Mačky nie sú ovce
Sarah Andersen
Dospělost je mýtus série
Prispôsobovať sa životu ako táto svetoznáma autorka komiksov nie je jednoduché. Hroziace termíny, kopy obalov z rýchleho občerstvenia pod žiariacou obrazovkou počítača a nekonečne pribúdajúce húfy domácich miláčikov... mmm, nevadí – v podstate sa tým nič nemení. S charakteristickým humorom a šarmom ponúka tretia zbierka komiksov a ilustrovaných osobných esejí Sarah Andersenovej návod na prežitie v uponáhľanom modernom svete: od dôležitosti vyhýbať sa ráno ľuďom, cez obranu pred internetovými trolmi až po zbytočnosť upratovania, ktorá vám život až tak veľmi nezmení. Keď však zlyhá všetko ostatné, a svet okolo vás sa rúca, urobte si hrnček teplej čokolády, rátajte dni do Halloweenu a pritúľte sa k svojmu chlpatému záblesku nádeje. Sarah Andersen je mladá umelkyňa, ktorá sa usadila v Brooklyne. Momentálne sa odúča používať ráno opakované budenie. Pomaly sa to zlepšuje.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Citadella (SK)Originální název:
Herding Cats, 2018
Musím říct, že předešlé dva díly mě bavily více, ale ....! Zase se mi velmi líbilo povídání na konci knihy, které může pomoct nejen umělci :)
Souhlasím s ostatními komentáři,kniha je ze všech tří nejslabší ale pořád sou to krásné a vtipné ilustrace :-)
Milujem jej kreslenky a všetky knižky. Je to naozaj pri väčšine obrázkov, ako keby niekto nakreslil môj deň alebo “životné” udalosti. Zasmejem sa, trošku si oddýchnem a pokývem hlavou s radosťou, že v tom nie som sama ☺️. Myslím, že sa tu nájde veľa ľudí, asi hlavne dievčat a žien, ktoré sa v knižke našli aspoň na 1 obrázku.
Hodnotím pěti hvězdičkami a zároveň přiznávám, že mé hodnocení je zcela neobjektivní - já se totiž ve většině těch stripů prostě vidím. =)
PS: Akorát těch koček tam klidně mohlo být i víc!
Obecně komiksy nevyhledávám, ale toto prostě musím mít :-).
Ano, je to nejslabší, ale pro introverty s úzkostí stále šité na míru...
Třetí díl jsem asi před měsícem koupila ze zahraničního bookstoru v angličtině, kdy jsem ještě netušila, že zanedlouho vyjde tento díl i v češtině! :D I tento díl je však stále stejně ulítlý a vtipný, ačkoliv ze všech tří dílů je možná opravdu nejslabší. To mi však ale nebrání dát 5* Závěr, který je věnován všem (mladým) lidem s vášní pro umění je skvěle napsaný, takové malé připomenutí, že pokud vás něco opravdu baví, tak to dělejte dál nehledě na to, že se najde nějaký mudrlant v okolí, který vám to nadšení dokáže zkazit ať už oprávněnou nebo neoprávněnou kritikou :)
Objektivně musím uznat, že ze všech tří dílů je tento asi nejslabší. To však nicméně nemění nic na skutečnosti, že se u ní pobavíte a pravděpodobně se i v mnoha příbězích najdete.
kočky humor komiksy kreslený humor každodenní život
2016 | Dospělost je mýtus |
2021 | Tesáky |