Dusím se ve vlastní šťávě

Dusím se ve vlastní šťávě
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355302/bmid_dusim-se-ve-vlastni-stave-lLh-355302.jpg 4 241 241

Jak se pamatuju, bylo ve městě počasí konverzačním námětem, jenž se podával ve společnosti jako solené buráky a nepředpokládalo se, že přetrvá několik úvodních vět. Na venkově je počasí právě tak důležité jako potrava a někdy znamená život nebo smrt. Diskuse o počasí se mohou větvit do mnoha zajímavých směrů, jako je třebas mimino paní Exeterové, které se narodilo málem na pláži, protože bouře smetla molo, takže převozní pramice nemohly přistávat, a pobřežní hlídku nešlo zavolat, protože jediná telefonní linka na ostrově byla obsazena receptem na švestkový koláč. Za těch dvanáct let jsme tu zažili největší deště, největší sucho, nejstudenější zimu, nejvíc sněhu, největší zemětřesení, nejhorší sesuv půdy, nejvyšší příboj, nejnižší pokles hladiny při odlivu, nejprudší vichřice, nejdelší období nepřetržitých větrů, nejhustší mlhu, nejparnější den, nejranější jaro, nejpozdnější jaro, nejstudenější léto, nejteplejší podzim, nejchmurnější zimu (tuhle), nejdeštivější Vánoce - a k tomu úplné zatmění Měsíce, totální zatmění Slunce a létající talíř na oregonském břehu.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Argo

Onions in the Stew, 1953

Mabie
07.02.2017 5 z 5

Kniha úžasná, jen by mě zajímalo, jestli je člověk skutečně schopen všechny lapálie života zvládat s takovým nadhledem, vtipem a pohodou, jako to uměla autorka. Doporučuji.

Fizulka71
03.08.2016 5 z 5

V podání Betty se zdál i nedostupný ostrov Vashon jako kousek ráje na zemi, ve kterém se každodenní sbírání dřeva vyplaveného na pláži zdá jako svátek. Ani tuto knihu neopustil autorčin pověstný humor a nadhled v situacích, kdy slabé povahy tlučou zoufalstvím hlavou do zdi a ty ještě slabší rovnou skáčou z oken.

emma24
17.07.2016 5 z 5

Knihy, které si vezmu do ruky pokaždé, když je mi mizerně a hned jsme dvě. Ještě mít ten nadhled jako Betty a bylo by to fajn :-)

akdar72
09.06.2016 5 z 5

Další odpočinkové a příjemné čtení. Nejvíc jsem se usmívala na konci knihy, kdy Betty popisuje pubertu svých dcer.

BLeeCraleek
26.05.2016 3 z 5

Zase autobiografická kniha, popisující život Betty, jejího manžela Dona a jejich dvou dcer Anky a Janky. Docela jsem se ztrácela v časovém sledu, ale po minulých knihách jsem pochopila, že na tom ani tak nesejde. Bylo zajímavé s jakou důvěrou a najivitou přistupovali k některým věcem: kouření škodí jen dětem, DDT používám jako pudr :-)

petunkav
26.01.2016 5 z 5

Opět spousta vtipu a spousta životních zážitků a scén, které zapadají i do dnešní doby.
Skvělá.............

allebra
11.12.2014 5 z 5

Velmi příjemné odpočinkové čtení, ostatně jako všechny autorčiny knihy. (-:

pakoshka
22.05.2013 3 z 5

Jediná kniha od Betty, která mě bavila.

Milik
28.03.2013 5 z 5

Spisovatelku mám moc ráda, takže pro mě fajn oddechovka.

Alca007
22.04.2012

Je pravda, že první díl vejce a já je vtipnější, ale i tak se knížka dala číst.

Ellis
15.06.2011 2 z 5

Přečetla jsem, ale moc mne nezaujala. Rozhodně považuji za vypravěčsky a dějově nejlepší knihu Vejce a já. Chybělo mi více rozepsání situací a charakterů osob. Humor sice byl, ale jaksi násilný a místy až trapný. Některé situace nebyly moc uvěřitelné.

Lenka142
30.11.-0001 4 z 5

podle mého názoru nemá až takový děj jako třeba vejce a já ale i tak jde o velmi dobrou knihu