Dotknout se hvězd - Zápisky Marouška blázna
Marek Holeček
Cest je tolik, kolik naše představivost dovolí Každým nádechem v řídkém ledovém vzduchu jsem byl blíž k naplnění snu. Též smrti, která čekala jen na drobné zaváhání. Vnímal jsem vlastní křehkost, naprosté vyčerpání a zároveň silnou radost z bytí. Rok 2019 mým horským výpravám doopravdy přál. Nové výstupy mi přinesly uznání i ocenění za nejlepší horolezecký počin na světě. Lezení však není o stupních vítězů, ale o zážitku, kdy se dotýkáte překrásných štítů pod oblohou plnou hvězd.... celý text
Zábavně napsaná kniha, poutavé vyprávění, krásné obrázky, Mára je Mára a není co vytknout.
Fotky pěkné, historky také, ale slušelo by se mít editora. Přetištěním všech možných publikovaných rozhovorů v časopisech a novinách se z téhle jinak pěkné knížky stává trochu kočkopes. A je to škoda, on umí psát. Možná by bylo příště lepší tolik nespěchat na vydání a zapracovat na kompaktnosti textu.
Zabavne. Zajimave. Moc chvalim pohledy jinych na stejne tema, at uz projekty nebo zivot obecne. Taky se mi libi to, ze Maara neumlcel druhe, kdyz ho vykreslili se vsim. S TOP uzasnymi vlastnostmi (vytrvalost, humor, odvaha jit za svym...) i s temi mene k chlubeni (excentricnost, napady nekde za hranou,..).
Opravdu skvela kniha, kde autor nic neskryva. Zije "jen" svuj zivot. Motivuje k tomu, se vydat na stejnou cestu. A to chces.
za mě nejlepší Márovina...jako jeho fanoušci máme doma komplet sbírku, některí i podepsané...a tuhle jsem si zatím užila nejvíc...taky je psaná Márovým květnatým stylem, ale vzhledem ke kratšímu odstupu od "Dotknout se nebe" do ní Mára potřeboval vtěsnat méně historek a akce, a to se mi líbilo...o to víc je v knížce obrazového materiálu.
Nechybí nějaký ten rozhovor, seznámení se spolulezci, partnerkami, kameramanem..přesně takovouhle knížku jsem v tomto nelehkém čase potřebovala..díky Máro !!!
A lidi, pronásledujte své sny :)
Doporučuji všemi 10...
Můj syn ji dostane od Ježíška, ale nejradši bych si ji sobecky nechala pro sebe.
Nádherná kniha ♥️♥️♥️
Překrásné fotografie doprovází skvělé texty...tohle je osobní a pokorné vyznání Marka Holečka.
Děkuji za "Boys 1970". Ten tragický příběh
mne nikdy nepřebolí.
horolezci horolezecké expedice
2018 | Dotknout se nebe |
2022 | Dotknout se duše |
2015 | České himálajské dobrodružství II: Zápisky Marouška blázna |
2020 | Dotknout se hvězd - Zápisky Marouška blázna |
2024 | Dotknout se štěstí |
Povedená kniha,zajímavé příběhy, ale hlavně krásné fotky.