Odkaz
Tabea Bach (p)
Dům hedvábí série
< 3. díl
Dům hedvábí přímo překypuje štěstím. Angela a Vittorio plánují svatbu a Nathaliin synek je zdejší malé sluníčko. Nečekaně se ale nad rodinou začnou stahovat mračna. Příbuzní Lorenzovy první ženy totiž vznesli nárok na Dům hedvábí. Angela a její blízcí se tak ocitnou v nebezpečí, že přijdou o tkalcovnu hedvábí i o milovaný domov…... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2023 , Ikar (ČR)Originální název:
Das Vermächtnis der Seidenvilla, 2020
Příjemné čtení, čte se jedním dechem od prvního dílu až ke třetímu. Je to sice jako pohádka, ale snít se má. Kdo by nechtěl dělat koníčka jako práci a mít kolem sebe fajn lidi.
Všechno dobře dopadlo, no to jsem ráda... :-) Jistě, je to pohádka pro dospělé, jak je psáno v dalších komentářích, ale taková milá a nenáročná. Když v lednu zamrzá i mozek, je příjemné italské podnebí skvělé prostředí na relax. Jinak oceňuju, jak autorce postavy vyšly krásně do párů! :-)
Tahle trilogie bylo velmi příjemné čtení, takové oddychové nenáročné, líbila se mi přátelská atmosféra v tkalcovně. Opravdu se to pěkně četlo.
Tak série Dům hedvábí je za mnou a ten konec, ten konec mě dostal už tím jak byl napsaný i když si to člověk představoval:) Je to velice povedená trilogie!
Ajajaj, to jsem si zase zaslzela. Já vím, že je to takový trochu nereálný, jak tam všechno vychází a když přijde něco zlého, tak se to mnohdy zázračně vyřeší, ale mě to nevadí, jinak by mě to asi nebavilo, s tím jsem do čtení šla a teď mi to tak sedlo, takový příběh jsem potřebovala.
Celá série překvapila, má to kromě klasické romantiky i napětí a přidanou historickou a místopisnou hodnotu.
Snad nejkrásnější díl z celé série. Moc doporučuji k přečtení. Závěrem i slzičky ukaply. Moc doporučuji
Občas se stává, že poslední díl trilogie je už tak nějak "natahovaný", bez spádu. V tomto případě tomu však tak není. I poslední díl je čtivý, proplouváte dějem a ani se nenadáte a je tu konec. Pokud se chcete příjemně naladit a nechat se "pohladit hedvábím", sáhněte po této trilogii.
Krásná série pro romantické duše :))
V každé části se toho poměrně dost děje, ale není to nepřehledné a navíc čtení je hedvábně plynulé :))
2018 | Ostrov kamélií |
2022 | Dům hedvábí |
2019 | Ženy z ostrova kamélií |
2020 | Návrat na ostrov kamélií |
2023 | Dům knih |
Poslední díl o domě hedvábí mám za sebou,díl, ve kterém se všechny tajemství vyjdou najevo a na konci se každý najde svoji nápln do života.Je to pohádka,ale bylo tam i nějaké tajemství a to mám v příbězích ráda.