Dokud se budeš smát

Dokud se budeš smát
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536634/bmid_dokud-se-budes-smat-6620de943215a.jpg 4 424 424

Vesnice Stamice série

< 2. díl

Léto 2002. Do povodněmi zničeného Polabí přijíždějí příbuzní, přátelé i docela cizí lidé, aby pomohli postiženým. Ve vesničce Stamice se tak setkává Kamila s kamarádkou Ilonou, kterou neviděla skoro patnáct let. Vzpomínají na minulá léta, na události, které poznamenaly a zcela změnily jejich předešlý život, práci, manželství, rodinu... Příběh o tom, že nejbližší pomocná ruka je vždycky na konci vlastní paže, ale dobré zázemí je k nezaplacení. Že princové na bílém koni vymřeli už před spoustou let, ale občas se najde chlap, kvůli kterému stojí za to něco risknout. I když výsledek je nejistý. Že přežít se dá v podstatě všechno, pokud se nezačnete litovat a pokud se uprostřed chaosu, ve který se občas mění každý život, ještě dokážete zasmát…... celý text

pocketka
30.12.2020 4 z 5

Už ne tak skvělá jako Stanice odložených lásek, ale i tak byla kniha výborná. Tentokrát mne zaujal příběh Ilony více než Kamily, obzvlášť její strasti s Přemkem. Jako matka dvou před pubertálních děti jsem moc nechtěla číst o drogových problémech s Alicí. V tu chvíli toho neštěstí bylo na jednu ženskou až příliš. Knihu doporučuji jako odpočinkovou, určitě sáhnu po dalších od autorky.

denisa7430
20.12.2020 4 z 5

Pohodová četba o běžných životních situacích. Kamila bojuje se zákeřnou nemocí a pomocí silného odhodlání a rodiny, ji porazí. Ilona roky žije v nešťastném manželství, řeší problémy s pubertální dcerou. Naštěstí i z této situace vedou dveře ven.
Poselství knihy spatřuji ve vlastní vůli nic nevzdávat, nepodlehnout ani tomu nejtěžšímu období života.
A to zásadní - být šťastný a spokojený - záleží jen a pouze na nás.

Annannas
30.11.2020 5 z 5

Vzala jsem knihu jako odpočinkové čtení, ale byl to zase velmi reálný život. Kniha je úžasně napsaná, tak jak to autorka dovede. To jak se obě ženy popraly se svými životními břemeny bylo obdivuhodné.

Zdero
06.09.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem četla jako součást knihy Co neodvál čas - skvělé :-)))

Marci70
01.09.2020 5 z 5

Ze života.. pěkné počtení.

Janulano
10.08.2020 5 z 5

Knížky této autorky se čtou samy. Příběhy Ilony a Kamily jsou tak snadno uvěřitelné,tak ze života,že jsem během četby několikrát kontrolovala knižní obal,jestli jsem nepřehledná poznámku o tom,že je příběh podle skutečných událostí. Prvních pár stránek jsem měla slzy na krajíčku,osobně jsem zažila Moravu 1997,takže téma povodní je pro mě stále silné,díky bohu za to,že v těchto vypjatých situacích se jako národ pořád ještě dokážeme semknout. A jedna myšlenka, která v knize zazněla a naprosto se s ní ztotožňuji: "Ideální je,když jsou vaši nepřátelé šťastní. Šťastný nepřítel si užívá svého štěstí a na schválnosti a podrazy nemá čas. Z čehož plyne poučení,že svým nepřátelům máme vždycky přát jen to nejlepší."

prochajda
04.08.2020 5 z 5

Opravdu pěkná kniha ze života, který není pro nikoho jednoduchý. Sebelítost není zdravá, chce to, se několikrát denně od srdce zasmát a říct si, není tak zle, aby nemohlo být hůř...

ferdada
09.07.2020 5 z 5

Skvěle napsaná kniha se dvěma uvěřitelnými dějovými liniemi, s uvěřitelnými, živými dialogy. Naprosto mne dokázala vtáhnout do příběhu, stala jsem se jeho součástí. A necítím se být podvedena - jako se mi v poslední době už stalo, u jakýchsi pseudoatorů (byť jsou jejich knihy označovány jako bestsellery). Děkuji autorce za velmi příjemný čtenářský zážitek.

Beruska18
02.06.2020 4 z 5

Knihy od této autorky se čtou sami a ani tato nebyla výjimkou. Podle obalu se může zdát, že jde o romantiku, ale je to příběh o životě, který přináší jak ty dobré, tak špatné časy.

Ola-la
17.04.2020 5 z 5

Vyborne, jako zatim vse od teto autorky. Precteno jednim dechem..

Ála1968
03.04.2020 5 z 5

Nechápala jsem Ilonu,jak mohla tak dlouho žít v takovém manželství.A potom problémy s Alicí.Myslím,že kdo si tohle neprožil,nikdy nepochopí o co jde.Obdivuji i Kamilu,její statečnost,s kterou se rvala o svůj život.Byla to prostě nádhera.

m.zirhut
15.01.2020 5 z 5

Kniha, která klame tělem. Podle obálky, jsem čekal nějakou slaďárnu a tak se mi do čtení moc nechtělo. Příjemně mě tedy překvapilo, že v podstatě opak byl pravdou. Ze dvou příběhových linií, bych chtěl obzvlášť vyzdvihnout tu, která se týkala Ilony, Přemka a Alice. Prostě skvěle a naprosto uvěřitelně napsaná gradace jednoho nelehkého vztahu. Člověka až mrazí, jak snadno se ženy v podobné situaci dostanou do úzkých.

Škoda jen, že jsem dřív nesáhl po Odložených láskách. Podle zdejších komentářů, bych se potom asi dokázal více vcítit i do životního příběhu Kamily.

i.stefany
27.10.2019 4 z 5

Dokud se budeš smát je volné pokračování Stanice odložených lásek, kde se opět setkáváme s hrdinkami z malé vesničky Stamice. Tentokráte se ocitáme po roce 2002, z dívek se staly zralé ženy s rodinami. Jaké byly další osudy Kamily a její kamarádky Ilony, která jí zmizela na spoustu let ze života?

Janaves
17.10.2019 5 z 5

Krásná kniha o životě. O tom,že se v životě dějí i špatné věci.A někdy, když si myslíme,že nemůže být hůř,tak jsme se spletli.

knihovniceS
10.09.2019 5 z 5

Samostatně jsem tuto knihu nečetla, ale je to druhá část https://www.databazeknih.cz/knihy/co-neodval-ani-cas-374739 , která se mi moc líbila a dala jsem 5 hvězd

xena2711
05.08.2019 5 z 5

Příjemná letní oddychovka...bohužel v životě nejsou jen samé příjemné věci a tato kniha to potvrzuje...hlavní hrdinky jsou ale silné holky a vše nakonec překonají.
Čtivě psané, určitě doporučuji přečíst.

Šánka
24.07.2019 4 z 5

Kniha je volným pokračováním Stanice odložených lásek a i tady si myslím, že z ní víc budou mít ,,pamětníci" let před a těsně po Sametové revoluci.
Samotný příběh dvou kamarádek je ale moc pěkný, ze života, může se stát komukoliv a v kterékoliv době, protože ty špatné karty občas dostáváme každý. Ale pokud se s nepřízní osudu dokážeme poprat, jako tyto knižní hrdinky, nenecháme se srazit na kolena, a dokud se budeme i smát, může být zase líp.....

Jane100
06.05.2019 4 z 5

Pěkný příběh, ovšem příběh Ilony byl o dost zajímavější než ten druhý, který jsem oproti němu dost upozaďovala a občas sem tam přeskakovala.

Pavlína79
03.05.2019 3 z 5

volné pokračování Stanice odložených lásek se četlo také jedním dechem, jen starosti už byly o něco vážnější ....

raty
01.05.2019 5 z 5

Tohle bylo že života. S hlavními hrdinkami se osud opravdu nemazlil. Chápu, že pro někoho je kniha pesimisticky laděná, ale já v ní vidím i hodně naděje a životního moudra. Obligátní větu: "Proč právě já?" si asi položí v životě každý. Prostě, dokud se dokážeme smát......