Dokonalá smrť
Helen Fields
Inspektor Luc Callanach / Luc Callanach a Ava Turnerová série
V kopcoch nad Edinburghom nájdu zamrznuté telo nahej dievčiny. V ten istý deň na druhom konci mesta zomrie bývalý hlavný inšpektor kriminálky George Begbie, ktorý len nedávno odišiel do dôchodku. Zdá sa, že spáchal samovraždu, no Ava Turnerová, ktorá nastúpila na jeho miesto, tomu nechce uveriť. Aký mohol mať dôvod? Detektívov Turnerovú a Callanacha čaká zložité vyšetrovanie, pri ktorom budú pokúšať hranice zákona. Opäť hrajú o čas, pretože vrah s nevinnou tvárou si už vyhliadol ďalšiu obeť.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2024 , LindeniOriginální název:
Perfect Death, 2018
Tak opět výborné čtení, i když musím souhlasit s názorem, že zatím nejslabší díl série. Kdo ovšem boduje, je Lively. Na začátku to byl obyčejný pitomec a postupně sbírá plusové body a jeho hlášky a postava ve třetím dílu opravdu baví, chvilkami mi až přišlo, že zastiňuje hlavní postavy, což by mě u předešlých dílů ani nenapadlo. Motiv pachatele opravdu zajímavý a neotřelý, kdoví, zda se autorka inspirovala svou profesní praxí...Opravdu výborná série, těším se na další díl.
Určitě doporučuji. Kniha je to - napínavá, občas poměrně brutální, rozhodně dobře napsaná - takovéto důvody pachatele jsem ještě nečetla. Nevím, zda mým rozpoložením, ale musela jsem se víc soustředit než u jiných knih, abych udržela jména a souvislosti. Děje se toho opravdu dost, linek je víc. Dobrá detektivka. Musím si přečíst i první dvě...
Za mě byl nejlepší druhý díl. Tento a první to mají za čtyřku. V prvním bylo znát, že se s hrdiny teprve seznamovala i autorka a v tomto se toho dělo příliš najednou. A přesto tomuto dílu něco chybělo. I tak je to jedna z těch nejlepších sérií, které jsem četla. Vřele doporučuji a jen upozorňuji, že to není čtení pro slabší povahy, popisy obětí i samotných činů jsou dosti detailní a brutální, i když jsem zažila i horší. Zde je to, dle mého, stále ještě na hranici únosnosti. Také soukromé vztahy, kdy mi v některých knihách doslova vadí tady plynou tak nějak lehčeji a příběh neruší. A hurá, hlavní hrdinové nejsou alkoholici s milionem osobních problém a vůči okolí nesnesitelní. Oba jsou to správňáci s pochopením. těším se na další díl a všem vřele doporučuji celou sérii.
Tak mě tahle série neskutečně baví. I když z mého pohledu je tento díl nejslabší. Dvě dějové linie se prolínají celou knihou, která nepostrádá napětí.
Nebylo to o nic horší než předchozí díly. Bylo to úplně stejně super. Motiv, pachatel, napětí...strašně mě to bavilo. Ze začátku mi připadalo, že tentokrát je v knize nějak moc postav, ale pak si všechno sedlo a strašně jsem si to užila.
Série má zatím podle mého názoru sestupnou tendenci. První díl byl dokonalý, druhý měl své mouchy, ale pořád se jednalo o nadprůměrnou detektivku. Třetí byl ale na můj vkus moc rozvleklý a tím, že se řešily dva případy naráz tak i lehce zamotaný. Co mi ale opravdu nesedlo byla přemíra prostoru věnovaná Avě, která se v podstatě stala hlavní postavou příběhu. A co si budem, většina z nás sérii miluje hlavně kvůli Lucovi
IG: @hanybooks
Zatím nejslabší díl...
Místy tomu něco chybělo, ta třešnička na vrch, aby to do sebe vše zapadlo jako dílky puzzle.
No pro mě kniha trochu zklamání....
První kniha série mě nezaujala díky tomu že postava vraha byla známá hned od začátku....
Druhá kniha byla prostě skvostná....
A ve třetím díle opět tušíme kdo je vrah... a to úplně v tomto žánru není pro mě zajímavé. Plus část příběhu měla dost hluchých míst ale na druhou stranu cca posledních 100 stran fajn čtení.
Jako obvykle dobré napínavé počteníčko. Detektivky moc nečtu, zápletka pro mě tudíž byla originální. Čte se to jednoduše, svižně. Tento díl mi přišel nějak temnější než první dva díly.
Jen technická poznámka - slovo "mamka" se v knize objevovalo na můj vkus příliš často (hrozný slovní útvar).
Je půl čtvrté ráno, ale to prostě musíte dočíst. Je sice pravda, že tento díl jsem četla nejdýl, u prvních dvou jsem měla problém dat knihu z ruky. Ale i tak musim říct, že se kniha četla velmi dobře, začátek sice trochu natahovaný, ale s koncem nabírá na obrátkách. Za tři díly už si vybudujete k postavám vztah, postavy se vyvíjí. V prvním dílu bych nikdy neřekla že bude Lively patřit k mým oblibencům, jeho repliky mě vždy pobaví, a přijdeme na to že to není takový bručoun ale bezva chlap. Jdu na čtvrtý díl.
Standardní čtivá krimi se sympatickými hlavními postavami.
Osobně mi k srdci víc přirostl druhý díl, ale ani tady nelituju času a výběru. Stejně se hned pouštím do čtvrtého kousku. Lively začíná být má oblíbená postava. Trochu rebel, trochu žbrblal, ale když jde do tuhého... :) A to jeho věčné remcání nepostradá vtip.
Hlavní padouch je nebezpečný, chytrý a dost psychopat na to, aby dokázal vymyslet neuvěřitelné činy a proměnil je ve zločiny. Hlavně nenápadně. Musíme být ostražití, to mi z toho jasně vyplývá. :)
Opět se mi líbilo, ale ze všech tří dílů je tento nejslabší.. Zbytečně táhlé, neměla jsem problém knihu odložit. Luc a Ava jsou sympaťáci.. i Lively mi přestal překvapivě vadit. Za mne velké minus je spousta postav a rychlé střídání, po čase jsem si zvykla. Na další díl se těším velmi. Série jako taková je parádní.
Pořád čtivé, ale zatím nejslabší díl. Je to takové zdlouhavé a přitom případ vyřešen na pár stránkách.
vraždy detektivní a krimi romány napětí sérioví vrazi korupce psychologické thrillery organizovaný zločinAutorovy další knížky
2018 | Dokonalé stopy |
2018 | Dokonalá kořist |
2020 | Dokonalé ticho |
2019 | Dokonalá smrt |
2021 | Dokonalý zločin |
Výborný třetí díl série. Mně se naopak líbil více než předešlé. Nebyly zde brutální vraždy jako v 1.a 2. díle. Sympatická ústřední dvojice vyšetřovatelů. A Jak byl Lively protiva, tak v této knize mě nesmírně bavil svými hláškami. Opět jsem poslouchala audioknihu a moc se mi kniha líbila.