Duša z popola a krvi
Jennifer L. Armentrout
Z krve a popela / Z krvi a popola série
< 5. díl
Len jeho spomienky ju môžu zachrániť... Veľká prapôvodná sila povstala. Kráľovná z tela a ohňa sa stala prvotnou z krvi a kostí – skutočnou prvotnou bohyňou života a smrti. A bitka, v ktorej bojujú Casteel, Poppy a ich spojenci, sa len začína. Bohovia v Ilizeu sa prebúdzajú a ríša smrteľníkov sa pripravuje na nadchádzajúcu vojnu. No keď na Poppy doľahne ťažoba krvi, Cas musí čeliť veľmi reálnej možnosti, že strašné a nečakané následky toho, čo sa z nej stáva, mu ju môžu vziať. Dostane však radu a mieni sa jej držať, kým čaká, kedy sa jej nádherné oči znova otvoria: rozprávať sa s ňou. A tak sa s ňou rozpráva. Pripomína Poppy, ako spolu začínali, odhaľuje jej o sebe veci, ktoré vie len Kieran. No nikto netuší, kedy sa preberie ani ako sa potom zmení ríša a Casteel. Jennifer L. Armentroutová, najpredávanejšia autorka podľa New York Times, sa v ďalšej časti série Z krvi a popola vracia k veľkolepému príbehu lásky Poppy a Casteela. No tentoraz bude hovoriť Hawke.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Bude vydáno: 2024 , Zelený KocúrOriginální název:
The Soul of Ash and Blood, 2023
3/5*
Hvězdičky jsou jen za Casovu prořízlou pusu a Kieranův sexy důvtip.
Jinak tohle nelze nazvat ani výplňkovým dílem, tohle je díl naprosto zbytečný. Mám tu sérii fakt ráda, ale rejžování a zbytečné natahování sérií, které se celkem stává folklórem, je opravdu na pováženou.
Nové informace zde máme asi cca na 50 stránkách, možná ani to ne, a dalších skoro 600 stran jsme již četli.
Bože můj, tomu říkám " primárně stránky. Pohled Case hezký, ale dát něco nového až na poslední stránku je děs.
Připojím se k ostatním, jsem zklamaná, téměř žádný nový příběh, jen opakování předchozího děje z pohledu Case.
616 stran knihy, z toho snad 50 stran nám přinese něco nového. Bohužel za mě naprosto zbytečné.
Někdo ocení retelling prvního dílu z pohledu Casteela, ale já to nevyhledávám a obecně moc v knihách nemusím. Třebaže je to hezká představa vyslyšet Casteelův příběh a poznat i jeho pohled, bohatě by k tomu stačila 200 stránková novela. To by zase bylo o něčem jiném, ale takto je to přespříliš dlouhé.
Užila jsem si jen začátek a pak až samotný konec, kdy se něco dělo v přítomné době. Závěr napínavý, skvělý a velmi zajímavý, že čtenáře zkrátka naláká na další díl série Z krve a popela. Ale to je vše.
Za poskytnutí knihy k recenzi v rámci #spoluprace děkuji Albatros Media
Pátý díl ze série Z krve a popela. Tady budu hodně kritická, protože tento díl mi přijde takový dodatkový. Je to celé z pohledu Casteela, který vypráví Poppy jak se do zámku dostal atd. Což mi vše už dávno víme, jen je to z jeho pohledu.
Příběh má 616 stránek. Přeskakovala jsem, protože v příběhu nebylo nic co bych už nevěděla. Na konci se teda něco malinko stane, ale už to bylo za mě předvídatelný a u tohoto dílu jsem se pekelně nudila.
Nevím jestli autorka spíše vidí vidinu peněz a tím klesá její kvalita, ale vážně nechápu jak tak dobrou sérii mohla potopit. Je to čistě můj názor. Autorka si vedla skvěle, ale její zbytečné a zdlouhavé natahování této série brzy přestane čtenáře bavit…
Autorka by se mohla posunout dál a vymyslet něco nového..
Já jsem nadšená. Celou sérii miluju. Chtěla jsem si před dalším dílem všechny díly znovu osvěžit, tak je to pro mě náhrada za první díl z pohledu Case. Plno věcí jsem zapomněla, "viděla" z druhého pohledu. Navíc se minulost prolíná s přítomností, a ten konec..... potřebuji co nejdřív další díl.
Asi trošku zbytečná kniha. Je to spíš na osvěžení děje, ale ten kdo četl tuto skvělou sérii opakovaně, jako já, nic takové nepotřebuje. Stačí si přečíst asi 50 stran na konci. Ze 600 stran jsem přečetla asi půlku,jenom některé scény. Doufám, že další kniha bude dej posouvat dál.
Pro mě je série Z krve a popela srdcovou záležitostí.
A myslím, že je dobře, že počáteční díl z pohledu Casteela je nám tady naservírován uprostřed série a ne až na konci, jako doplněk - jak to u oblíbených sérií bývá.
Za mě výborný tah - mám ráda, když si při vydání nového dílu osvěžím díly předchozí (přeci jen časový odstup vydání je někdy dost dlouhý ...) a při každém dílu o 600 stranách i více, je toto zhola nemožné.
Proto chválím tento díl a rozhodně se těším na další - doufám, že brzy.
Je to už nějaký ten pátek, co jsem si zamilovala tvorbu Jennifer L. Armentrout. Fantasy nikdy nebylo mým oblíbeným žánrem, ale pomalu a opatrně jsem se mu, právě díky této autorce, dostávala na chuť.
Samozřejmě mě proto nemohl minout pátý díl série „Z krve a popela“. Pro moje překvapení se tentokrát jednalo o převyprávění prvního dílu z pohledu Casteela. Jako čtenář se nedozvíte hromadu novinek, ale můžete se opět těšit na čtivý, žhavý a krásný příběh.
Co se musí autorce nechat je to, že dokáže čtenáře během pár minut vtáhnout do děje a už ho nepustit až do samotného konce. A to je co říct (tento díl mám přes 600 stránek).
I když jsem očekávala pokračování celého příběhu a samotný závěr série, není pro mě tato kniha zklamáním.
Jsem opravdu natěšená na to, co nám přinese další díl!
Opravdu mě překvapilo a dost i zklamalo, že se jedná znovu o první díl, vlastně jeho převyprávění z pohledu Casteela. Doufala jsem, že to bude to velkolepé finále, na které se autorka nadechuje už tolik dílů. Bohužel jsme se vrátili zpět na začátek... vlastně to není až tak špatné, protože první díl byl z celé série jednoznačně nejlepší, zatímco další díly se utápí v nekonečných odstavcích vysvětlování a překombinování zápletek, které čtenáře velmi rychle unaví. Nicméně za mě to bylo zbytečné, dostáváme zde hromadu nechlapské romantiky z pohledu chlapa, spousta odstavců jsem musela přeskálat, abych se nenudila. Celé to působí dojmem, jako by autorka nevěděla co dál, tak sáhla na jistotu a vykradla sama sebe.
Já jsem se do téhle série a do těch postav jednoduše zamilovala. Ano je to první díl převyprávěný z pohledu hlavního hrdiny a ano asi tam úplně nejsou nové informace ale přesto jich pár najdete. Odkryjeme trochu jeho nejtemnější myšlenky a pohnutky.
Bavilo mě to a s očekáváním vyhlížím další knihy.
První díl z pohledu Case. Pár stránek ze součastnosti (navazuje na 4. díl). Pořad je to čtivé, ale nic extra nového se tu nedozvíte.
Souhlasím s ostatními - je to pohled do prvního dílu, což jsme ale už věděli. Bylo fajn to vidět i z Case pohledu ale jako pardon, já už nepotřebuji zpátky do minulosti. Potřebuju, to co se bude dít teď :D. Dala jsem 5 hvězdiček, ačkoliv je to opakování tak i tak to bylo čtivé :).
V tomto dílu se bohužel nic nového neděje. Vrátíte se zpět na začátek s jediným rozdílem, že to vypráví Cas a sebemrskačství Poppy ohledně Panny tam je nahrazeno jeho ztopořeným údem a chtíčem.
Za mě zbytečný díl, nebo měl být vydán až na konec série. Takto je to opět o rok zbytečně natáhnuté - vzhledem k tomu, že to téměř kopíruje první díl, až na pár stránek a změnu pohledu.
Co se musí nechat, že se to čte samo. No musíme doufat, že v příští knize se opět rozjede děj a nebude to třeba z pohledu Kierana.
Tak tohle bylo opravdu těžké zklamání! Čekala sem úplně něco jiného jak se bude přiběhl vyvíjet dál ale tohle si paní spisovatelka mohla odpustit na konec pokud vůbec.
No, za mě obrovské zklamání. Jsem velký fanda série, opravdu jo, ale tohle si měla nechat úplně na konec, až bude příběh dokončený. Takhle je to výstřel do tmy.
Osobně jsem se na knihu moc těšila, ale kniha mě docela zklamala. Shrnutí je opravdu super ale čekala jsem že se bude něco dít, a né tohle. Taky jsem čekala že to bude poslední díl a není. No uvidíme co bude příště.
Shrnutí první knihy Z krve a popela z pohledu Casteela. Já tuhle sérii naprosto zbožňuju, takže za mě se to čte samo.
Jen doufám, že při nárůstu velké hmotnosti v mojí knihovničce bude další díl už poslední.
zlo láska magie tajemství utopie nebezpečí romantika pro dospívající mládež (young adult) pohled jiné postavy na původní příběhAutorovy další knížky
2021 | Z krve a popela |
2014 | Počkám na tebe |
2014 | Buď se mnou |
2015 | Zůstaň se mnou |
2014 | Jako led |
Kniha je psaná z pohledu Casteela, obecně moc nemusím když to takto autor píše. Sice tam bylo dost pocitů z jeho strany, ale opravdu málo budoucnosti. Jsem zvědavá spíš na pokračování. Uvidíme co další díl..