Do posledného haliera
Jeffrey Archer
Milión dolárov -to je suma , ktorú kráľ pochybných obchodov Harvey Metcalfe zarobil prefíkaným klamstvom o bohatom nálezisku ropy a prísľubom rýchleho zbohatnutia. Tentokrát však narazil na nepravých, štvorica podvedených sa spolčí proti nemu .Majú jednoduchý plán , pripraviť podvodníka presne o tú istú sumu o ktorú ich pripravil on a to do posledného haliera.... celý text
Literatura světová Humor
Vydáno: 1996 , MotýľOriginální název:
Not a Penny More, Not a Penny Less, 1976
Luxusné čítanie o tom, ako sa hlavou dá nakradnúť najviac peňazí. Detailne premyslené, sofistikovane zábavné s neustálym tempom..
Cetl jsem na doporučení kamaráda s tím že je to sranda od začátku až do konce. Sice jsem se moc nezasmál, ale čtení je to chytlave a s každou stránkou jsem byl pln netrpělivosti jak tohle vlastně skončí. A výsledek? Poslední věta mě totálně rozbila :-D
Rozhodně jedna ze součástí pomyslného zlatého fondu světové humoristické klasiky. Nápadité, vtipné, elegantní a čtivé.
Jedina kniha, co jsem zatim od Archera cetla. Ale uz asi 30x :D. Nalakala mne na ni britska ctyrdilna miniserie na motivy teto knihy. Tu jsem videla jen jednou, ale dodnes na ni rada vzpominam. Knihu miluju a ctu minimalne 2x do roka, na dovce je to povinnost :).
1989 | Ani o dolar víc, ani o dolar míň |
2022 | Jen čas ukáže |
2009 | Čas pomsty / Vzpomínáš si? / Dítě číslo 44 / V šachu - zkrácené verze |
2009 | Čas pomsty |
1995 | Kane a Abel (1. část) |
Humoristicky roman, u ktereho jsem sice smichy nevyprsknul asi ani jednou, ale i tak me hodne pobavil. Jak pisou ostatni a jak rika i nazev edice: pekne cteni na dovolenou.
Kniha je pikantni i tim, ze je zalozena na skutecnych osudech autora. Trosku by me zajimalo, jestli autor zazil jenom to okradeni podvodnikem a odveta zustala jenom v predstavach a na papire, nebo jestli nejakou tu odvetu zorganizoval i ve svem pripade.