Dokonalá manželka

Dokonalá manželka
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533705/bmid_dokonala-manzelka-65e859a513a8a.jpg 4 626 626

Dokonalý život. Dokonalá láska. Dokonalá lež. Nový thriller autora bestsellerů Ta přede mnou a Věř mi, který neodložíte, dokud ho nedočtete. Když se vzbudí, bolí ji každičký kousek jejího těla a nepamatuje si, kdo je, kde se nachází ani jak se tam ocitla, a tak ji hned napadne, že je v nemocnici – že měla těžkou nehodu. Muž sedící vedle její postele tvrdí, že je její muž. Ona se prý jmenuje Abbie, je nadaná umělkyně, vášnivá surfařka, milující matka a dokonalá manželka. A také jí tvrdí, že měla před pěti lety děsivou nehodu a jen díky tomu, že je Tim vizionář a obrovskému technologickému průlomu byla přivedena zpět z propasti. Abbie je zázrakem vědy. Ovšem když se Abbie začnou vybavovat střípky vzpomínek, zjišťuje, že její předchozí život asi nebyl tak úžasný, jak jí Tim tvrdí. Může mu věřit? A co se vlastně před pěti lety stalo?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr

The Perfect Wife, 2019

Míša02
11.06.2021 4 z 5

Předešlé knihy od J. P. Delaney byly skvělé a tahle se k nim zařadí taky. Příběh je zajímavý a kniha je hodně čtivá. Jen bych možná trochu upravila konec. Příběh se v průběhu knihy posouval docela pomalu, ale konec byl pak napsaný poměrně stručně.

Malíček
23.05.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, protože byla překvapivá a konec jsem opravdu nečekala. Mám ráda styl psaní autora a zaujalo mě téma technologií a umělé inteligence, které je v knize skvěle podané. Doporučení!

LisaBella
22.05.2021 4 z 5

Dokonalá manželka je zprvu jako ukázka Stepfordských paniček. Směs reality dnešního světa a pokročilé technologie umělé inteligence je více než poutavé. Čím hlouběji se ale dostáváte do příběhu, tím méně toho víte, tím více nechápete. Celá kniha je rozdělena do dvou časových os, z nichž jedna popisuje událost jak se stala od úplného začátku a druhá vypráví děj v reálném čase. Kontinuálně se tak dostáváte pod kůži navenek dokonalého manželství.
Autor se nepouští do žádných technických detailů, což je skvělé, celá kniha je tak jen o mezilidských vztazích, do kterých jsem se vpila jako inkoust do pijáku.
JPD je mistr ve vytváření podivuhodných spletitostí, zastírá nejasnosti a celou pravdu nakonec ukáže až na úplný závěr. Rozhodně stojí za to udělat si čas a začíst se do příběhu milujícího manžela a jeho dokonalé ženy... Nebo to tak úplně není ... ?

Janadvorackova
20.05.2021 4 z 5

Divná vize blízké? budoucnosti :)?
Autor to namíchal dobře: "vědomí" manželky v umělém těle, do toho zajímavé prostředí, autistické dítě a nejasné, tomu všemu předcházející události.
Konec mě docela mile překvapil.

martineden
16.05.2021 4 z 5

Tak to byla panečku jízda, co by na to asi řekl Karel Čapek? Myslím ale, že by se mu robot s citem líbil. Bod ubírám za překombinovanost na konci, ale jinak knihu doporučuji.

MirKop
11.05.2021 3 z 5

(SPOILER) No....3 hvězdy za čtivost, Delaney prostě v tomto umí. Prostředí AI mi nevadilo, naopak některé Timovy názory a úvahy o budoucnosti byly opravdu zajímavé, nenapadlo mě tímto směrem samozřejmě nikdy přemýšlet.

Byl jsem hrozně zvědavý na rozuzlení a čekal jsem opravdu úplně něco jiného...a tím, že se to celé na můj vkus ke konci překombinovalo, ubralo na celkovém hodnocení.

SPOILER

Pevně jsem věřil, že se objeví skutečná Abbie a vnese do toho ponurého světa cobotů živé vody a energie. Čekal jsem, že zašitá kdesi kuje plány na Tima a pak vyrukuje s nějakou parádou, ale to se nekonalo...ten závěr už působil hodně chaoticky, chvílema jsem nevěděl, kdo je robot a kdo člověk. Tu scénu s potápějící Abbie zeta gama 2.0 a Dannym už jsem vůbec nepochopil...

KONEC SPOILERU

I tak bude mít Delaney u mě nadále místo...

Nixa
21.04.2021 3 z 5

Do této knihy se mi moc nechtělo, protože hlavní postava je robot. Čekala jsem tedy nějaké sci-fi, ale nakonec to nebylo vůbec špatné. Bylo to čtivé, napínavé a ten konec mě dostal.
Předešlé autorovi knihy se mi líbily ale víc.

zvídaváStela
15.04.2021 4 z 5

Napínavý a čtivý příběh s hodně překvapivým koncem. Hlavní postava, robotická Abbie, mi přišla sympatická. Po předchozí knize "Věř mi", která mě moc nenadchla, jsem příjemně překvapená. :)

Mirin1349
06.04.2021 4 z 5

Přiznám se, že mě anotace hodně nalákala a čekala jsem něco docela jiného. Kdybych věděla, o čem knížka bude, nejspíš bych na ni asi neměla odvahu ani náladu. Na začátku jsem tedy vůbec nečekala, jak skvělá tahle knížka nakonec bude. Námět byl zajímavý a zpracování taktéž. Krátké kapitoly tomu dodaly na dynamičnosti, závěr byl pro mě veliké překvapení. Opravdu skvělá knížka, autor se začíná stávat mým oblíbeným.

Belanna
02.04.2021 5 z 5

J.P. Delaney svými předchozími knihami nasadil velmi vysokou laťku. Myslela jsem, že udržet krok nebo jí dokonce překonat, nebude možné.
Dokonalá manželka mě však vyvedla z omylu.
Nové téma - psychologická manipulace s umělou inteligencí, rodinný život s dítětem s poruchou autistického spektra, perfektní zpracování, osobitý styl psaní a naprosto neočekávaný závěr !!
Děkuji autorovi a těším se na další knihu.

Danka1975
31.03.2021 3 z 5

Plusy:
Nápad, příběh,čtivost, krátké kapitoly, originalita, myšlenka. .
Mínusy:
Ke konci jsem se ztácela, z jakého úhlu, či pohledu a postavy je děj vyprávěn :-). . nevím, zda toho už nebylo moc a nebylo to moc překombinováno. .

Poznámky pod čarou :-):
. ..ale tituly Spřízněné duše apod. od jinéhoho autora (John Marrs) mě dostaly víc :-). .ale tak dobrý, prostě za 3 :-). .

Allla9
21.03.2021 4 z 5

Nečetla jsem mnoho knížek s tématem sci-fi. Je to napsané poutavě se zajímavou zápletkou.

jana1941
21.03.2021 4 z 5

Pravdou je, že kdybych předem věděla, o čem kniha je, že to bude tak trochu scifi, asi bych od ní dala ruce pryč. Nicméně mě kniha mile překvapila. Díky krátkým kapitolám šlo čtení rychle a zvědavost mě hnala kupředu. Konec trochu zklamal, ale i tak knihu hodnotím kladně.

MichaelaPersen
07.03.2021 5 z 5

Velmi napinava kniha. Scifi nevyhledavam, ale vedela jsem, ze tenhle autor me urcite nezklame. Cim vice jsem se blizila konci, tim napinavejsi kniha byla. A konec je velmi prekvapivy, urcite dostane kazdeho. Muzu jen a jen doporucit.

Monuli36
04.03.2021 4 z 5

Krajně nesnášim scifi a tato knížka je jedno velké scifi :) Po zjištění,že hlavní hrdinka je robot,jsem chtěla knížku odložit :) Ale byla jsem zvědavá a četla dál.Nakonec to nebyl špatný příběh a knížku jsem dočetla.Ale neni to nic pro mě :)

andrea4468
10.02.2021 5 z 5

Za mě zajímavý příběh, který není ohraný a opravdu mě bavilo ho číst. Kniha určitě není ztráta času a já mohu jen doporučit.

enymey
27.01.2021 4 z 5

moc pěkně napsané. Druh kniha, kterou jsem od autora četla.... asi zkusím i další.

Sixtinka144
12.01.2021 4 z 5

O knize jsem si nic nezjišťovala, takže jsem byla lehce v šoku, když jsem zjistila, že je hlavní hrdinka robot. Toto téma nevyhledávám, nejsem fanda IT, nikdy mi to s technikou nešlo a tak tomu moc nerozumím. Bála jsem se, že se mi kvůli tomu kniha nebude líbit, ale tady je to tak dobře popsané, že jsem knihu zhltla během jednoho dne a úplně jsem zírala, jak moc dobrý příběh to je. Autor píše vážně návykově a vy se snažíte odhalit, co se asi stalo. Tady mi přijde, že to není až tak těžké vydedukovat hned na začátku, ale stejně mě to bavilo. Ten konec to buhužel dost pokazil, byl hrozně uspěchaný a méně promyšlený, než zbytek knihy, takže za to strhávám jednu hvězdu. Knihu mohu doporučit a pokud nemáte rádi v knihách IT vymoženosti jako já, opravdu se této knize nemusíte vyhýbat.

oluskace
02.01.2021 4 z 5

Dostala jsem knížku a když jsem si četla o čem je myslela jsem si že není pro mě. Ale zkusila jsem. A nakonec se i začetla a za dva dny přečtená. Zkusim i další od autora. Jen mě hrozně zklamal ten konec. Přišel mi moc uspěchaný. Jinak průběh příběhu super

AlbionFoxyFox
01.01.2021 5 z 5

Většinou předem nečtu podrobně, o čem kniha je, taky jsem po prvních stranách toho začala litovat, protože jsem si říkala, že já a roboti není dobrá kombinace a toto téma mě absolutně nebaví. Knize jsem však dala šanci a rozhodně jsem udělala dobře. Úžasně čtivé, napínavé do poslední strany, konec, který velmi překvapí.