Dokonalý zločin

Dokonalý zločin
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533360/bmid_dokonaly-zlocin-65e1fe2d949f3.jpg 4 813 813

Sebevražda, nebo dílo sériového vraha? Pátý případ Luca Callanacha a Avy Turnerové. Mrtvola nalezená pod útesem. Žena s podřezanými žílami ve vaně. Muž zabitý elektrickým proudem. Série podivných sebevražd přivede vyšetřovatele Luca Callanacha a Avu Turnerovou k myšlence, že za činy se skrývá sériový vrah s mrazivou schopností zinscenovat místo neštěstí. Jak si vybírá své oběti a kdo další je na řadě? Zabiják s pokřivenou myslí získává s každým zmařeným životem víc sebevědomí a Luc ani Ava netuší, jak blízko kolem nich krouží.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín

Perfect Crime, 2019

Šánka
07.09.2021 4 z 5

Budu tentokrát stručná, neboť je to již 5. díl a opakovala bych se. Bylo to super, skvělé a téměř dokonalé čtení (to jsem pro jistotu zopakovala :-)). A vím přesně, proč tentokrát tu pátou * nedám.
Jednoho pachatele jsem velmi brzy odhalila, to se mi často nestává a jsem i ráda, když se mi to nepovede a můžu být na závěr překvapená. Ale to by tak nevadilo. Jen na romantičku, se zvrhlými sklony ke čtení drsných detektivek, těch tanečků Luca a Avy bylo už nějak moc. Mám ráda tyto vztahové linky, tady už mi to přišlo příliš. Tentokrát u mě vedly vedlejší postavy.
A končím s kritikou, i tak je to stále výborné čtení a autorka po takovém závěru musí nutně napsat pokračování, to by mě tedy vážně naštvala.
No, stručná jsem moc nebyla :-).

Venny345
31.08.2021 4 z 5

Ava a Luc jsou ta nejlepší vyšetřovatelská dvojice! Styl Helen Fields jsem si natolik oblíbila, že jsem knihu chtěla dočíst, ale zároveň nechtěla, protože není (zatím?) pokračování. Když už jsem u toho pokračování, tak samozřejmě očekávám další knihu co nejdříve... :)

moudivlacek
27.08.2021 5 z 5

Heeeej!! Jak konec??? Chci další díl!!! Takhle to nemůže skončit!!
Další velmi vydařený díl o opravdu podivném psychopatovi, který se rozhodl poměřit své síly jak s policií, tak samotnou přírodou. Také tu je osobní příběh Luca a Avy, který mě rozesmutnil. Každopádně se tu setkáváme i se známými minulých dílů, každý má plno práce, tentokrát Luc je sice trochu v pozadí, ale rozhodně stále důležitou postavou.
Zas jeden vrah, který mi literárně rozšířil možné motivy.
Příznivcům detektivek rozhodně doporučuji.

katka.oo
15.08.2021 4 z 5

Kniha je dobrá, velice dobrá, ostatně tak jako všechny ,,dokonalé” díly, ale nějak jsem se vůbec nemohla začíst, proto dávám tentokrát jen 4*, ale i přesto celou sérii s Lucem a Avou všem vřele doporučuji.

Lucie.B
14.08.2021 5 z 5

Dobrý den, nevíte někdo, jestli vyjde další pokračování těchto dokonalých knih? Děkuji

clarkens
11.08.2021 5 z 5

Super čtení! Vraha sice není těžké odhalit, ale v tomto díle jsou i výrazné posuny u hlavnich hrdinů. Souhlas, že granatova scéna je na hraně, ale i přesto se těším na další díl!

ydnac
08.08.2021 5 z 5

Co ještě napsat k dalšímu Dokonalému :-)
Skvělé a napínavé jako vždy :-)
Tentokrát řeší Ava a její team několik vražd. Na jedné straně je případ který souvisí s Lucem a na druhé psychicky nemocný člověk, který si myslí , že díky svým vraždám a převzetí životní síly obětí se stane zvířetem, přesněji vránou.
Do naší oblíbené partičky Aviných spolupracovníku přicházejí dvě nové posily Janet Monroeová (slibná, mladá policistka s potenciálem) a Pax Graham( vysoký,chytrý, evidentně také pohledný), který úspěšně přebere místo nesnášenlivosti u Livelyho místo Luca :-)
Vrahy jsem neodhalila i když na jednoho jsem letmo pomyslela :-)
Výborný díl a doufám, že brzy bude další :-)

raty
27.07.2021 5 z 5

"Dokonalá série" pokračuje dalším dílem a laťka zůstává stále stejně vysoko. Zápletka dobře vymyšlená, popsaná i vysvětlená. Tentokrát dva případy - dva vrazi, každý s jiným motivem. Myslela jsem si, že jsem uhodla totožnost obou. No.... Alespoň u jednoho to vyšlo.

Evka27
25.07.2021 5 z 5

Další super díl s výborným námětem. Přečteno během víkendu.

lucakuca
25.07.2021 4 z 5

No co to, jako tohle teda ne! Nebo jo?
Vedlejší postavy tentokráte dobře převálcovaly Luca a Avu.
Overbecková a Lively, Natasha a i ta patoložka měla něco do sebe - takoví držáci humoru.
Poetický konec? Ale no tak... Vždyť je to drzá Ava a sexy prdeláč Luc.

vnimatkrasu
21.07.2021 2 z 5

Pomalu mě až sebralo, jak špatnej Dokonalej zločin je. Sérii od Fieldsový mám totiž rád a standardně si u mě držela svou čtyřhvězdovou laťku. Bohužel, tahle krimi story tu má vpravdě jen jedinýho možnýho podezřelýho (a ne, finální překvapení se nekoná), vrahova motivace je kompletně vycucaná z prstu a vztah Luca s Avou, kterej tu graduje nonsensovým házením granátů z okna, se zčistajasna přehoupnul v rudou knihovnu. Ani napopáté to není 'dokonalá' nuda. Příjemná béčkovost série tu ale nepříjemně flirtuje s déčkem.

lalaserka
17.07.2021 5 z 5

Další skvělá knížka od této autorky. Doufala jsem že by mohlo mezi hlavními hrdiny k něčemu dojít. Netušila jsem, že mohou lidé být takto nemocní, když si myslí že jsou zvířata a dokážou se dokonce do zvířete vtělit. Už se moc těším, jestli bude nějaké pokračování

Pavlnka
03.07.2021 5 z 5

Velmi zdařilé pokračování. Líbí se mi kriminální zápletky i osobní životy hrdinů a to nejen těch hlavních. Těším se na pokračování, doufám, že bude.

rumova_kulicka
01.07.2021 5 z 5

Čtvrtý a pátý díl jsem přečetla za 34 hodin a to jsem mezitím i spala :-D Na tom konci u Luca doma se mi zdálo, že se autorka trochu nechala unést, ale i tak tuto sérii řadím k tomu nejlepšímu, co jsem zatím četla. Btw. bude pokračování? :-)

harena
29.06.2021 5 z 5

Staří nepřátelé se vracejí a přicházejí další psychopati, které není lehké odhalit. Líbí se mi i vztah Avy a Luca, a Liveliho vtipné poznámky odlehčují napětí. Řešíme tu dva případy, z nichž jeden se velice úzce dotýká i samotného Luca. Často jde našim detektivům o život, o napětí není nouze a vrazi jednající bez rozpaků, přímo, často i tvrdě. Další skvělý díl série. Už teď se těším na další knihu a dávám pět.

axspevak
27.06.2021 5 z 5

Mam tuhle serii strasne rada,ocenuji osobni dejovou linii vysetrovatelu a doufam,ze pribeh jeste nekonci.Vraha jsem sice odhadla spravne,ale na napinavosti to neubralo.Super cteni.

astra3
27.06.2021 5 z 5

To se mi opět líbilo. Ava mi lezla trochu na nervy. No prostě klasika. Vraha jsem odhalila dost brzy. I tak napínavé čtení.

alnahu
24.06.2021 5 z 5

Další z dokonalých knih této autorky. Tentokrát Luc Callanach a Ava Turnerová musí vyřešit záhadné sebevraždy, kterých stále přibývá a oni nevěří -že tomu tak je .Opět napínavý díl ve kterém se dočteme nejen o šesti vraždách ,ale i něco o soukromém vztahu mezi Avou a Lucem.

Arsi
22.06.2021 5 z 5

Další perfektní detektivka. Napínavé od začátku do konce. Nebylo až tak těžké odhalit vraha, ale na kvalitě a čtivosti to nic neubralo. Kniha mě moc bavila.

ddkk
21.06.2021 4 z 5

Bylo to docela napínavé, i když se dalo čekat, kdo je oním krutým predátorem. Příšerné vraždy sebevrahů, kteří se sice od svých úmyslů nechali odradit a rozhodli se žít dál, ale kdosi se postaral o to, aby za své neblahé rozhodnutí definitivně pykali ... Proč to všechno vrah dělá? Jak jsem zjistila, lidských úchylek je vážně nepřeberně a je těžké a někdy nemožné alespoň pokusit se je pochopit.

Tentokrát se mi docela líbila Avina šéfka se svým drsným humorem i pragmatickým pochopením pro danou situaci, i když bestií zůstává i nadále. A vztah mezi Lucem a Avou? Už mi to začíná připadat jako v červené knihovně a začínám pochybovat o Lucově mužnosti...

Ale nevadí, stále je to zábavné a napínavé a já doporučuji a dávám skvělé čtyři hvězdičky.