Druhá strana archeologie
Erich von Däniken
Autor světových bestsellerů vyvrací s týmem úctyhodných specialistů takzvaný vědecký pohled na dějiny a na původ člověka. Dozvíme se o hvězdných kultech a předvěkých hvězdných mapách, o stopách Mayů a původu drážďanského kodexu. Užasneme nad senzačními nálezy v El Mirador, které tam zanechali předvěcí astronauti, nad podstatou kamene mudrců a stroje na manu a i nad objevy alchymistů. Posoudíme důkazy o jaderných explozích v předvěké době. Pobývali starověcí Egypťané v Austrálii? Odkud by jinak pocházely heieroglyfy na skalách v Down Under? Užasneme nad vědomostmi Dogonů a řešením záhady hvězdy Sirius C. Dočteme se o objektu M, což byl objekt UFO z doby ledové, o vzduchoplavcích středověku, o stovky let starém popisu UFO od konquistatora Pedra de Gamboa v Chille i o řešení největší záhady 20. století tzv. tunguzského meteoritu. Možnosti příštích kosmických letů a zachování lidstva na vesmírné lodi zvané Země vyjádřili autoři v šesti zásadních tezích.... celý text
Literatura světová Historie Záhady
Vydáno: 2012 , DialogOriginální název:
Die andere Seite der Archäologie, 2011
Tento rok (2012) v edici Tajemství vyšla již druhá kniha světoznámého astroarcheologa Ericha von Dänikena. Tato nese název Druhá strana archeologie s podtitulem Fascinace neznámým.
Tetokrát však ji nepíše Däniken sám, ale je to soubor několika statí a článků na téma mimozemšťani na naší planetě od několika světově uznávaných vědců, badatelů, fyziků a matematiků.
Můžeme tu vidět a přečíst články takových osobností jako je Gisela Ermelová, Ronald Rattmann, Klaus Eenboon, Rafael Videla, Ulrich Dopatka a spoustu dalších.
Všichni, kteří píšou v této knize zastávají názor, že v minulosti u nás na Planetě přistáli mimozemšťani a dali základy k vývoji lidské civilizace. Důkazů k této teorii je velká spousta a tím největší je určitě kniha knih - Bible. Jedna z nejvetší sci-fi knih všech dob. V této knize je spousta zbraní hromadného ničení, kosmických lodí, atomových výbuchů a tím nejzajímavějším je určitě dlouhověkost některých hrdinů tohoto příběhu a jejich podivná setkání z "anděli" a "bohy".
Celkově je ve všech různých náboženstvích velké množství důkazů o zásahu podivných tvorů, jejich výuka lidstva o astronomii, stavitelství, matematiku a mnoho dalších vědních oborů.
Takové knihy já prostě žeru.
Pro mě zůstává E.von Däniken průkopníkem tzv. archeoastronautické teorie ve smyslu popření Darwinovy evoluční teorie, týkající se homo sapiens sapiens. On byl první, kdo oficiálně vystoupil před vědecký svět s tím, že minulost lidstva je jiná, než jak ji prezentuje suchopárná věda a že lidský genetický kód není výsledkem evoluce, nýbrž zásahem "zvenčí", Někým, kdo tady v dávné historii na Zemi nějakou dobu pobýval a operoval - ať už se týká těžby nerostů nebo manipulace s flórou a tehdejší faunou na genetické úrovni.
Toto byl v té době velmi odvážný počin a za to mu patří uznání a dík - že rozhýbal celosvětovou diskusi o tomto tématu. Dneska má už naštěstí plno kvalitních následovníků z řad vědců, žurnalistů, cestovatelů i archeologů, ať už profesionálních či amatérských.
Snad se ještě dožiju dne, kdy pravda konečně vyjde najevo!!
1971 | Vzpomínky na budoucnost |
1995 | Šok z bohů |
2008 | Den, kdy přišli bohové |
1991 | Oči sfingy |
2007 | Planeta lhářů |
Zajímavá kniha pro každého, koho fascinuje vesmír, neznámé mimozemské civilizace apod. Velmi mě zaujalo šest tezí k přežití.