Mačky nie sú ovce
Sarah Andersen
Dospělost je mýtus série
Prispôsobovať sa životu ako táto svetoznáma autorka komiksov nie je jednoduché. Hroziace termíny, kopy obalov z rýchleho občerstvenia pod žiariacou obrazovkou počítača a nekonečne pribúdajúce húfy domácich miláčikov... mmm, nevadí – v podstate sa tým nič nemení. S charakteristickým humorom a šarmom ponúka tretia zbierka komiksov a ilustrovaných osobných esejí Sarah Andersenovej návod na prežitie v uponáhľanom modernom svete: od dôležitosti vyhýbať sa ráno ľuďom, cez obranu pred internetovými trolmi až po zbytočnosť upratovania, ktorá vám život až tak veľmi nezmení. Keď však zlyhá všetko ostatné, a svet okolo vás sa rúca, urobte si hrnček teplej čokolády, rátajte dni do Halloweenu a pritúľte sa k svojmu chlpatému záblesku nádeje. Sarah Andersen je mladá umelkyňa, ktorá sa usadila v Brooklyne. Momentálne sa odúča používať ráno opakované budenie. Pomaly sa to zlepšuje.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Citadella (SK)Originální název:
Herding Cats, 2018
Další a prozatím poslední díl ze série komiksů Sarah's Scribbles, který byl opět skvělý a opět nezklamal.
Téma komiksů je stále podobné, týká se nějakých životních strastí, problémů, ale také vtipných a satirických událostí ze života Sarah Andersen.
Specifikum tohoto dílu je, že se autorka věnuje podpoře a radám pro umělce v dnešní době, zvlášť těm, kteří publikují na internet.
Opět velmi vtipné, chytré, prostě se celou dobu smějete. Miluju komiksy a humor Sarah Andersen.
A to grafické zpracování? Opět perfektní!
Ve zkouškovém opět skvělá forma odreagování, rychlé a skvělé na čtení.
Jedinou chybu, kterou vidím je, že tyto vtípky pochopí a zasmějí se jim pouze lidé, kteří jsou knihomolové, introverti... prostě zkrátka lidé, kteří se podobají určitým způsobem autorce.
Ale pokud jste knihomol, který třeba i rád něco tvoří nebo jen introvert, který se rád zasměje, tak tato komiksová kniha je přesně pro vás.
9 stránek bylo fakt parádních - u sedmi z nich jsem smekla, jak jsou trefné, a u dvou se řehtala jako kobyla. Zbytek tam pro mne být nemusel. Je mi líto, ale v tomto případě nadšení ostatních čtenářů nesdílím.
Nejlepší díl z téhle komiksové série, viděla jsem se na každé druhé straně a smála se fakt nahlas.
Předchozí dva díly byly parádní, takže trojka byla jistota. Opět skvělé vtipy a ilustrace u kterých jsem se nasmála.
Komiks nebyl špatný, ale opět už jsem se nezasmála tak, jako napoprvé. Nechci to úplně dávat autorce k tíži, neb nelze pořád produkovat 100% vtipné "minipříběhy". "Tvorba ve 21. století" se mi vcelku líbila (koneckonců by se dala vztáhnout i na spisovatele, což může být některým uživatelům či návštěvníkům této webové stránky bližší), leč bych možná drobet zvětšila písmo v této části knížky, bylo-li by to možné :-).
Už třetí komiks, který jsem od ní četla a pořád mi její styl přijde fajn. Skvělé na kratší relax.
Procentuální hodnocení: 90 %
"Pokud je něco příliš příkré na to, abyste to řekli někomu dalšímu, dejte si pozor, abyste to neustále neopakovali sami sobě."
I když jsem se ne úplně se vším ztotožnila, já ty její komiksy prostě žeru!! :o)
Opravdu jsem se divila, když mě kniha začala bavit. Čekala jsem něco takového oddechového pohodového, což mi také knížka dala. Ale dala mi i spoustu úžasných myšlenek, někdy jsem se smála a někdy mi to zas tak vtipné nepřišlo. Občas jsem se v komisi našla a bylo to fakt k popukání, občas jsem se zas našla, ale už tak vtipné mi to nepřišlo. Můžu doporučit je to moc krásná kniha.
Pokud se Vám líbily předchozí komiksy Sarah Andersen, nemusíte se bát, že vás kniha Kočky útočí zklame. Pokud nečekáte čistě nebo hlavně kočičí tématiku. Té tu není o moc víc (možná úplně stejně) jako v předchozích komiksech. Já jsem se smála od začátku až do konce, protože humor autorka mi je nesmírně sympatický. Může to být i vhodný dárek pro nějakou potrhlou kamarádku, protože ta se v tom jistě najde.
Už třetí komiks a stále mě překvapuje, že autorka pořád vymýšlí nová a zajímavá témata. Skoro v každém vidím sebe, nebo někoho z okolí, a nasměju se, jak je to pravdivé. Jen s jedním stripem nesouhlasím, nejsem totiž cat person. I když se kniha zaměřuje na kočičí milovníky, já si v tom dokážu představit svého psa, a nemám s tím problém. Naopak, i tak to pro mě bylo obohacující. Díky za skvělý počin, a těším se na další.
Tohle je můj první komiks a já jsem nadšená! Tohle bylo opravdu super. Knížka není nijak náročná na čtení a čte se velmi rychle. Co se týče komiksů, tak ty jsou prostě boží! U některých jsem se zasmála a v některých situací jsem se i viděla. Co se mi hodně líbilo byla "Příručka pro mladého kreativního člověka". Autorka to napsala přesně a pravdivě a to se mi hodně líbilo.
Tohle určitě není můj poslední komiks! ☻
I tento díl mne nadchnul a nezklamal. Sice se zde autorka zaměřila více na jiná témata než v prvním díle, ale i tak jsem se dost zasmála. V závěrečné části nám je představena úvaha a naděje autorky prokládané komiksíky. První díl je jedinečný, ale stejně tak i druhý a třetí. :)
Popravdě nevidím mezi těmito sbírkami komiksů žádný rozdíl, stále perfektní. Teď se nebavím o motivačních proslovech na konci, které bych zvládla vyvracet a doplňovat celé hodiny.
Být kočka, tak se vyjádřím asi následovně:
Titul celého souboru komiksových zastavení začíná kočkou, což je naprosto v pořádku. Jejich další vymezení s ohledem na aktivitu mi nevadí: kočky jsou šelmy, mohou (a rády to dělají) útočit, ale kde potom jsou??? Jsme přece hybatelem všeho (člověk - pán tvorstva, k smíchu), což autorka (živitelka?) vůbec nepochopila!!! Samozřejmě se rády schováváme, ale účelně a s grácií, ale ne že o nás nebude ani vidu, ani slechu, ani zmínka!? Jsme všudypřítomné!!! Aspoň že mezi ošklivými obrázky jsme ty nejhezčí (hlavně já :-), o tom žádná. Nicméně co měl znamenat ten tvar krásného rozmístění našeho krásného těla označený jako "bochník"??? Fuj! A to jsi výtvarnice!!??
kočky humor komiksy kreslený humor každodenní život
2016 | Dospělost je mýtus |
2021 | Tesáky |
2017 | Ubulená hromádka štěstí |
2018 | Kočky útočí |
2021 | Mimoňka |
Knížka pobavila, nicméně už o dost méně než předchozí díly. Námětem komiksů je čím dál tím víc úzkost, se kterou se autorka nejspíš vypořádává i díky získané popularitě. Celkově první díl série byl mnohem uvolněnější. Každopádně stejně se v ní najde několik scén, ketré vás prostě dostanou.