Projekt ideálna manželka

Projekt ideálna manželka
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175479/projekt-idealna-manzelka-175479.jpg 4 638 638

Don Tillman série

1. díl >

Don Tillman sa chce oženiť. Ešte však nevie s kým. Má tridsaťdeväť rokov, je slobodný a inteligentný, má vysoké spoločenské postavenie a nadpriemerný príjem. Logicky by mal priťahovať širokú škálu žien, no ťažko nadväzuje kontakty. Trpí totiž Aspergerovým syndrómom a vedie systematizovaný život, v ktorom panuje rutina, tabuľky a harmonogramy. Jeho problém by mal vyriešiť Projekt ideálna manželka – podrobný dotazník, pomocou ktorého chce nájsť svoju partnerku. Rozhodne by ňou nemala byť fajčiarka, barmanka, žena, čo priveľa pije a chodí vždy neskoro. Rosie Jarmanová má všetky tieto nežiaduce vlastnosti. Okrem toho je temperamentná, inteligentná a krásna a túži spoznať svojho biologického otca. Pri tomto hľadaní by jej Don, profesor genetiky, mohol byť veľmi nápomocný.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)

The Rosie Project, 2011

Horselen
07.09.2016 3 z 5

Nemůžu si pomoci, ale Don se mi zdál ze začátku hrozně protivný - hlavně tím, že měl naplánovanou téměř každou minutu svého života a jeho stereotypní chování mě dohánělo k šílenství :D (ale chápu, že právě v tom tkvěla jedna z hlavních myšlenek knihy).
Oproti ostatním jsem z titulu nebyla nijak zvlášť unešená, nicméně knížka je příjemná, oddychová a poměrně dobře čtivá. Pasáže z genetiky a vytříbený slovník jí přidaly na originálnosti.

tweed
29.08.2016 5 z 5

Naprosto jedinečná kniha, samotná dějová linka není v jádru nějak nová či překvapivá, to co však dělá knížku výjimečnou je Don, z jehož pohledu je kniha napsána. Jeho myšlenkové pochody a slovní obraty ozvláštní i nejobyčenější situaci, nejednou jsem se zasmála a hned po dočtení jsem se vrhla na druhou knížku!

lencin
19.08.2016 4 z 5

Vtipná a dobře se čtoucí kniha. Miloučkou formou popisuje obtíže života člověka s Aspergovým syndromem a jeho vztahy k ostatním lidem.

cukrovka
28.07.2016 5 z 5

Skvělé a vtipné čtení. Souhlasím s Alma-Nacida o tom, že kdo zná ve svém okolí "aspíka" ví, jak je příběh pravdivý. Pro takového člověka je opravdu těžké navazovat konvenční vztahy. Kniha vtipně ukazuje jak je pro hlavního hrdinu těžké navázat vztah se ženou.

Alma-Nacida
21.07.2016 4 z 5

Jo jo, kdo má ve svém okolí "aspíka", ten ví, jak je tato kniha kromě vtipnosti i pravdivá. Trochu jsem se ze začátku zdráhala, ale jsem ráda, že jsem knihu přečetla a oceňuji vtipnost, která vydržela až do odhadnutelného konce. :)

ajla5
10.07.2016 4 z 5

Skvěle jsem se bavila!

Liana
08.07.2016 5 z 5

Veľmi pekná knižka. Pobavila som sa pri nej. Občas aj nahlas zasmiala. Na konci takmer aj slzu vyronila. Odporúčam. A vrhám sa na pokračovanie.

Lenka40
22.06.2016 2 z 5

Od Projektu manželka jsem měla asi moc vysoké očekávání . Knihu jsem přečetla na dvakrát musela jsem si mezi to hodit jiné čtivo.protože mě to prostě nebavilo . Po měsíci jsem se k ní vrátila a dočetla jsem ji . Musím říct že jsem se u ní ani nezasmála je to prostě čtivo u kterého se nemusí moc myslet .Jedno vím jistě do dalšího dílu Projekt potomek se určitě nepustím .

Lolila
08.06.2016 4 z 5

Knihu som dlho odkladala, ale prekvapila ma. Don bol od začiatku zaujímavý chlapík:-) - ako s nadhľadom zvláda život okolo seba tým svojím spôsobom, ako si vie všetko logicky vysvetliť. Bolo to vtipné, oddychové a niektoré časti stoja aj za zamyslenie.

Market = )
29.05.2016 4 z 5

Knížka mě vážně nadchla, přišla mi vážně skvěle propracovaná. Klobouk dolů před autorem.

Coucouha
10.05.2016 3 z 5

Super oddechové čtení. Díky mému oboru, který jsem studovala, mi je problematika "aspíků" blízká a proto pro mě některé reakce nebyly tak vtipné nebo nečekané, protože jsem prostě mnohdy očekávala, že tak hlavní postava bude reagovat. A i když se mi kniha celkem líbila, není to ten typ knihy, kterou bych označila za oblíbený. Druhý díl se tedy nechystám číst.

Cher
26.03.2016 5 z 5

Velmi příjemné oddychové čtení se spoustou humoru.

Ivon40
24.03.2016 4 z 5

Bolo veľmi vtipné vidieť bežné životné situácie očami človeka, ktorý má všetko "natabuľkované" a vypočítané. A tá jeho pamäť a okamžité odhady BMI...skrátka sranda.

ivona6995
15.03.2016 4 z 5

Kdyby někdo hledal knihu pro kamarádku, mamku, tchýni - vřele doporučuju jako pohodové čtení. Nejlépe v létě pod třešní s růžovým vínkem v ruce :)

alfinha2321
13.03.2016 5 z 5

Moc se mi to líbilo, hlavní hrdina mi dost připomínal Sheldona Coopera :) asi taky trpím nějakou sociální fobií, takže jsem se do něj docela dobře vžila.

drbna
11.03.2016 4 z 5

Odpočinkové čtivo, se spoustou humoru

SBH
25.02.2016 4 z 5

Netradiční milostný příběh, kdy analyticky uvažující hrdina hledá partnerku s plným vědomím svých potíží v emocionální oblasti. Sám na sebe a své problémy nazírá s vtipem a nezbytným nadhledem. Překvapivě si nakonec dokáže zdůvodnit i to, zda Rosie miluje či nikoliv, což většině běžné populace připadá obtížné. Opravdu mě překvapil nečekaný výsledek projektu ověřování otcovství a hodnocení knihy posílá ještě o příčku výš. Moc hezké.

malazluta
23.02.2016 4 z 5

Od této knihy jsem na začátku moc nečekala, o to příjemnější překvapení se z ní stalo. S knihou podobného ražení jsem se setkala poprvé a opravdu jsem se nasmála. Je to příjemná kombinace vtipu s troškou romantiky.

perpe2a
16.02.2016 3 z 5

takové nenáročné čtení...no chlapské logice moc nerozumím a asi proto z této knihy nejsem zase až tak nějak nadšená, ale jako oddechovka se to dalo

monikaKU
20.01.2016 3 z 5

Velmi prijemny, mily príbeh. Do polovice knihy som sa velmi bavila, dokonca i nahlas smiala. Cím viac sa ale blizil zaver, akoby autorovi dochadzal dych. Dej stratil spad. Don zrazu bol ochotny vzdat sa svojich zvykov, a vlastne celej svoje osobnosti. Akoto, ze to slo tak rychlo a lahko? Prislo mi to dost nerealisticke. A zaver? Tak z toho uplne kvapkal med.

Perfektny namet, prevedenie dobre, ale so Sheldonom to nemá nic spolocne.