Dva lelci ve skříni – o Karlíkovi nemluvě

Dva lelci ve skříni – o Karlíkovi nemluvě
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357872/dva-lelci-ve-skrini-o-karlikovi-nem-Jo6-357872.jpg 4 50 50

Rozmarné vyprávění o Karlíkovi z 3. A, který tak dlouho chytal lelky, až je jednou doopravdy chytil.

boeink
20.06.2024

Nebýt čtenářské výzvy, určitě bych po Lelcích nesáhla, ale nebýt Lelků, 18. téma by pro mě nebylo jednoduché splnit :-)
Bylo to vtipné, milé a dovedu si představit, že to jednou budu číst svým vnoučatům (ale ráda si na to pár let ještě počkám!).

Aileena
16.05.2024 4 z 5

Pěkná knížka pro děti, ke které bych se nebýt čtenářské výzvy pravděpodobně nikdy nedostala a jeden ze vzácnějších případů, kdy jsem ráda, že se tak stalo.
Knížka mě i dceru dost pobavila a pro děti cca prvního stupně ZŠ bych ji rozhodně doporučila. Příběh je milý, zábavný i poučný, poměrně krátký - zkrátka přesně takový, jaký má správný příběh pro děti být.

ydnac
16.01.2024 3 z 5

JAK DVA LELCI ODNAUČILI KARLÍKA LELKOVAT :-).

Příběh o Karlíkovi je vtipný a zároveň poučný.
Každý z nás občas někdy chytá lelky, ale co když je najednou máte doma?
A oni nejradši nedělají nic, jenže Karlík se o ně začal starat, povídal si s nimi, rád by je ukázal kamarádům, ale bohužel žádné nemá...
A to se právě postupně a přirozeně změnilo :-).
Moc se mi líbí myšlenka, že děti vymění televizi za přírodu, knihy a kamarády :-).

Čtenářská výzva 2024, téma č.18.

Drakobrouk
25.11.2022 5 z 5

V této knize se mi líbil Karlíkův spolužák Petrmichlvít, protože má tak zvláštní a dlouhé jméno. Já bych nechtěl mít doma lelky, protože pořád dělají zmatek nebo odletí na Moravu a vyzbírají všechny erteple (brambory).

jaroiva
27.10.2018 5 z 5

Ať už chcete, nebo ne, říkejte mi Leone. A ten kdo rád lenoší, ať mi říká Leoši...
Fakt je to už přes 25 let, co jsem to četla? :)

SSTknihy
14.05.2018 4 z 5

„My jsme dva Leoši, co si jen tak lenoší. My jsme dva Leoni, co se nikam nehoní.“ - Tak tohle už mi zůstane v hlavě asi napořád. Skvěle vyprávěný zábavný příběh.

Faila
21.10.2017 5 z 5

Je už to opravdu dávno, co jsem tuhle knížku četla. Ale jako dítě jsem ji hltala. Možná se k ní jednou vrátím, ale možná raději ne, abych ničím nepřebila to dětské zbožňování. Nejsem si jistá, jestli by mé dospělejší oči tohle dílko vnímaly také tak legračně a roztomile.

Hasko
30.04.2017 4 z 5

Syn měl tuto knihu jako povinnou četbu,tak jsme četli spolu . Pro děti vtipně napsáno :).

Andrea x
26.02.2016 4 z 5

Jak se Ti to líbilo?
Úplně hezky. (Dava 6 let)

Sobotikova
31.01.2016 4 z 5

A ten, kdo rád lenoší, smí mi říkat Leoši :)

baterka.gs
12.08.2014 3 z 5

Opět jedna knih propagovaných tehdejším Knižním klubem.. Ale pro děti na základce rozhodně čtivá a dobrodružná.

bibi.r
08.05.2014 3 z 5

Příliš mě to neoslovilo, ale jsou tam 2-3 kapitolky, které byly vtipné.

Marčullkas
27.01.2014 5 z 5

Naše oblíbená dětská knížka, dva lelci ve skříni. Ač většinu dne prolelkovali, tak přesto zažívali různá dobrodružství :)

pro děti

Pavel Šrut