Dokonalá smrt přehled
Helen Fields
Inspektor Luc Callanach / Luc Callanach a Ava Turnerová série
V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky George Begbie, který podle všeho spáchal sebevraždu. Tomu se ale zdráhá uvěřit Ava Turnerová, která přednedávnem nastoupila na jeho místo poté, co po letech náročné služby odešel do důchodu. Jaký by mohl mít důvod? Detektivy Turnerovou a Callanacha čeká složité vyšetřování, při němž se ocitnou na hranici zákona. A opět hrají o čas, protože vrah s nevinnou tváří si už vyhlédl další oběti.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2019 , Kniha ZlínOriginální název:
Perfect Death, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokonalá smrt. Přihlašte se a napište ho.
Tak 3. díl docela překvápko, obešel se totiž bez brutálních popisů vražd. První půlka knihy nebyla úplně strhující, trochu i zmatek v postavách. Vraha nebylo těžké odhalit, spíš jen, co ho k tomu dohnalo. Ava mi zde moc sympatická nebyla. Ale na konci si to u mě trochu vyžehlila :) Lively překvapil. Celý závěr byla jedna napínavá jízda. V sérii rozhodně budu pokračovat a jsem ráda, že mám ještě pár dílů před sebou.
Třetí díl a stále laťka vysoko. U tohoto dílu chyběla brutalita dílů předchozích (což mi nijak nevadí, protože u druhého dílu to už bylo u mě na hraně). A opět skvělá psychologie vraha, která mě u této série opravdu baví.
Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)
05.05.2024
Knižní novinky (35. týden)
25.08.2019
Kniha Dokonalá smrt v seznamech
v Přečtených | 1 492x |
vraždy detektivní a krimi romány napětí sérioví vrazi korupce psychologické thrillery organizovaný zločin
2018 | Dokonalé stopy |
2018 | Dokonalá kořist |
2020 | Dokonalé ticho |
2019 | Dokonalá smrt |
2021 | Dokonalý zločin |
Tretí diel opäť ponúka zaujímavý, o niečo odlišný prípad, než v predchádzajúcich dieloch, tentokrát stavajúci skôr na emócii smútku, než brutalite, a kombinuje vlastne hneď prípady dva a teda dve línie vyšetrovania, pôsobí teda pomerne dynamicky, pútavo a napínavo a hoci by sa dalo ísť aj viac do hĺbky prípadov, na komplexnosti to nič neuberá. Postavy a ich charaktery už čitateľ pozná, celé sa to číta ľahko a plynulo, v podstate nemám čo vytknúť.