Dračie pestúnky

Dračie pestúnky
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516514/bmid_dracie-pestunky-Ipa-516514.jpg 5 117 117

Morgavsa a Morgana série

1. díl >

Morgavsa a Morgana sú dve čarodejky. Teda vlastne len Morgavsa. Morgana sa čarodejníckemu remeslu zatiaľ len učí a ešte jej to čarovanie nejde až tak dobre. To sa však zmení, keď sa týmto dvom hrdinkám dostane do ruky dračie vajce, ktoré musia čo nerýchlejšie vrátiť majiteľovi. Behom dlhej cesty na Island, kde draci žijú, prežijú nejedno dobrodružstvo, a Morganka sa dozvie jedno veľké tajomstvo.... celý text

martin č.
14.01.2020 5 z 5

Četl jsem pár dílů dceři ve Čtyřlístku a po několikátém z nich jsem přišel na to, že je to daleko nejlepší komiks poslední doby, co mi přišel pod ruku (mnohem lepší než současný Čtyřlístek - a to jsem fanda těch starých z osmdesátek). Když jsem v časopise uviděl reklamu na tuhle knížku, musel jsem ji pod vánoční stromeček pořídit. Neuvěřitelně chytré a vtipné, nádherně kreslené a ještě s přídavkem drobných poučení pro děti. Moc se těším se na druhý díl a doufám, že vyjdou i další.
mmch všimli jste si v jednom obrázku té party ze Hra o trůny? Johna Snowa, Tyriona, Hodora a dalších :D ?

Alex.Barunka
31.10.2019 5 z 5

Tohle je největší roztomilost!

Miluju, když komiks určený pro dětského čtenáře rozhodně neurazí ani dospěláka. Morgavsa a Morgana vycházejí ze Čtyřlístku. Jsou zasazeny do prostředí Sherwoodského lesa doby Artuše a Merlina. A co vám budu říkat, jsou naprosto nedostižitelné.

Marcik7
22.10.2019

Komiksy obecně mám moc ráda a tento patří k nejoblíbenějším. Je půvabný, chytrý, do detailů propracovaný a moc mě baví.

Dajda
27.05.2019 5 z 5

Přenádherně ilustrovaný a chytrý komiks! Těším se na pokračování :-)

Zmiu
15.05.2019 5 z 5

Novější příběhy ze Čtyřlístku už moc neznám, ale když se mi nějaké číslo dostane do ruky, Morgavsa a Morgana jsou mezi těmi, které si vždy přečtu. Líbí se mi jak výtvarně, tak příběhem. Kniha je ještě mnohem lepší. Ucelený příběh má lepší dynamiku než díly, které vycházejí jednou za několik čísel. Autor si taky neuvěřitelně vyhrál s detaily, dost věcí přepracoval a přidal. Jsem nadšená. Je zde vše, co by ve správném komiksu mělo být. Vtip, poučení, hraní si s detaily a zajímavý příběh. Už dávno nepatřím do cílové skupiny, ale když byli hrdinové proměnění v jablka, tak jsem brečela smíchy nad jejich hláškami. To je vlastně poslední důležitá vlastnost dobrého dětského komiksu. Baví i dospělé.

Norri
25.04.2019 5 z 5

Už fakt, že tento příběh původně vycházel v Čtyřlístku, jasně vypovídá o hlavním cílovém publiku. Vyprávění ale není natolik naivní, aby si ho nemohli užít i odrostlejší čtenáři. Líbí se mi, že Kopl v příběhu pracuje i s takovými věcmi, jako že zhasnutí ohně při odsátí vzduchu. Tím se naplňuje i edukativní rozměr tohoto komiksu. Potěšily mě některé popkulturní odkazy a průpovídky, i nefalšovaná magie ve formě “Helmy děsu” ze severských ság. Kresba Petra Kopla je hravější než kdy dřív a mám pocit, že se v některých detailech přiblížil stylu Dana Černého, což atmosféře vyprávění prospělo. Celkově je kniha moc pěkně udělaná a to včetně pěkných kreslených předsádek. Vůbec mě nepotěšil neuzavřený konec. Budu teď muset čekat na další knihy...

mot33
07.04.2019 5 z 5

Klasický kousek ze čtyřlístku daný do jedné knihy,za mě ano.