Dvě tváře lásky

Dvě tváře lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540904/bmid_dve-tvare-lasky.jpg 4 66 66

Strhující román o síle mateřství a všepohlcující vášni. Láska má mnoho podob. Co se stane, dojde-li ke střetu dvou z nich? Co když bezbřehé, avšak svým způsobem sobecké, mateřské lásce zkříží cestu láska romantická, vášnivá a spalující? Které citové pouto bude silnější? Matylda je mladá, nekonfliktní a důvěřivá dívka. Jana, matka jejího přítele, je ve všech směrech dokonalá, ale také majetnická a povýšená. Jakub je vzorný partner i syn. Miluje obě, matku obdivuje a s Matyldou ho pojí nespoutaná vášeň. Ale bude si muset vybrat. Jeho matka si totiž vedle něj představuje zcela jinou nevěstu a udělá cokoli, aby od něj Matyldu odvedla. Dokáže Matylda čelit lžím a nástrahám, které pro ni nastávající tchyně připraví?... celý text

Přidat komentář

zuzana2599
dnes 4 z 5

Ta nebesky modrá obálka a pak anotace, to byla dvě velká lákadla k přečtení tohoto debutového románu. Knížka se čte rychle, děj je svižný, přehledný, srozumitelný. Příběh je o síle nezdravé mateřské lásky, kterou postupně překoná láska milenecká. Kniha se mi líbila, jen já osobně mám raději pikantnosti jen naznačené, než popsané...To raději přenechám své fantazii. No, kdo by chtěl takovou tchyni jako je Jana? Určitě nikdo! Hezký a milý konec!

Tacovševidí
dnes 1 z 5

Podle hodnocení jsem se těšila na super knihu, ale chyba. Tohle bylo špatné. Nuda, šeď a zase nuda. Postavy ploché a nezajímavé, teda krom Jany - to byla jediná výrazná osoba, štvala mě, dobře intrikovala. Ale hlavní hrdinové byli nudní, nezajímavý, nevím kde měli tu svojí velkou lásku, žádnou jsem tam neviděla, žádné jejich scény tomu nenapovídaly. Kdyby to autorka nenapsala, myslela bych si že jsou jen kamarádi. Matylda byla hrozná puťka, Jakub zase mamánek - kdyby Matyldu miloval nežral by matce vše i s navijákem. Možná že jsem je dva nesnášela víc jak Janu. Děj byl hrozně předvídatelný a bohužel za mě i dost neoriginální - autorka mohla prokázat trochu víc fantazie. celé to bylo takové tuctové. Styl psaní je extremně jednoduchý, nezajímavý, na tom by měla autorka zamakat. Spousta nelogických chyb, celkove je to nedotažené. A poslední poznámka - erotické scény, to byla hrůza a děs, při čtení jsem se styděla za autorku, že tohle vůbec napsala. Bylo to trapné, nevhodně použité výrazy, celkově hodně slabé, a to nekomentuju ty šílenosti, co tam jsou. Prosím autorku, aby raději erotiku už nepsala. A chtělo by to trochu vypilovat jazyk. Mám pocit že tohle snad nemohl po autorce nikdo číst, jinak nechápu, jak tohle mohlo projít k nakladateli a následně vyjít. Je mi to líto. Tohle vážně ne. A obálku tak absolutně nechápu, co má společného s příběhem? Nejsem zvyklá se takto rozepisovat, ale tohle mi celkem zvedlo žaludek. Dávám 1* za postavu Jany.


Stanislava27
dnes 5 z 5

Ahojte

"Strhujúci román o síle mateřství a všepohlcujúci vášni"

"Láska má veľa podôb, čo sa stane keď sa dve z nich stretnú? Dokážu nájsť spoločnú cestu?

Matylda, je len obyčajná mladá slečna, pracujúca v IT sfére, ktorá si nezakladá na materiálnych veciach..
Spozná sa s Jakubom,ktorý pracuje v rodinnej firme ako účtovník spolu aj s mamou...
Jakub sa jedného dňa rozhodne, že svoju priateľku Matyldu zoznámi so svojou mamou Janou...

Jana, je prísna, má rada poriadok a je veľmi majetnická,čo sa týka jej syna Jakuba a veľmi nieje nadšená zo svojej budúcej nevesty, vedľa svojho syna si predstavuje úplne niekoho iného...Čo dá samotnej Matylde aj pocítiť intigami, klamstvami...

Pre svojho syna chce nevestu, ktorá je vzdelaná, zabezpečená a vhodná aby sa vydala za jej syna...
Jakub sa ocitá medzi dvoma mlynskymi kolesami, má rád ako svoju mamu tak aj svoju priateľku...
Ktorej z nej dá Jakub šancu? A dá sa to vôbec?

Poviem Vám, že toto bola teda riadna jazda, jednohubka, ktorú prečítate behom pár hodín, lebo inak sa vlastne ani nedá, od knihy som sa nevedela odtrhnúť...

Už na samotnom začiatku knihy Nás autorka tak navnadí a tak to zostane po celý čas...

Priznam sa, že Jana ako osoba mi bola veľmi nesympaticka, jej správanie sa mi miestami zdalo až nevhodné a Simona, tá bola jej vernou kópiou...

Ďalej už nebudem a ani nechcem už nič prezrádzať, nech ponechám čaro knihy aj naďalej. Ja môžem knihu len a len odporučiť...

Rada by som si prečítala aj pokračovanie, som zvedavá ako sa postavy vyvinuli ďalej...

Ak sa Vám zdá autorkine meno povedomé, tak sa Vám to nezdá, nebojte...
Tvorbu @maryshine_svetknizek ste už mali možnosť vidieť v knihe Zasnežené príbehy(2023), kde prispela svojou poviedkou...

Debut Dvě tváře lásky je autorkinim prvým "knižným" dieťaťom a ja sa veľmi teším na ďalšie autorkine knihy...

5*/5*

Autorská štafetka č. 72/2024

piskotjanicka
17.09.2024 5 z 5

Dalši skvělá kniha od české autorky a to:
Dvě tváře lásky od Marie Hamákové.
Kniha je čtivá. Téma tchýně a mateřské lásky smekám skvěle zpracované. Vztah matyldy by mohl být dokonalý, ale......
Příběh Matyldy prostě nejde odložit.
A jedno doporučení pro citlivé povahy mějte u sebe kapesníčky
Moc krásná kniha a těším se až bude mít autorka další vydané knihy

nela3812
17.09.2024 2 z 5

Baví mě myšlenka příběhu zaměřující se sílu lásky a rodinné vazby. A časem mě chytilo také stupňující se napětí mezi postavami a při odhalování minulosti. Co mě už tolik neuchvátilo je styl vyprávění, nedotažené detaily, nevhodně uchopené scény...

Vyprávění mi přijde hodně jednoduché, což není nutně na škodu. Větším problémem je neustále se měnící styl vyprávění z "pokec u kafe" do "mám v zadku pravítko". Z přátelského vyprávění se stává obchodní meeting. A přesně to se mimo vyprávění překlápí také do mluvy postav. Z jednoho monologu jsem tak často měla pocit, že jej tvoří dvě osoby.

Vztah mezi Jakubem a Matyldou funguje dobře a snadno si získají sympatie. Ale dá se jim to věřit? Užijeme si s nimi několik kouzelných romantických scén, které jim budeme tiše závidět. Dokud nedojde na sexuální scény. To je za mě jedno velké NE. Nebylo to sexy a nebylo to vzrušující. S postupem příběhu se scény sice zlepšují, ale nikdy to nedosáhne úrovně, kdy si to "užijete". A nehledě na to, chybí taky komunikace. Autorka popisuje velkou lásku, která ale nemá pevné základy.

Na co se ale můžete těšit, a autorka tady trefila do černého, je postava tchýně. Dlouho jsem k postavě necítila takový odpor jako tady. A přitom stačilo tak málo. Je protivná, přetvařuje se a především zcela zbytečně intrikuje. Je doslova nechutný, kam až dokáže, nejen ve svých myšlenkách, zajít. Dělá zdánlivé maličkosti, ale stačí to - funguje to. Autorce tleskám za to, jak jí dokázala vykreslit. Všechny její intriky jsem hltala a nenáviděla zároveň.

Mohla bych pokračovat dál s charakterem postav, nedotaženými detaily (těhotenství, děda), nebo jak se autorka sama předběhla v ději. Ale už mi nezbývá síla a místo. Věřím, že by se se správnou betací dokázala kniha posunout na vyšší úroveň - je toho hodně, co se dalo ještě vypilovat.

Hodnocení: 2/5
- spolupráce s autorkou, děkuji za zaslání knihy

knizni_blizenec
16.09.2024 4 z 5

MATYLDA - Je postavou, kterou má člověk rád. Chvíli se snaží vidět v Janě to dobré, dokáže být i bojovnicí, kterou jsem obdivovala. Nechtěla bych se dostat do její pozice. Matylda byla skvělá postava, jen na konci byla víc zabejčená, tak mi bylo Jakuba líto.

JAKUB - Chlap, co byl vzorný syn, co udělá vše pro matku, ale i Matyldu. Chvíli jsem ho měla za mamánka, což je pochopitelné, jak ho Jana manipulovala a vychovávala. Tuhle postavu jsem měla ráda, i když nebyla tak výrazná (kromě jeho výbuchům vzteku).

JANA - žena bez sebereflexe, velmi egocentrická, myslí si, že je dokonalá. Nebojí se manipulovat, nebo zničit svého syna štěstí. Při čtení vám začne víc a víc lézt na nervy a nestačíte se divit tomu, jak je to odporná bytost. Což vzhledem k jejímu dětství také dost pomohla i její matka.

Láska mezi Jakubem a Matyldou byla opravdu krásná, přesvědčivá. A ty scény? Ty bych chtěla určitě vypíchnout, jelikož je autorka píše výborně a patřily k tomu nejoblíbenějšímu (což se mi nikdy nestalo ), fakt klobouk dolů!

Autorka píše čtivě, i když nějaké pasáže byly pro mě zbytečné, ale to je můj osobní pocit. Máme tu taky dva (tedy jednou byl i Jakubův) pohledy - Jany a Matyldy, což dost oceňuji! Děje se tam toho na tak útlou knihu dost. Taky mi vadilo, že Jakub nikdy Matyldu nevyslechl, že bych ocenila budování vztahu (který působil potom dost nestabilně, že jsem ani nevěděla, jestli jim fandit), což jsem možná někde četla, že se toho můžeme (co, Maruško? ) dočkat v druhém dílu.

Podtrženo sečteno - knihu jsem si užívala, byla tam velmi výrazná postava, co vám pije krev a rozplétání Janiných tajemství mě dost bavily a šokovaly. Tuhle knihu si určitě užijete. A pokud máte tchýni za trest, tohle nemůžete nečíst (já mám naštěstí skvělou, tak jsem byla ještě vděčnější). Jsem moc ráda, že tuhle, za mě, originální knihu napsala česká autorka!

majík1
15.09.2024 5 z 5

Kniha se mi moc líbila.Kam až může zajít opičí mateřská láska.

teresalefner
07.09.2024 odpad!

(SPOILER) Na tuhle knížku jsem narazila na ig a po tom, co mi v reels několikrát vyskočil účet autorky s reklamou, jsem se rozhodla si knížku přečíst. To byla chyba...
S prominutím vůbec tady nechápu ty ohlasy a recenze, za mě je tahle kniha jeden velký propadák! Čekala jsem intrikářskou tchýni ala postava z her o trůny, ale dostala jsem tchýni z aliexpresu, jejichž úžasná taktika, jak se zbavit přítelkyni svého syna je, že uvaří rajskou, kterou hlavní hrdinka Matylda nenávidí. Zápletka a hlavní zvrat za mě úplná katasrofa. A pikantní scény, souhlasím s recenzí níže. Autorka by podle mě neměla psát takové scény, protože je neumí a nemá v životě žádný milostný adventures... proč si to myslím? Jakub musí mít kůžičku na jeho chloubě jako tank, když jí Matylda cítí. Když jsem ten odstavec četla, přemýšlela jsem, zda jsem opravdu v pořádku. V recenzích jsem četla, že pikatní scény jsou top...Nejsou!
Ke zbytku se radši nebudu vyjadřovat, ale na závěr bych chtěla říct, že autorka neumí ani dobře vykreslit charakter postav, protože na mě působily jako postavy NPC ve hrách.
P.S. Můj přechozí komentář byl smazán z důvodu nahlášení, asi se někomu nelíbil můj názor, ale od toho tahle stránka snad je, aby se každý vyjádřil.. Mrzí mě, že to někoho urazilo...každopádně věřím, že autorka se z prvotiny poučí a příště přijde s bestsellerem. Věřím jí, tak doufám, že mě nezklame...love you!

lucakuca
07.09.2024 4 z 5

Snacha versus tchyně.
Slepice nebo vejce?
Četlo se to dobře, kapitoly krátké a úderné. :-)
Tajemství a naschvály jsou věrohodné, žádné megalomanské, takové obyčejné ze života jako z našich končin.

MarieBerky
05.09.2024 2 z 5

Nechala jsem se nalákat obalkou, slibující strhující příběh. No ale dobrá byla jen tchýně, jinak to bylo k uzoufání nudné, nechapu ty komentáře. A ty postelové scény,,, to autorka neměla nikdy sex?

domiii97
03.09.2024 5 z 5

S tvorbou autorky jsem měla tu čest v knize Zasněžené příběhy. Její novela Veselé Vánoce pro osamělé duše si mě získala i díky autorčinému stylu. Doufala jsem, že autorka svůj osobitý styl nezměnila a to se mi u tohoto románu splnilo.

Dvě tváře lásky čtenáře naláká nejen na obálku s krásnou barvou moře, ale i na psychologický příběh plný emocí.
Líbí se mi, že autorka v románu nastínila téma vzdělání a finance. Jana si myslí, jak vzdělaní lidé mají šťastný a pohádkový život. Ti střízlivější a životem zkoušení ví, že krásný život lze mít i bez vysoké školy. Já sama s těmito předsudky bojuji už léta. Ten pocit, že kdybych dokončila vysokou, že by mi bylo líp, je pořád dost velký.
Postavy jsou vykresleny reálně. Jakub na mě působil jako takový ťunťa. Mrzelo mě jeho chování vůči Matyldě, kdy si neověřil jisté informace i z druhé strany - nejen té maminčiné. Matylda mi byla sympatická hned. Její chování působí uťápleji. To se ale dá odůvodnit i kvůli jejímu vztahu s matkou, která jí na sebevědomí nepřidala. Na druhou stranu se v přítomnosti Jakuba chová trochu jinak. Řekněme, že její vzrušení tryská na všechny strany. Jana byla oříšek. Na první pohled rázná, preafektovaná žena, která se s ničím nemaže. Postupem času ale na mě působí jinak, spíše než zlost k ní cítím lítost. V knize se objeví více postav stojící za zmínku. Třeba taková Simona, Přemek, Dominika nebo Eliška. Každá z postav něco do příběhu přinese.
Za mě osobně tam nemuselo být tolik roti¢kých scén. Co se jim ale nedá upřít je, že jsou napsané decentně a smyslně. No, culit se budete. Líbí se mi, že autorka použila klasické označení pohlavních orgánů a ne žádné broskvičky, párečky a jiné výrazy.

Dvě tváře lásky nabízí pohled z obou dvou stran na téma, jež je v naší společnosti stále diskutabilní. Pokud bych vás měla nalákat i jinak, podobnost jsem viděla s komedií Příšerná tchýně. Kniha ale toto téma bere z vážnějšího hlediska. Já jsem si příběh užila plnými doušky a pro příznivce romantických příběhů okořeněné krutou realitou ideální.

Děkuji autorce za poskytnutí výtisku v rámci spolupráce.

lulucinax
03.09.2024 4 z 5

Ze začátku jsem si zvykala na autorky květnatý styl psaní, ale po chvíli jsem hltala stránku za stránkou. Také díky krátkým kapitolám je kniha velmi čtivá a těžko se mi odkládala.
Střídají se dvě vypravěčky. Matylda, silná hrdinka, která vypadá nevinně (stejně jako obálka knihy), ale uvnitř je divoká (byla to jízda). Především ke konci si Matylda získala můj velký obdiv. Budoucí tchyně Jana vás bude štvát celou dobu a budete nad ní koulet očima, místy jsem si říkala, jestli je to opravdu možné. Mezi nimi se potácí Jakub, který mě iritoval svým mamánkovstvím. Už jenom proto bych od něj dala ruce pryč.
Každopádně čtení knihy jsem si užila, autorka umí dobře popsat atmosféru i emoce a je vidět, že do příběhu dala kus sebe.
Takže pokud hledáte rodinné drama s nevšední napínavou romantikou a peprnými momenty, směle do ní.

Agida
01.09.2024 5 z 5

Na první pohled mě zaujala obálka a především téma, které nikdy nepřestane být aktuální… A tak jsem si knížku rovnou pořídila do svoji knihovnicky. Láska má mnoho podob… to asi každý ví, ovšem když se má Jakub rozhodnout zda da přednost svoji matce a nebo svoji snoubence Matylde je to asi to nejtěžší rozhodnutí… Obě je totiž miluje a potřebuje… Matylda je super mladá holka, se kterou má úžasný vztah a je po uši zamilovaná do Jakuba, ovšem netuší ze proti ni stojí silný soupeř a to její budoucí tchyně Jana, pro kterou není dost dobra ( pro syna si představuje někoho lepšího nejlépe aby jej měla jen pro sebe) a jak už to bývá nestiti se vůbec ničeho…. Podari se Matylde ji přesvědčit ze je ta prava? A nebo zvítězí mateřská láska? Když se nad tím zamyslim, není to vůbec jednoduché a díky krátkým kapitolam, kdy se střídá pohled Matyldy a Jany si tak každý muže udělat svůj úsudek…Konec přinese neočekávané rozuzleni…knížka se mi moc líbila ( i když jsem na toto téma cetla už více knih).

lucie.svobodova
28.08.2024 5 z 5

Román, který nás ponoří do hloubky lidských emocí a vztahů, a odhaluje, že láska může mít mnoho podob.

Zkoumá složité vztahy mezi matkou, synem a jeho partnerkou. Kniha je fascinujícím příběhem o síle mateřství a pohlcující vášni, které se střetávají v nemilosrdném boji o pozornost a lásku jednoho muže.

Hlavní hrdinka Matylda je mladá dívka, která se zdá být dokonalou partnerkou pro Jakuba. Jejich vztah je plný vášně a porozumění.

Na druhé straně stojí Jakubova matka Jana – žena, která je na první pohled dokonalá ve všech směrech, ale skrývá v sobě majetnickou a povýšeneckou povahu. A taky pěknou intrikánku a manipulátorku.
Jana miluje svého syna až natolik, že je ochotná udělat cokoliv, aby Matyldu z jeho života odstranila.

Jakub, který je vzorným synem i partnerem, se ocitá v pasti mezi dvěma nejdůležitějšími ženami jeho života.

Matyldu miluje, ale je připoután i k matce, která má na jeho život výrazný vliv a je jí oporou po smrti otce.
Tento napjatý trojúhelník tvoří základ knihy a odhaluje, jak destruktivní může být majetnická láska, když překročí své hranice.

Kniha zkoumá fascinující a zároveň bolestivé téma střetu dvou typů lásky – mateřské a romantické.

U čtení člověk neustále přemýšlí, jak daleko Jana zajde, aby dosáhla svého cíle, a zda Matylda dokáže ustát všechny překážky, které jí přijdou do cesty.

Maruška v knížce ukazuje, jak láska v různých podobách může nejen spojovat, ale i rozdělovat. Tento příběh ocení především ti z vás, kteří mají rádi psychologicky laděné romány s propracovanými charaktery.

Seyris
27.08.2024 4 z 5

Cte se to dobre, na jeden zatah. Ale uprimne za me taky moc detailne sexu a to nejsem zadna puritanka a hlavne mi to pripomnelo film s Gwyneth Paltrow, kde je tchyne taky fixovana na syna.

AnGieAn
27.08.2024 5 z 5

nevím, co jsem jako čekala. Ale jako tohle byla JÍZDA, vám povím. Já vlastně ani nevím, jak je možný, že už jsem to dočetla. Ty stránky se podle mě míjely samy.
Příběh Jakuba, Matyldy a Jany je naprosto pohlcující. Každý odstavec, každá kapitola vás tak nahlodá, že nutně potřebujete číst dál. Beze srandy. Ta knížka prostě nejde odložit!
Matylda a Jakub si společně plují na obláčku zamilovanosti. Jenže po pár měsících se Jakub rozhodne Matyldu představit své matce Janě. A ta novou skoro snachou není vůbec nadšená. Neodpovídá standardům, které si Jana pro svého dokonalého syna vysnila.
Jenže Matylda není tak splachovací, jak by si Jana přála a lecco si nenechá líbit. Jakub je rozpolcený. Svou přítelkyni zbožňuje, ale svou matku miluje.
Koho si nakonec Jakub vybere? A jak se všichni poperou s Janiným špinavým tajemstvím?
Moc ráda tady opět zmíním svůj oblíbený citát: Temnota není vždy totéž co zlo a stejně tak světlo není vždy poslem dobra.
Na Janu totiž dokonale sedí.
Hodnocení: Rozhodně doporučuju! Je to sem tam peprné čtení s psychologickým podtextem. Kombinace, která vás prostě udrží v pozoru.

books_with_adel
27.08.2024 5 z 5

Musím se přiznat, že jsem rozhodně takový příběh nečekala. A myslím to jen v dobrém.
Velmi se mi líbilo, jak autorka umí vykreslit, popsat a hlavně vymyslet veškeré intriky Jany, až mi z toho občas bylo dost smutno.
Matylda mi přirostla k srdci již od začátku, protože i když se ze začátku snažila, aby si jí Jana zamilovala, nic nepomohlo.
Jakub mě od třičtvrtě příběhu štval, ale ke konci si to u mě trochu vylepšil.
Všechny postavy se mi moc líbily a příběh měl šmrnc.
A i když to není úplně můj klasický žánr, zhltla jsem poslední víc jak třetinu najednou.
Doporučuji všem, kteří nejsou úplně na klasickou romantiku, mají rádi trochu intrik a peprné scény (ty byly mimochodem super ).

JanaŠamšová
26.08.2024 5 z 5

Do rukou se mi dostal debut autorky a nemohla jsem se dočkat, až se nechám unést tímto příběhem. Od první věty mě čtení chytlo a musím říct, že to byla neskutečná jízda. Ani na chvíli jsem se nenudila, naopak. Věřím , že každý čtenář si najde to, co má v knihách rád. Chvílemi erotika, chvíli romantika, prvky detektivky a sem tam slušný horor. Byla jsem napnutá, jak vše dopadne. Matyldě jsem fandila, protože Jana je tchýně, kterou nechcete. Mám ráda knihy, kde je pohled více osob, čtenář si dokáže udělat objektivnější názor a pochopí lépe obě strany. Navíc krátké kapitoly a gradace příběhu za mě mají opravdu velké plus.
Věřím, že tohle se bude líbit napříč generacemi. Nejen dívkám, které seznámení s potenciální tchýní čeká, ale i maminkám, kterým jednou děti přivedou představit své partnery.

veronika4937
26.08.2024 5 z 5

Knížka o složitém vztahu mezi nastávající snachou a tchyní, tohle téma je prostě vděčné. A já musím pochválit, že autorka tchyni Janu vylíčila tak, že se mi z ní ježily chlupy. To je taková fúrie! Navenek rádoby dokonalá dáma, ale ve skutečnosti manipulativní bestie. Začetla jsem se už od prvních stránek a celý příběh zhltla během pár dní, je opravdu velmi čtivý. Líbilo se mi postupné odhalování zamotané rodinné historie. Co bych naopak klidně oželela byly erotické scény. Sice jsou napsané vkusně, ale mě spíš zajímalo, jak se ta vztahová šmodrchanice vyvine. Každopádně bych si ráda klidně přečetla pokračování a doufám, že se ho dočkáme.

Doporučuji jako odpočinkové, ale určitě ne sluníčkové čtení. Jana vám s největší pravděpodobností pořádně zvedne mandle nebo ve vás probudí touhu vygruntovat celý byt (to se stalo mě).

TinaBookBlog
23.08.2024 4 z 5

Matylda a Jakub. Dva zamilovaní lidé, kteří mají skvělý vztah. Na druhé straně Jana, matka Jakuba, která je paní dokonalá a pro svého syna si představuje úplně jinou partnerku. Dovede to úplně do jiného levelu a dělá vše pro to, aby vyhrála. Takto stručně bych shrnula děj.

Kniha má krátké, čtivé kapitoly a odložit knihu je sakra těžký. Autorka velmi zajímavě vykresluje vztah partnerů a matky se synem. Navíc, téma vztahu "snacha"-tchyně bude vždy zajímavé.
Pár věcí mě zarazilo, např. dva byty, kdy to už moc nedává smysl. No a také třeba "oficiální" oslovování celými jmény, které mě prekvapilo. Dovedla bych si představit, že partneři by se pokaždé neoslovovali Jakube a Matyldo.
Kniha je také obohacena o notnou dávku velmi dobře popsané (několikrát podtrženo) erotiky, kterou bych místy asi nepotřebovala.

Celkově knihu hodnotím velmi dobře. Děj utíkal a já příběh Matyldy a Jakuba hltala. Za mě skvělý debutový román s příznačným názvem. Těším se na další knihy.

Autorovy další knížky

Marie Hamáková
česká, 1990
2024  84%Dvě tváře lásky
2023  99%Zasněžené příběhy
Skrýt reklamy