Živelné měňavice
Petr Kopl

Morgavsa a Morgana série
Oblíbené příhody malé Morganky, které znáte ze Čtyřlístku, vycházejí poprvé v knižní podobě! Morgavsa a Morganka jsou dvě čarodějky. Tedy vlastně jenom Morgavsa. Morganka se toto řemeslo teprve učí a zdá se, že se velmi rychle zlepšuje. Naše hrdinky jedou vrátit draka do jeho rodiště. Zároveň sledují stopy zlé a velmi mocné čarodějky. Co všechno je na Islandu asi čeká?... celý text

Celou sérii čtu bohužel uplně hloupě na přeskáčku (podle toho, jak zrovna ulovím v knihovně, takže jsem četla v pořadí 5, 3, 1, 4, 2 a 6), čímž může být moje hodnocení asi do určité míry negativně ovlivněno, ale tento díl je v podstatě jediný, který se mi opravdu hodně líbil.

Baví. Několikrát jsem se nahlas zasmála, což se mi u knihy už dlouho nestalo (i když to je asi hlavně pro témata ostatních knih).
Že jsou v komiksu i drobná až zásadní ponaučení je bonus navíc.

Komiks pro děti , který ale určitě pobaví i dospěláky - mě teda baví moc. Třeba sžíravá ironie Krákala a speciálně v tomto díle jsem se zasmála nepovedeným proměnách malé Morganky v různé známé komiksové postavičky.

Miluju. Od prvního dne, kdy jsem se s Morgavsou a Morganou seznámila. A nepochybuji, že je budu milovat napořád.
Příběhy jsou mnohaúrovňové, poučné, ale také vtipné. Je až s podivem, kolik informací tam člověk najde. A styl kresby je do detailu vymazlený.

No já se opět bavil :) Petr Kopl nezklamal :) Děti 5 a 7 let si to užívaly a já s nimi :) Každý si našel to své, co chtěl najít a tak to má být :) Těšíme se na 3. knihu, kterou nám přinesl Ježíšek ;)

Druhé pokračování výborného příběhu dvou čarodějek. Procestovaly jsme s nimi hodný kus světa, objevily mnoho zajímavých tvorů a poučily se z Morgavsiných mouder. Ani nevím, kterou z těch dvou čarodam mám raději. Zmiňovat, že příběh je prošpikovaný popkulturními odkazy jako roštěnka, ani nemusím. Toto je prostě bezvadný komiks pro děti i dospělé. Bravo, bravissimo!

Petr Kopl je prostě génius miluji jeho styl kresby a když jsem viděla tuto knihu v knihovně vypůjčila jsem si ji jen kvůli tomu že je to právě od Petra Kopla. Jen tak dál v takovýchto projektech český komiks si zaslouží do světa a tento dvojnásob.
PS: nakonec jsem neodolala a celou sérii koupila do knihovny :)

Musím chválit stejně jako u prvního dílu. Zase jsem se tomu smál nahlas. Petr Kopl velmi dobře míchá mytologické prvky s legendami, koření to humorem s chytrostí, a v kouzelném kotlíku z toho vaří velmi chutnou polévku pro děti i dospělé. Líbí se mi, že nad rámec běžného poučování pro děti dělá i osvětu pro přežití v dnešní mediálně dezinformační době. Když k tomu přidám i odkazy na jiné dětské komiksy a dokonce i na Lovecrafta, tak musím konstatovat, že Morgavsa & Morgana patří k tomu nejlepšímu, co u nás v posledních letech vyšlo.

Morgavsa a Morgana 2 je veľmi príjemný a hravý komiks plný nápadov. Je obdivuhodné, ako to Petr Kopl presne trafil, že to je veľmi zábavné pre deti a komiks baví aj dospelých čitateľov. Na 80 stranách sa neustále deje niečo nové a bol to asi jeden z najrýchlejšie prečítaných komiksov. Ubehlo to neuveriteľne rýchlo a som veľmi zvedavý na tretí diel.

Druhý díl je možná ještě o kapku lepší, než první... Snad pro to množství narážek, které si vychutnají až dospěláci.... :)

Ani druhý díl nezklamal. Propracované ilustrace, zajímavý příběh, hra s jazykem a veselé vtípky. I trocha poučení. Těším se na další díl.

Já vím, že to vychází ve Čtyřlístku, ale je to prostě bomba. Je to styl humoru je přesně to co zbožňuju :-)

Originální příběh, humor i pro dospělé, vtipné jazykové přesmyčky, roztomilá a přehledná kresba, prostě parádní komix. Nejlepší byla chiméra Morganka ;)

stejně perfektní jako předchozí díl. Nepoznal jsem ale úplně všechny postavičky (většinu ano), do kterých se proměňovala Morganka v "kouzlokřeči". Při setkání se sluníčkáři jsem se musel smát nahlas. Těším na se na závěrečný díl.

To je tak príma komiks :) Vtipný, milý, dobrosrdečný... a navíc se skandinávskými reáliemi :) Nejde ho nemít rád. Těším se na trojku!

Druhý díl popisuje putování čarodějek na sever. Opět nechybí vtipné obrázky a hlášky, okořeněné vikingskou mytologií
2019 | ![]() |
2019 | ![]() |
2018 | ![]() |
2010 | ![]() |
2012 | ![]() |
Tento díl byl vážně moc povedený. Nejvíc se dětem líbilo, jak se Morganka proměňovala v různé bytosti. Hodně jsme se nasmáli.
Těšíme se na závěrečný třetí díl. Trochu si je šetříme, takže budeme číst v únoru. Respektive, já mám schovanou i další sérii s těmito čarodějkami.
Krásné jsou i ilustrace a pan autor má skvělý smysl pro humor, takže ani dospěláci se nudit nebudou.
Jestli máte předškoláky nebo malé školáky, tak by vás rozhodně tato série neměla minout. Ti co umí číst, si je už můžou číst sami.