Dokonalá manželka
Tony Strong
Dokonalý život. Dokonalá láska. Dokonalá lež. Nový thriller autora bestsellerů Ta přede mnou a Věř mi, který neodložíte, dokud ho nedočtete. Když se vzbudí, bolí ji každičký kousek jejího těla a nepamatuje si, kdo je, kde se nachází ani jak se tam ocitla, a tak ji hned napadne, že je v nemocnici – že měla těžkou nehodu. Muž sedící vedle její postele tvrdí, že je její muž. Ona se prý jmenuje Abbie, je nadaná umělkyně, vášnivá surfařka, milující matka a dokonalá manželka. A také jí tvrdí, že měla před pěti lety děsivou nehodu a jen díky tomu, že je Tim vizionář a obrovskému technologickému průlomu byla přivedena zpět z propasti. Abbie je zázrakem vědy. Ovšem když se Abbie začnou vybavovat střípky vzpomínek, zjišťuje, že její předchozí život asi nebyl tak úžasný, jak jí Tim tvrdí. Může mu věřit? A co se vlastně před pěti lety stalo?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2021 , TémbrOriginální název:
The Perfect Wife, 2019
Jako klobouk dolů tohle celý napsat a hlavně to vymyslet. Neměla jsem ani ponětí, kdo knihu vůbec vypráví až teda k rozuzlení, co bych nevymyslela a nečekala ani náhodou. Pasáže s autismem bych úplně vynechala. Dobře se to četlo, to neříkám, ale tohle už ne.
Předchozí knihy jsem doslova zhltla, ale do Dokonalé manželky jsem se nemohla vůbec začíst a když jsem si k tomu sedla, vůbec mě to nebavilo. Nevím, čím to je, nápad je zajímavý, čtenář celou dobu neví, na čem je, hodně překvapivý je i hlavní vypravěč (celou dobu jsem si lámala hlavu, kdo to vlastně příběh vypráví a na konci mi spadla čelist), ale přesto všechno jsem se musela donutit, abych knihu neodložila.
Popravdě jsem chtěla dát dvě hvězdy, ale konec byl povedený, takže trošku vylepšil skóre.
tak přiznám se, že mne kniha krapet zaskočila a to nejenom ve stylu psaní, ale musím říct, že se mi kniha nakonec četla dobře.. konec mi trochu zklamal,ale kniha jinak se mi celkově líbila
Jedním slovem: NECHÁPU! Nechápu, jak někdo (autor) může mít takovou fantazii a vymyslet tak skvělý a nepředvídatelné děj. Úžasné. Kdybych si před začátkem přečetla, že je to o umělé inteligenci, asi bych knihu odložila. Takové žánry nepreferuji. Ale tohle bylo něco jiného. Opravdu skvělá knížka i přes počáteční zděšení.
Jak řekla Lucka Zelinková (online marketing Luxor - kdo ji nezná, měl by se mrknout ;)), tohle je prostě šmakoláda! Naprosto souhlasím. Pro mě už třetí Delayneho kniha, kde jsem vypozorovala, že autor má velmi zvláštní vztah k neživým věcem a vcelku dobře experimentuje s moderními technologiemi.
Děj plyne svižně, krátké kapitoly jsou výstižné. Zajímavé jsou ty psané v neobvyklé du-formě referující k ještě zajímavější hlavní postavě. Zásadní roli opět hraje technika a její vliv na člověka. Vztah kybernetiky a autismu se mi taky moc nelíbil, bylo to až moc přitažené za vlasy.
Kniha je překombinovaná, ale tak nějak dobře, proto ta "šmakoláda". Autor myslel na každý detail.
Těším se na jeho další počiny,pro mě ale zůstává číslo jedna Ta přede mnou.
Musím říci, že mě tato třetí kniha tolik nenadchla. Sice tradiční autorův pohled minulost - současnost, navíc strašně překombinovaný děj i závěr a propojení cybernetiky a autismu není můj šálek čaje. Kniha Věř mi se mi líbila daleko více.
čím déle jsem četla, tak tím víc jsem byla napnutá, ale ten konec mě trošku zklamal. Ale i tak super čtení.
Ačkoliv má tahle knížka málo hodnocení a když už, tak neutrální, mne se líbila. Námět neskutečně originální! Ten mě opravdu nadchnul, od knížky jsem se nedokázala odtrhnout, ale vyvrcholení mě trochu zklamalo. I tak se ale jedná o knížku, po jejímž přečtení ve vás pár dní ten příběh zůstane. A to mě baví. Doporučuji přečíst a nemusíte být nutně ajťák :)
Když jsem začala číst a zjistila jsem, že je to trochu sci- fi, tak jsem se zalekla. Ale kniha byla čtivá a napínavá. Těšila jsem se na vyvrcholení, ale to mohlo být lepší.
Asi lehce nadhodnucuji, ale dlouhojsem se na tento thriller/psychoromán těšila a nijak výrazně mě nezklamal. Líbily se mi drobné zvraty v průběhu, konec mohl mít mnoho variant a ta zvolená nebyla nijak špatná, byť trochu působila jak horkou jehlou zpracovaná. Suma sumárum, najdou se i lepší obdobné knížky, ale tahle se dá také doporučit :)
Měla jsem od knihy vysoké očekávání a tak mě trochu zaskočil námět, který byl prozrazený ze začátku knihy. Když jsem se přes to ale přenesla a četla dál, nelitovala jsem. Je to zas něco nového, jiného. Četlo se to rychle, jako všechny knihy autorky.
(SPOILER)
Moc jsem autorovi nevěřila, že dokáže napsat thriller o robotovi tak, aby byl čtivý a zajímavý ale nakonec se podařilo.
Kniha byla napínavá a já rychle četla dál abych konečně zjistila, proč a co se vlastně stalo původní Abbie (1.0).
Postava Abbie 2.0 mi byla sympatická, celkem jsem byla překvapená, že dokázala mít tolik tajemství a nakonec "zachránila" malého synka.
Timova postava se mi zpočátku také líbila, vypadal jako typický slušňák ale očekávala jsem, že zrovna on nebude úplně kladná postava a se smrtí své manželky má tedy hodně co do činění.
Ta přede mnou a Věř mi, se mi líbily asi více ale i Dokonalá manželka je slušný počin, který se autorovi povedl.
Za mě tedy 4* a doporučuji :-)
Celé to bylo hodně podivné, mezi příběhem o robotech prosvítá příběh autistického dítěte a složitých vztahů jeho rodičů. Chvílemi to mělo hlavu a patu, ale konec to všechno pokazil, vše se tak nějak nejasně rozpustilo ve vlnách, bylo to celkem nesrozumitelné a neuspokojivé.
Výborný nápad na knihu...pořád to gradovalo a říkala jsem si, že to bude mít úžasné vyvrcholení. A najednou...NIC. Vyšumělo to a fakt se mi konec nelíbil. Kniha měla ale obrovský potenciál a myslela jsem, že skončím s hodnocením 5*. Bohužel se tak nestalo.
První kniha, kterou jsem na začátku úplně neodhadla, protože jsem ani podle anotace nepoznala téma. A zprvu bylo překvapení celkem nepříjemné, ale vyprávěním jsem se do příběh fakt dostala a nechtělo se mi knihu odkládat. Prvních asi sto stran nic moc, ale o to prudší a víc strhující to bylo dále. Na konci jsem fakt nevěděla, čemu mám věřit, zda Abbie, Timovi, nebo někomu kolem. Střípky se krásně skládaly dohromady, ale čtenář nemá možnost to poznat, proto je úplný závěr naprosto neodhadnutelný. Postavy jsou vykreslené moc pěkně a není to takové to "ten je dobrý a tenhle špatný". Musím říct, že jsem hodně doufala v podobný závěr jako u předchozích knih, tady mi ale tak úplně nebylo přáno. Nečekané a nepředvídatelné to určitě bylo, stejně jako u Věř mi, ale jinak bohužel. Odhadovala jsem knihu zpočátku špatně, jsem z ní ale celkem nadšená. Vím, že si ji znovu nepřečtu, ale času nad ní strávenou rozhodně nelituju.
S podobným námetom som sa nestretla,no výborné prepojenie ľudského a robotického sveta,hlavná postava mala moje sympatie od začiatku.Dej je napísaný tak,že som sa nemohla od knihy odpútať a keď som práve nečítala, mala som knihu v "hlave" .Pacil sa mi citát: "Lidskost lze zrejme merit podle toho,jak ohleduplne se človek chová k postizenym." Zaver bol pre mňa prekvapením
Zajímavé téma, jehož smysl jsem pochopila až po přečtení poděkování panem spisovatelem.
roboti autismus umělá inteligence, AI psychologické thrillery technologie budoucnosti thrillery pro ženy
2017 | Ta přede mnou |
2018 | Věř mi |
2020 | Dokonalá manželka |
2021 | Slušní lidé |
Dokonalá manželka nebyla můj šálek kávy. Přitom se mi obě předchozí autorovy knihy moc líbily. Nemám ráda tematiku umělé inteligence. Závěr byl překombinovaný, mnohdy jsem se ztrácela, chaos.
Chválím obálku, čtivost, kratší kapitoly, podle kterých se dalo snadno orientovat - díky názvům jsem aspoň přibližně věděla, kde jsem.
No, jsem zvědavá, co si pro nás autor připraví příště.