha. Čekala jsem něco hororového a ono z toho vyleze filozofické pojednání o smyslu života a smrti. Cesta je vždy důležitější než cíl, protože v konec je stejně pro všechny stejný. Moc krásně se to četlo... Ze začátku jsem si myslela, že se mi ti kluci budou motat a ejhle - oni opravdu mají své osobité charaktery, takže po zavření knihy jsem schopná si pamatovat, o kom příběh byl ;-) Určitě je to jedna z těch knih, které si v budoucnu přečtu znovu.

Obuvník
31.07.2015 5 z 5

Kdysi jsem absolvoval Kyjovskou padesátku, takže mohu bezpečně potvrdit, že tento "závod" bych nevyhrál. Už jen z knižní obálky mě bolí celé tělo :-)
Jedno z těch útlejších děl, ale Bachman se nikdy moc nerozepisoval. Měl rychlejší tah na branku než jeho alter ego King (nebo je to obráceně? :-) ). Také zde se jde rovnou na věc. A to doslova. Čtenář otočí sotva pár listů a přestává legrace: "Dítě pláče, bude den, pojď synečku z kola ven."
Je to postavené na hlavu, je to depresivní a je to skvěle napsané. Po dočtení budete dlouho přemýšlet. O čem? To už je vaše věc...

Janek
10.07.2015 5 z 5

Fantastický, jednoznačně nejlepší King. A vůbec první jeho text, který mi skutečně naháněl hrůzu.

Jarda Burgan
09.07.2015 5 z 5

Souhlas s Rockwoodem. Děj odehrávající se pouze na silnici mě vytáčel, ale přesto jsem se nemohl odtrhnout. Prostě PECKA.
88%

Pitbullka
25.06.2015 5 z 5

Nééé, ten konec, prostě nééé!

Zuziiik
23.06.2015 5 z 5

Na dlouhý pochod jsem se těšila......kniha je strhující......nedokázala jsem ji odložit, ale pane Bachmane....tím koncem jste mne naprosto dostal.........sice mne strašně naštval, ale postupem času mi přijde stále více geniální..........