Jak přežít dobu jedovou?
Anna Strunecká
Doba jedová série
Nová publikace autorky bestselerů Doba jedová a Doba jedová 2 přináší čtenáři informace, jak se v každodenním životě chránit před největšími a skrytými jedy současné doby. Vedle aspartamu, statinů, umělých barviv a hormonálních disruptorů se věnuje rizikům konzumace sóji, Coca-Coly či populárního MMS. Poukazuje na možnosti prevence nejčastějších civilizačních nemoci, upozorňuje na rizika očkování a užívání léků. Tato knížka chce být užitečná všem, kteří berou zodpovědnost za svoje zdraví především do vlastních rukou.... celý text
Přidat komentář
Zajímavě podané informace, o kterých by měl každý člověk mít povědomí. Kniha se vcelku dobře čte, autorka není "vlezlá", její názory dávají smysl.
Koho aspoň trošku zaujíma zdravší životný štýl- nech sa páči, ale prosím myslite na to, že do všetkého s rozumom a neberte túto knihu, ako jedinú pravdivú svojho druhu :)
Jsem taková hodná a všechno hodnotím kladně ale zatím mi žádná kniha nepřišla vyloženě blbá. Co se týče této - autorka varuje před škodlivýma látkama. Je nepopiratelné, že některé z mnoha milionů syntetických látek být jedovaté musí. Je možné, že účinky u mnoha jsou nedokázané/nepotvrzené. On totiž každý problém v těle je výsledek mnoha působících vlivů a to, že konkrétní látka má 0% vliv nemůže říct nikdo. Vědci jsou schopni pouze říct že nemá 100% vliv. myslím, že ať věříme čemukoliv je rozumné se stravovat zdravě a vyhledávat co nejvíce potravin bez přídavků v podstatě čehokoliv. jak si většina lidí myslí autorka netvrdí, že očkování způsobuje autismus, ona pouze poukazuje na hliník ve vakcínách. To, že tam je se ví, to co dělá v těle je otázka. nejde jen o očkování je tu popsáno i několik dalších podezřelých látek jako aspartam, atd. Pokud je možnost volby, proč si nevybrat potraviny bez těchto látek. Nečetla jsem Dobu jedovou 1 ani 2, přesto myslím, že tato kniha je hezky shrnuje. Nemyslím, že je potřeba po přečtení této knihy fanaticky všechno odmítat, avšak zamyslet se alépe vybírat potraviny je dobré, vždyť o kvalitě potravin vznikli i pořady typu A DOST, Jídlo s.r.o. a jiné, kteří také nevhodnost některých potravin potvrzují. Občas je kniha plná hodně chymických výrazů a člověk se může ztrácet v tom, že jedna látka má několik různých názvů a je tak těžké se ji zcela vyhýbat. Knihu mohu klidně doporučit a za žádný projev fanatizmu ji nepovažuji.
Shrnutí a aktualizace údajů z předchozích knih, zejména Dob jedových. Zajímavé čtení s praktickými radami. Autorka nevnucuje, pouze doporučuje, někdy lehce demagogicky, ale nakonec dá čtenáři možnost volby. A to se mi na ní líbí.
Po dočtení knihy cítím lehké zklamání, na druhou stranu si zase říkám, že opakování je matka moudrosti :-)
Kniha je takovým shrnutím Doby jedové 1 a 2 + něco navíc (zajímavá je třeba kapitola věnovaná lidské stolici - je to téma o kterém se běžně nemluví). Nicméně ke konci knihy jsem u autorky postrádala jistou profesionální objektivitu - v tématu smrt, eutanazie a celostní medicína bylo vidět, že prezentuje/předkládá čtenáři "jen" svůj vlastní názor.
Nicméně i přesto jí patří dík - knihy Doba jedová 1+2 by si měl přečíst každý z nás...
Přijde mi, že kniha shrnuje mnoho informací z obou předchozích knih. Osobně mám pocit, že jsem se nového nedozvěděla skoro nic...
Opět skvělá kniha, která člověka nutí k zamyšlení a hlavně přemýšlení o jídle, prostředí, lécích... snaží se čtenáře naučit nebýt "ovce" a nevěřit bezmyšlenkovitě reklamě...
Anna Strunecká je opravdovým odborníkem v oboru. Myslím, že o 100% odbornější, než polovina našich lékařů, kteří jsou akorát loutkou farmaceutických "továren". Její knihy jsou opravdu zajímavé a někdy mě až děsí, co vše jíme...
Štítky knihy
nemoci zdraví a léky jedy péče o zdraví zdravý životní styl civilizační choroby zdravá, racionální výživa rizikové chováníAutorovy další knížky
2011 | Doba jedová |
2012 | Doba jedová 2 |
2012 | Varovné signály očkování |
2013 | Jak přežít dobu jedovou? |
2014 | Babské rady |
Kdysi jsem četla Dobu jedovou. Se zájmem. Nyní jsem přeskakovala mnohé pasáže a z některých kapitol četla jen souhrn. Mám dojem, že se autorka dost opakuje, možná nejsem s to vstřebat všechny informace a chemické sloučeniny. Pár tipů si odnáším.