Dokonalá smrt
Helen Fields
Inspektor Luc Callanach / Luc Callanach a Ava Turnerová série
V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky George Begbie, který podle všeho spáchal sebevraždu. Tomu se ale zdráhá uvěřit Ava Turnerová, která přednedávnem nastoupila na jeho místo poté, co po letech náročné služby odešel do důchodu. Jaký by mohl mít důvod? Detektivy Turnerovou a Callanacha čeká složité vyšetřování, při němž se ocitnou na hranici zákona. A opět hrají o čas, protože vrah s nevinnou tváří si už vyhlédl další oběti.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2019 , Kniha ZlínOriginální název:
Perfect Death, 2018
Tak 3. díl docela překvápko, obešel se totiž bez brutálních popisů vražd. První půlka knihy nebyla úplně strhující, trochu i zmatek v postavách. Vraha nebylo těžké odhalit, spíš jen, co ho k tomu dohnalo. Ava mi zde moc sympatická nebyla. Ale na konci si to u mě trochu vyžehlila :) Lively překvapil. Celý závěr byla jedna napínavá jízda. V sérii rozhodně budu pokračovat a jsem ráda, že mám ještě pár dílů před sebou.
Třetí díl a stále laťka vysoko. U tohoto dílu chyběla brutalita dílů předchozích (což mi nijak nevadí, protože u druhého dílu to už bylo u mě na hraně). A opět skvělá psychologie vraha, která mě u této série opravdu baví.
Audiokniha, skvěle načtená panem Šťastným. Tento díl poprvé nehodnotím plným počtem, ale jen třemi a půl hvězdičkami. Trošku jsem se ztrácela, především proto, že se vyšetřovaly dva případy zároveň, pletly
se mi postavy. V každém případě se těším na další díl.
Tentokrát jsem si během čtení ani tak neřešila kdo, to nakonec v obou linkách bylo celkem dané, jako spíše - proč vlastně?-. Tedy vlastně ani ne tak u Avy, jako u případu Luca. A už se těším na Dokonalé ticho.
AUDIOKNIHA - Díl třetí - tenhle díl se mi líbil trochu víc než ty předešlé. Hlavní postavy začínají mít jasné obrysy v ději celé série. Začínají vypadávat i nečekaní kostlivci ze skříně a tak mě to hned láká se pustit do dalšího dílu. Zápletka skvělá o napínavé chvilky není nouze.
Mám dojem, že s každým dalším dílem je to slabší. Teď si dám pauzu, ale po čase se k sérii zase vrátím.
Další díl dokonalé série se nese ve stejném duchu – za minutu dvanáct, ne za pět minut. Obávám se, že v praxi to takhle nefunguje, ale proč ne, detektivní čtení je to zajímavé. Trochu mě znejistila postava Bradleyho, která se tam podruhé objeví téměř až po stu stranách, naopak Selina Vega rozhodně nejistě nevypadala . . .
„No ne že bych to moh svěřit bývalýmu modelovi na vodu po holení, že jo. Moh byste si zlomit nehet. A navíc je vám s tím přízvukem dost těžko rozumět. Moh byste Dimitriho vobvinit z vraždy Kennedyho a nikdy by neměl šajnu, co to povídáte. Můj názor na vaši vosobu tady jde stranou, pane, tým táhne za jeden provaz. Teď jste ve Skotsku. Takhle to tady chodí.“
Tento díl mě nebavil tak moc jako předcházející. Nejspíš to bylo hlavně tím, že Luc a Ava se v knize nějak míjejí a tak mi chybělo jejich kamarádství z předchozích knih. Zločiny byly zajímavé. Bavil mě hlavně Lucův případ, jelikož vyšetřování Avy vedlo k tomu, že i policisté jsou jen lidé, co mohou chybovat a já jsem v této oblasti raději trochu naivní.
Tento díl mi přišel slabší, tak na 3.5*. Nemohla jsem se začíst, docela chaotické. Jsou zde dvě vyšetřovatelské linie. Ava se zabývá záhadnou a pro ni nemyslitelnou sebevraždu bývalého policejního šéfa a Luc vyšetřuje zvláštní úmrtí, které směřují k sériovému vrahovi. Sympaťáci Ava a Luc se svými parťáky mají plné ruce práce a dostávají se do velmi nebezpečných situací. Hodně mě překvapil seržant Lively a ocenila jsem houževnatost novináře Lanceho.
Přeze vše se těším na další díl.
V této povedené sérii si díly dělají konkurenci samy sobě, a proto ve srovnání s předcházejícími jen čtyři hvězdy. Možná to chtělo jen jeden případ a víc ho rozepsat. Takhle to bylo místy chaotické a zbytečně zrychlené. Přesto stále dobré čtení, těším se na příští setkání s těmito policisty.
Tentokrát pouze tři hvězdy.Zápletka ani vrah ne příliš neoslovily.Jinak Lovely bodoval :-) I tak se těším na další díl.
Konec dobrý,ale začátek se trochu vlekl. Jinak sérii mám ráda a postavy mě taky baví,takže se dalšímu dílů vůbec nebráním.
Audiokniha. Čte J. Šťastný.
S touto knihou jsem měl problém.
Ještě že jsem to nečetl, to bych knihu asi brzy odložil. I tak jsem se při poslechu nudil.
Nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda... (parfrázoval bych tak film, kde byly kachny, kachny, kachny atd.).
Asi po 50. kapitole se děj trochu hnul. Nakonec se z toho vyklubala taková taškařice nehynoucí, že jsem nevěděl zda se mám smát či ne.
Vlastně to byla taková detektivka/nedetektivka, kde nejlepší byl asi Tripp, který trochu přemýšlel, na rozdíl od ostatních nadřízených a kolegů používal hlavu.
Ostatní se chovali jako troubové. A ta jejich nejvyšší šéfová, to je dáreček...
Proto jen **. Ovšem nic to nemění nic na tom, že si poslechnu i další díl.
I tento díl mi přišel, narozdíl od komentářů pode mnou, stejně dobrý jako první dva. Opět dvě dějové linky a opět fantasticky propracovaná zápletka. Vrah se dal odhadnout poměrně brzy, ale ani trochu to neubralo na napětí. Za mě super a těším se na další díl.
Další díl série dočtený, ale zatím asi nejslabší oproti předešlým. Konec měl, ale zase spád,vraha jsem odhadla už v půlce knihy. Těším se na další pokračování této série s Avou a Lucasem .
Příběh fajn, i když vraha čtenář odhalí už na začátku.
Mrzelo mě, že Ava s Lucem moc nespolupracovali.
Linka s vyšetřováním smrti Bigbeyho mě vůbec nebavila. Vůbec v knížce nemusela být.
Ani tahle kniha nebyla špatná, i když do dokonalosti jí něco málo chybělo :). No ale Luc s Avou se museli do případu pořádně opřít, než ho vyřešili. Takže za mě zase dost dobrý, akorát za pomalejší tempo dávám protentokrát o jednu star míň :).
Musím bohužel přiznat, že jsem z této knihy nebyla tolik nadšená jako z předchozích. Přišlo mi, že byly případy vyprávěny úplně jiným způsobem, vystupuje zde tolik postav, že jsem měla zezačátku problém se v nich vyznat. Zápletky vražd a jejich vyšetřování mě tentokrát také tolik nenadchlo, jako tomu bylo v předešlých dílech. A Ava mě tentokrát vytáčela více než obvykle. Navzdory mé kritice je ale kniha stále poměrně zdařilá a řadí se dle mého k těm lepším detektivním/krimi příběhům.
vraždy detektivní a krimi romány napětí sérioví vrazi korupce psychologické thrillery organizovaný zločin
2018 | Dokonalé stopy |
2018 | Dokonalá kořist |
2020 | Dokonalé ticho |
2019 | Dokonalá smrt |
2021 | Dokonalý zločin |
Tretí diel opäť ponúka zaujímavý, o niečo odlišný prípad, než v predchádzajúcich dieloch, tentokrát stavajúci skôr na emócii smútku, než brutalite, a kombinuje vlastne hneď prípady dva a teda dve línie vyšetrovania, pôsobí teda pomerne dynamicky, pútavo a napínavo a hoci by sa dalo ísť aj viac do hĺbky prípadov, na komplexnosti to nič neuberá. Postavy a ich charaktery už čitateľ pozná, celé sa to číta ľahko a plynulo, v podstate nemám čo vytknúť.