Hlas kukačky přehled

Hlas kukačky
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363274/bmid_hlas-kukacky-V2V-363274.jpg 5 2129 2129

Napínavý příběh o pátrání po tajemství, o němž se i v nejužším rodinném kruhu jen šeptá. Příběh o rozplétání složitých lidských vztahů táhnoucí se hluboko do minulosti. Začalo to už v dětství jako pouhá zvědavost, ale tehdy Kristýně na otázky nikdo neodpověděl. V průběhu let se zvědavost změnila v potřebu odhalit vlastní kořeny a přijít rodinným záhadám na kloub. Už dospělá Kristýna se snaží pochopit jednání svých nejbližších, o nichž si myslela, že je důvěrně zná.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlas kukačky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (535)

Sabča92
25.06.2024 5 z 5

Hana Marie Körnerová je česká spisovatelka, která napsala celou řadu romantik patřící do červené knihovny, ale také napsala několik románů ve kterých nehraje láska hlavní roli.Hlas kukačky jsem poslouchala jako audioknihu v podání perfektní Dany Černé. Kniha není příliš dlouhá, máte ji za osm hodin poslechnutou, jelikož nedosahuje ani délky 300 stran.

Příběh čtyř žen z jedné rodiny mě naprosto pohltil. I když jsem četla anotaci této knihy, nijak jsem nad tím co od knihy mohu dostat nepřemýšlela. Netušila jsem, jak mnohovrstevnatý příběh přede mnou leží. Hlas kukačky je příběh o silné podstatě ženství. O mateřství a mateřské lásce, o odvaze, o slabosti, o bolesti a o nešťastných dobách minulého století.

Možná je to tím, že jsem sama matka, sestra i dcera, ale naprosto jsem se do postav vžila. V první části mi přišla nesmírně zajímavá postava Edity, ale postupně jsem o ni přestala mít zájem. Za to jsem si zamilovala postavu Irmy, se kterou se život naprosto nemazlil, vlastně jí rozdal děsivé karty. Pláču při pomyšlení, co si pro ni osud připravil. Irma byla ještě dítě když se stala matkou a musela se bez lásky vdát. Přesto se nestala nijak zahořklou nebo zatrpklou ženou, ba naopak. S pokorou přijala svůj úděl a naopak ještě ze své dobroty dokázala rozdávat a starat se o druhé. Své srdce darovala svým dcerám, které naprosto milovala.

Hlas kukačky je silný příběh jehož námět se zakládá na skutečných událostech. Jsem šokovaná, zlomená, okouzlená tím, jak moc mě příběh zasáhl. Pokud máte rádi současnou prózu českých autorů, pak je Hlas kukačky pro vás ta pravá volba.

Ivetaa
23.06.2024 4 z 5

Hezky napsaný příběh, který by se mohl odehrávat v jakékoli době. Tolik marnosti, smutku, ale i naděje.


Villon
13.06.2024 5 z 5

Knihu jsme četla před pár lety, kdy jsem o recenzích na zdejší databázi ještě nevěděla. Vrátila jsem se proto v čase a do knihy se znovu začetla. Před lety jsem od knihy odcházela s tím, že je to nesmírně krásná, čtivá a k zamyšlení hodná kniha. Nyní , po přečtení , se ve mně hádají pocity, zmaru, zloby ale i něhy a naděje. Irma, Edita, Kristýna.... Kdo na tom byl v životě lépe? Čí život se nepovedl a kdo za to mohl? Život? Osud? Irmu jsem litovala, Edita mě , přes počáteční sympatie naprosto odbourala a Kristýna? Ta ve finále mohla za co? Kniha o tom, že život dokáže nadělit spoustu lásky , krásy a štěstí , ale bere si za to i daň v nesmírné bolesti a krutosti. A lidem zbývá jen to, aby ho přežili a nějak to všechno vydrželi. Smutné, ale pravdivé. Tím, že jsem se právě dozvěděla, že se příběh skutečně odehrál, to ve mně vyvolává o to větší smutek v duši a jsem vlastně ráda za svůj stávající život - trochu hektický někdy až k zbláznění , ale přece jen klidný život se zdravými dětmi a vnoučaty. S nadějí, že vždycky může být lépe.

všechny komentáře

Související novinky (1)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hlas kukačky v seznamech

v Právě čtených30x
v Přečtených3 019x
ve Čtenářské výzvě732x
v Doporučených155x
v Knihotéce460x
v Chystám se číst895x
v Chci si koupit202x
v dalších seznamech4x